Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Θυσίες παιδιών στην Πτολεμαΐδα στο βωμό του "δε βαριέσαι".

Θυσίες παιδιών στην Πτολεμαΐδα στο βωμό του "δε βαριέσαι".

Αλίευσις αξιόλογων κειμένων (ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ fb), του Κ. Π.

Λογοτεχνική διάστασις, λεκτικές υπερβολές, αρκετό μαύρο χιούμορ και ένας ιδιότυπος τρόπος έκφρασης, ασυνήθιστο και αξιόλογο!!!!

Θυσίες παιδιών στην Πτολεμαΐδα στο βωμό του "δε βαριέσαι".

Με φρίκη παρακολουθώ συχνά τις υπαίθριες τελετές με νήπια που γίνονται στα γήπεδα δίπλα από το σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.
Στο βωμό της βαρεμάρας και του "δε βαριέσαι", γονείς ανίκανοι, ανήθικοι και ακατάλληλοι βάζουν τα παιδιά τους (5-10 ετών) να συμμετέχουν σε σκοταδιστικές τελετές (τις ονομάζουν μάλιστα "γενέθλια" και "παιδικά πάρτι") όπου σφαγιάζουν κάθε έννοια αισθητικής, μέτρου και ασφάλειας των νηπίων βάζοντάς τα να ακούν τραπ (βωμολοχίες με ρυθμό) που τα εισάγουν σε έναν πλέον όχι απλώς κοινωνικά αποδεκτό, αλλά κοινωνικά προτιμητέο τρόπο ζωής με ναρκωτικά, σκύλες (γκόμενες) που προφανώς τις έχουμε μόνο για ένα λόγο, λεφτά από εγκλήματα, επιθετικότητα, σαπιλα και απαξίωση.
Όταν εξέφρασα την ανησυχία μου, κανιβαλίστηκα κιόλας από τους παρόντες ενήλικες σαν να ήμουν ο πλέον παράλογος και αγενής τύπος του νομού.
Τι δουλειά έχω να μιλάω; Δικό μου είναι το πάρτι ή τα παιδιά;
Υπάρχει κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται τη δύναμη της τέχνης να διαμορφώνει προσωπικότητες; Υπάρχει κάποιος που θεωρεί με μαγικό τρόπο ότι μπορεί να έχει δίπλα στάνταρ, από τη μια ένδυση των ιδανικών των γκέτο και της ψεύτικης ζωής βασισμένης σε ξέπλυμα χρήματος, βία και παρανομία και από την άλλη ότι η ενάρετη ηθική ανάπτυξη θα προκύψει αυτόματα από μόνη της;
Η υπερκανονικοποίηση (HyperNormalization) της εξαθλίωσης, του σεξισμού και της ηλιθιότητας (αμορφωσιά, έλλειψη παιδείας, τέχνης κτλ.) είναι γεγονός.
Ελπίζω αυτό το ποστ να δημιουργήσει έστω μια ελάχιστη συνθήκη ώστε να γυρίσει κάποιος γονιός και έστω να πει, έστω μια φορά, στο παιδί του "ξέρεις, δεν είναι οκ το μήνυμα που μεταφέρει αυτή η κουλτούρα αλλά ούτε ο τρόπος που το μεταφέρει". Και ας μη ξαναπεί ποτέ τίποτα.
Δεν μπορεί να μεγαλώνουν 5χρονα θεωρώντας ότι είναι οκ τα λεφτά από τα ναρκωτικά να τα κάνουν διαμάντια με τα οποία να εξαγοράζουν τη σούπερ γκόμενα και το να τους κυνηγά η αστυνομία (όχι επειδή επαναστατούν ως έφηβοι ή ιδεολογικά πάντως αλλά επειδή κάνουν τους dealers) είναι παράσημο.
Τι; Δεν καταλαβαίνουν τα παιδιά;
Υπερκανονικοποίηση... Πόσο βολική!


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021