Σάββατο 20  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ποιος είναι ο χιονάνθρωπος και τι συμβολίζει; Χιονάνθρωπος - η ιστορία της εμφάνισης του συμβόλου του χειμώνα Χιονάνθρωπος - το σύμβολο του χειμώνα στη Ρωσία.

Ποιος είναι ο χιονάνθρωπος και τι συμβολίζει; Χιονάνθρωπος - η ιστορία της εμφάνισης του συμβόλου του χειμώνα Χιονάνθρωπος - το σύμβολο του χειμώνα στη Ρωσία.

Χιονάνθρωπος - η ιστορία της εμφάνισης του συμβόλου του χειμώνα Χιονάνθρωπος - το σύμβολο του χειμώνα στη Ρωσία.
Χειμώνας ... Χιόνι ... Μια μεγάλη ευκαιρία να διασκεδάσετε: να παίξετε χιονόμπαλες, να κατεβείτε μια απίστευτη διαφάνεια σε ένα έλκηθρο, να κάνετε σκι, να κάνετε ένα ασυνήθιστο κόλπο για πατίνια. Αλλά αν ο παγετός έχει χάσει λίγο έδαφος - οι ιδανικές συνθήκες είναι να φτιάξεις έναν αστείο χιονάνθρωπο με μια χαρούμενη παρέα ...
 
 Θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι αυτός ο χειμερινός παραμυθένιος άνθρωπος, γνωστός σε όλους, αναπόσπαστο χαρακτηριστικό ενός χειμερινού πάρκου ή αυλής, έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και ασυνήθιστες παραδόσεις σε διαφορετικές χώρες;
 
Ιστορία χιονάνθρωπου
Η ιστορία της δημιουργίας του πρώτου χιονάνθρωπου, σύμφωνα με έναν παλιό μύθο, μας οδηγεί πίσω στο μακρινό 1493. Τότε ήταν που ο Μιχαήλ Άγγελος Μπουναρότι, γλύπτης, ποιητής και αρχιτέκτονας, γλύπτησε την πρώτη φιγούρα χιονιού. Αλλά η πρώτη γραπτή αναφορά για έναν όμορφο τεράστιο χιονάνθρωπο βρίσκεται σε ένα από τα βιβλία του 18ου αιώνα. Ο 19ος αιώνας σηματοδοτήθηκε από μια «θέρμανση» στη σχέση μεταξύ ανθρώπου και χιονανθρώπων. Αυτές οι χειμερινές ομορφιές γίνονται καλοί ήρωες των εορταστικών παραμυθιών, αναπόσπαστα χαρακτηριστικά των καρτών της Πρωτοχρονιάς. Και επίσης να εγκατασταθούν για πάντα στην αγάπη των παιδικών καρδιών.
Τι συμβολίζει ο χιονάνθρωπος; Και ποιες παραδόσεις συνδέονται με τον χιονάνθρωπο;
Στις παλιές μέρες, το χειμώνα, οι σοβαροί παγετοί έφεραν πολλά προβλήματα και προβλήματα στους ανθρώπους. Τότε εμφανίστηκε μια πεποίθηση για τις απειλές που ένα είδος γλυπτού από χιόνι μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους. Γι 'αυτό οι χιονάνθρωποι απεικονίστηκαν ως τεράστια τέρατα χιονιού.
 
Οι Νορβηγοί, για παράδειγμα, φοβόταν να συναντήσουν έναν χιονάνθρωπο το βράδυ. Αυτό υποσχέθηκε κάποιο είδος ατυχίας. Ως εκ τούτου, ακόμη και από το παράθυρο ενός άνετου σπιτιού, το να κοιτάς έναν χιονάνθρωπο θεωρήθηκε κακός οιωνός.
 
Υπήρχε επίσης η πεποίθηση ότι ένας χιονάνθρωπος φορμαρισμένος σε πανσέληνο θα μπορούσε να φέρει ατυχία σε ένα άτομο και να προκαλέσει εφιάλτες.
 
