Σάββατο 27  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Εορδαία, Πολιτιστικά σκουπίδια - Ένα τσιγάρο δρόμος από τα Σέρβια!!!

Εορδαία, Πολιτιστικά σκουπίδια - Ένα τσιγάρο δρόμος από τα Σέρβια!!!

Ο Δήμαρχος Εορδαίας  είναι και Πρόεδρος στη ΔΙΑΔΥΜΑ, οπότε γνωρίζει από σκουπίδια, έτσι εξηγείται η θετική ψήφος της κυβερνώσας παρατάξεως μαζί με την ουρά για το φεστιβάλ καντίνας, λουκάνικου και κέτσαπ (ουρά είναι το τελευταίο μέρος της συγκυβέρνησης, έτσι την αποκαλούμε στο γέρμα του πολιτικού ήλιου, πλέον αυτή την παράταξη).

Με 34.000 ευρώ θα μπορούσαν να έχουν τοπικά συγκρότηματα, δωρεάν ποτά, γκουρμέ λουκάνικα και γουρουνοπούλες, γουρνοχαρές για όλους, χρήματα διά τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και απομείωση χρέους του Δήμου.

Οφείλουμε να κάνουμε δημόσια την κριτική μας.

Υπάρχουν και χειρότερες παρατάξεις από αυτή του απερχομένου Δημάρχου και της ουράς του.

Δεν είναι πολιτιστική δραστηριότητα αυτή!

Πλαστική τροφή είναι, που την καταναλώνει ένα κοινό αμέτοχο, χωρίς κουλτούρα χωρίς αυτενέργεια, δυστυχώς αυτό γίνεται πλέον σε πολλά μέρη της Ελλάδος, το βαφτίζουν Πολιτιστικές δραστηριότητες, καλύπτουν αυτό τους το έλλειμμα οι Δημοτικές Αρχές και βυθίζουν σε παρακμή όλες τις σχετικές με τη διασκέδαση επιχειρήσεις της περιοχής τους.

Να τους χαίρονται εκεί στα Σέρβια όπως και εμείς τους δικούς μας.

Διαβάζουμε

 

“Πόλεμος” Ελευθερίου-Κωνσταντόπουλου για το κόστος των συναυλιών στα Σέρβια

 
 

Νέος “πόλεμος” αναρτήσεων μεταξύ του δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Κωνσταντόπουλου έχει…ξεσπάσει, με αφορμή ανάρτηση του δεύτερου για το κόστος της πρόσφατης συναυλίας Γλυκερίας και Ασλανίδου.

Απαντώντας ο Χρήστος Ελευθερίου αναφέρει:

 
“Εικόνες σαν και αυτή δεν αγοράζονται…
Πάνω απο 4.000 άνθρωποι επισκεφθήκαν τα Σέρβια στην μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου.
Στα Βυζαντινά στα Μαρτυρικά στα Φιλότιμα και στα Φιλόξενα Σέρβια εμείς και οι επισκέπτες μας απολαύσαμε μια ανεπανάληπτη βραδιά…
Το συνολικό κόστος της συναυλίας ήταν κοντά στα 34.000 ευρώ ενώ το ποσό αντλήθηκε από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης και τον άξονα 5 που αφορά τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Το κάνουν και άλλοι όμοροι Δήμοι όπως ο Δήμος Βοίου ποτέ όμως δεν το έκανε μέχρι σήμερα ο Δήμος μας.
Αυτοί που σήμερα “αποχωρούν” πετάνε μόνο λάσπη εμείς απαντάμε μόνο με έργα.-
Υ.Σ.Ας μας πουν αυτοί που αποχωρούν από τα τοπικά πολιτικά δρώμενα πόσα χρήματα κόστισε η αρχιτεκτονική μελέτη σταθμού φόρτισης μπαταριών στην Ελάτη και πόσο κόστισε η μελέτη επεξεργασίας λυμάτων στους Λαζαράδες που πληρώθηκαν από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης”.
 
Η ανταπάντηση Κωνσταντόπουλου
 

Αντιπαρέρχομαι το πικρόχολο σχόλιο του δημάρχου περί «λάσπης».

Έτσι κι αλλιώς είναι η πάγια τακτική του να «πετάει» την μπάλα στην κερκίδα, και να συκοφαντεί όποιον έχει το θάρρος να διατυπώσει γνώμη διαφορετική από την δική του.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε.

Τι ζητήσαμε; Να πληροφορήσει τους πολίτες για το κόστος της συναυλίας, για τον φορέα που θα πληρώσει και τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσει.

Από πότε ο έλεγχος της δημοτικής αρχής, η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι λάσπη; Μήπως ξεχνά ο δήμαρχος ότι είναι υποχρέωσή του στα πλαίσια της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ; Θα έπρεπε να χαίρεται λοιπόν για τη ερώτησή μας και όχι να μας επιτιμά με την ανάρτησή του.

Στην ουσία τώρα.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι καλώς γίνονται συναυλίες με καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας.

Εκτός της πολιτιστικής προσφοράς προς τους πολίτες ενισχύει την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Όμως δήμαρχε 34.000 € για μια συναυλία, από ένα δήμο που χρωστάει στην ΔΕΗ 1.500.000 € είναι πολλά, πάρα πολλά.

Τα χρήματα δεν είναι δικά σου, είναι των πολιτών και οφείλεις από σεβασμό και μόνο προς αυτούς να κάνεις μια λελογισμένη και συνετή διαχείριση.

Όπως και συ λες «απλώνουμε τα πόδια μας όσο φτάνει το πάπλωμα». Στην προκειμένη περίπτωση κατά την άποψή μου,  άπλωσες πολύ τα πόδια σου.

Και για να γίνω σαφής,  καλλιτέχνες του επιπέδου των δύο καλλιτεχνών της συναυλίας είχαμε προσκαλέσει και εμείς όταν μαζί είμαστε δημοτική αρχή. Ο Μίμης Πλέσσας, η Τσαλιγοπούλου, ο Ζερβουδάκης, ο Περίδης μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο καθένας από αυτούς στοίχισε στον δήμο, μαζί με τα ηχητικά,  περίπου 5.500 €.

Μπορεί να έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες, που θα δικαιολογούσαν ένα αυξημένο κόστος, όμως τέτοια μεγάλη διαφορά δεν δικαιολογείται.

Οι πολίτες θα σε κρίνουν για τις αποφάσεις σου και τις ενέργειές σου.

https://kozanimedia.gr/kozanimedia-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB/

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021