Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Στη Βουλή η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία


Η κυβέρνηση καλείται να λογοδοτήσει, ενώπιον του Κοινοβουλίου, για το γεγονός ότι ξαναπιάστηκε με τα... όπλα στην πλάτη.

Η πίεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν γνωστές οι κινήσεις που έχουν γίνει και αφορούν τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία πιάνει τόπο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής πως ορίζει την 8η Ιουνίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενημέρωση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Προηγήθηκε αίτημα των τομεαρχών Άμυνας και άλλων 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ώστε να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά του υπουργού.

Οι τομεάρχες Θόδωρος Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας κατέθεσαν το δικό τους αίτημα και με αυτό ζητούσαν από τον πρόεδρο να ορίσει ακρόαση της Επιτροπής ώστε ο υπουργός να κάνει «λεπτομερή, πλήρη, σφαιρική και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών των Επιτροπών, αναφορικά με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης αποστολής όπλων, πυρομαχικών, πολεμικού υλικού και εν γένει  συστημάτων πολεμικού εξοπλισμού από τη χώρα μας προς την Ουκρανία και για τις επιπτώσεις ως προς τη διεθνή θέση της χώρας μας, εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας».

Απευθυνόμενοι, δε, προς τον πρόεδρο ανέφεραν: «Γνωρίζετε καλά ότι το ζήτημα αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο και σοβαρό, αποτελεί γενικευμένο αίτημα όχι μόνο των πολιτικών κομμάτων αλλά και της ελληνικής κοινωνίας και ως εκ τούτου, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να παράσχει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση και εξηγήσεις, κατ’ εφαρμογή των Διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει αδιαφανείς και εν κρυπτώ συμφωνίες που εκθέτουν την άμυνα της χώρας και κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως λαμβάνει μόνος του τις αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική.

Και το ΜέΡΑ25 ζήτησε να ενημερωθεί με προ ημερησίας για όσα ο πρωθυπουργός αποφασίζει εν κρυπτώ. «Θέλουμε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με ενημέρωση τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τους συναρμόδιους Υπουργούς του, ώστε να μην μείνει καμία πτυχή των κρυφών αυτών -αρχικά- συμφωνιών του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του. Πέρα όμως από το ζήτημα της ενημέρωσης αυτής καθαυτής, εμείς διαφωνούμε και με την ίδια την αποστολή του οπλισμού» σημειώνει για να προσθέσει:

«Το ΜέΡΑ25 έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς του για αυτή την νέα απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση αποστολής περαιτέρω στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία την οποία μάλιστα πληροφορηθήκαμε από τον Γερμανό Καγκελάριο».

Το κόμμα τάσσεται «υπέρ μιας αδέσμευτης και ανεξάρτητης Ευρώπης και Ελλάδας, κάτι που δεν συνάδει με την υποταγή μας στο πολεμοχαρές ΝΑΤΟ που δεν θέλει διπλωματική, ειρηνευτική επίλυση, αλλά έναν μακρόσυρτο πόλεμο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

Όλα αυτά ενώ ο πρωθυπουργός επιμένει κάθε φορά να κρατάει κρυφές τις νέες αποφάσεις του για αποστολή οπλισμού, τον οποίο μάλιστα τώρα αναβαθμίζει και με τα τεθωρακισμένα κίνηση που συνιστά ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

https://www.efsyn.gr/politiki/boyli/346746_sti-boyli-i-apostoli-stratiotikis-boitheias-stin-oykrania



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021