Σάββατο 27  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η εσωτερίκευση στο εξωτερικό της κοινωνίας - Tο κίτρινο Άστρο και οι απίθανες καταστάσεις με την παράταξη Πλακεντά

Η εσωτερίκευση στο εξωτερικό της κοινωνίας - Tο κίτρινο Άστρο και οι απίθανες καταστάσεις με την παράταξη Πλακεντά

Η εσωτερίκευση στο εξωτερικό της κοινωνίας - Tο κίτρινο Άστρο και οι απίθανες καταστάσεις με την παράταξη Πλακεντά
Πάλι η Δημοτική Αρχή μπροστά, σε "ρόλο κλουζώ".
Μας έχει συνηθίσει! H ανακατωσούρα και η προχειρότητα συνιστούν τον κανόνα και φυσικά η έλλειψις του mea culpa. Όλοι οι πολύξεροι θεωρούν ότι τα λάθη βρίσκονται στην άλλη πλευρά, η οποία πλέον δεν υπάρχει ως Αντιπολίτευσις παρά μόνον το ΚΚΕ.
Αυτές οι αφελείς κινήσεις αυτόκλητου ανθρωπισμού που διαχέονται εν ριπή οφθαλμού και σβήνουν αφήνοντας φωτογραφικά στιγμιότυπα, συμπαρασύρονται από προστάγματα τα οποία παράγουν μηχανισμοί επικαλυμμένοι.
Από την άλλη μεριά υπάρχουν συντεταγμένοι κοινωνικοί μηχανισμοί που με πολυετή αγώνα και κόπο έστησαν αυτό που ονομάζουμε Αναπηρικό κίνημα, το οποίον έχει δημοκρατική οργάνωση, εκλεγμένα όργανα, βάθος χρόνου και δράση.
Αυτούς τους μηχανισμούς, σε πρωτοβάθμιο επίπεδο που είναι οι Σύλλογοι, δευτεροβάθμιο που είναι η Περιφέρεια και τριτοβάθμιο που είναι η κεντρική έκφραση με την ΕΣΑΜΕΑ έγινε απόπειρα απαξίωσης τους.
Δεν ρωτήθηκαν, δεν διαβουλεύτηκαν και το κυριότερο δεν πήραν αναγνώριση και έγκριση από αυτούς.
Φυσικά μέσα στην ανακατωσούρα μπλέχτηκε και ο Δήμος Εορδαίας με τον Αντιδήμαρχο του..
Αναφερόμαστε για το Στέφανο Μπίγγκα, το αναφέρουμε διότι αναγράφονται ανοησίες από άτομα που δεν γνωρίζουν, ο άνωθεν κύριος φέρει το τίτλο αρμοδιοτήτων για ζητήματα αναπηρίας, είναι αυτός που διακωμωδούσε μαζί με το Δήμαρχο άτομο που ευεργέτησε την Πόλιν και μάλιστα εν λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει σχετικό βίντεο..
Αυτή είναι η μια πλευρά, η δεύτερη είναι αυτή του διαχωρισμού, του στίγματος, της στοχοποίησης, "είμαι ανάπηρος οφείλω να το δείχνω με ένα κίτρινο αστέρι στο πέτο".
Μας θυμίζει κάτι αυτό;
Η διαμορφωθείσα κατάστασις εκμαιεύει συναισθήματα λύπης και ανθρωπισμού.
Μετατρέπουμε την ιατρική πάθηση σε υλικό φιλανθρωπίας.
Εδώ είναι και η διαφορά με το αναπηρικό κίνημα, το οποίο μισούν αυτοί οι κατασκευασταί αυτων των εκδηλώσεων, δεν ομιλούμε δια τη μικρή μας κοινωνία αλλά για αυτούς που τους συμπαρέσυραν.
Το αναπηρικό κίνημα είναι αγωνιστικό, διεκδικητικό, αλληλέγγυο, έχει βροντερή φωνή και γροθιά.
Δεν επαιτεί αλλά διεκδικεί.
Ίσες ευκαιρίες και ΙΣΑ δικαιώματα, δεν εσωτερικεύει την αναπηρία στο εξωτερικό της κοινωνίας ούτε την εξωτερικεύει στο εσωτερικό της.
Η αναπηρία είναι μέρος των δρώμενων και της λειτουργίας της κοινωνίας, ζούμε μαζί της, είμαστε πιθανά μέλη της μελλοντικά και επίσης μέλη της είναι μέλη της οικογενείας μας.
Οι υπερήλικες γονείς μας είναι όλοι άτομα ΑΜΕΑ.

Υ.Γ.

Εἷς σύζυγος εκλεγμένης Δημοτικής Συμβούλου, σήμερα το πρωί όπως ήμουν όρθιος ένθεν της εισόδου, εντός του Ναού της Αγίας Τριάδος, φώναξε απειλητικά συμαζέψου, βγήκα μαζί του στον πρόναο και συνέχιζε να φωνάζει δυνατά συμαζέψου (μπρος στα έκπληκτα μάτια πιστών), του απήντησα με απειλείς; Εσύ να συμαζευτείς, συνέχισε το βιολί του και του απήντησα και πάλι: Πρόσεξε θα σου κάνω μήνυση και θα ησυχάσεις. Συνέχισε λέγοντας λεοναρισμούς.

Κύριε Δήμαρχε δεν αμφισβητήσαμε το Συνταγματικό σας διαίωμα να κυβερνάτε, τον τρόπο άσκησης της διακυβέρνησης σας αφισβητήσαμε, μαζέψτε τους, ομιλούν εξ ονόματός σας, έμμεσα αλλά εξ ονόματός σας. Αφορμή χθεσινό άρθρο που έγραψα με το ίδιο θέμα.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021