Στη Ρωσία, πίστευαν επίσης στη μαγική δύναμη των χιονανθρώπων. Επομένως, τους ζητήσαμε να μειώσουν τους σοβαρούς παγετούς. Αλλά επειδή οι πρόγονοί μας πίστευαν ότι τα γυναικεία πνεύματα ήταν υπεύθυνα για χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες, γλυπτούσαν γυναικείες μορφές χιονιού στις αυλές - γυναίκες.
 
 Ο χριστιανικός θρύλος μας δίνει μια εκπληκτική ματιά στους χιονάνθρωπους. Είναι αυτή που λέει ότι το χιόνι είναι δώρο από τον ουρανό και οι χιονάνθρωποι είναι άγγελοι. Είναι σε θέση να μεταφέρουν στον Θεό τις προσευχές και τα αιτήματα των ανθρώπων. Επομένως, έχοντας τυφλώσει λίγο χιονάνθρωπο, μπορείτε να ψιθυρίσετε τον πιο οικείο στο αυτί του. Και μόλις το χειμερινό θαύμα έλιωσε, η επιθυμία παραδόθηκε στον ουρανό και εκπληρώθηκε αναγκαστικά.
 
Εάν ξαφνικά μια γυναίκα χιονιού παίζει σημαντικό ρόλο στο υπέροχο έγχρωμο όνειρό σας, φροντίστε - σας περιμένουν υπέροχες ειδήσεις που σχετίζονται με την ψυχή σας. Αλλά αν ο χιονάνθρωπος σε ένα όνειρο προκάλεσε άσχημα συναισθήματα, οι ειδήσεις που λαμβάνονται είναι απίθανο να σας ευχαριστήσουν. Και για να χαλάσετε ή να σπάσετε ένα γλυπτό χιονιού - για να πολεμήσετε τα συναισθήματά σας.
 
Αξεσουάρ χιονάνθρωπου
Οι Ευρωπαίοι πάντα προσπαθούσαν να διακοσμήσουν το χειμερινό τους ειδώλιο με πολυτέλεια. Την τυλίχτηκαν καλά με κασκόλ, της έδωσαν μια παχιά σκούπα και, φυσικά, τη διακόσμησαν με γιρλάντες.
 
Παραδόξως, μερικά από τα στοιχεία των χιονανθρώπων έχουν συμβολική σημασία. Για παράδειγμα, μια μύτη καρότου θα μπορούσε να καθησυχάσει τους θεούς της γονιμότητας και της συγκομιδής. Ένα καπέλο σε σχήμα ανεστραμμένου κάδου υποσχέθηκε ευημερία και πλούτο στην οικογένεια. Οι χάντρες κεφαλής σκόρδου (έθιμο της Ρουμανίας) είναι σε θέση να προστατεύσουν την οικογένεια από ασθένειες και φάρσες - κακά πνεύματα.
 
Σήμερα, αυτή η διασκεδαστική χειμερινή περιπέτεια με χιονάνθρωπους αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των χειμερινών μας διακοπών. Και οι χιονάνθρωποι φέρνουν μόνο θετικά συναισθήματα, συναισθήματα παιδικής ηλικίας χωρίς σύννεφα και χαρά.
 
Ημέρα χιονάνθρωπου
Με την ευκαιρία, μπορείτε να τιμήσετε αυτόν τον όμορφο χιονάνθρωπο στις 18 Ιανουαρίου, όταν γιορτάζεται η Ημέρα του Χιονάνθρωπου. Φροντίστε να τυφλώσετε το χειμερινό θαύμα και να κάνετε τη βαθύτερη επιθυμία σας.
 
Άρθρα όπως αυτό δεν γεννιούνται από έμπνευση, αλλά από μελέτη. Και όλα ξεκινούν με το γεγονός ότι φωτογραφίζετε κάτι για το οποίο στη διαδικασία θέλετε να μάθετε περισσότερα. Αλλά είναι ανόητο να φωτογραφίζετε μόνο όσα ήδη γνωρίζετε. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να ψάχνετε για ένα αντικείμενο στη ροή των εικόνων και μόνο τότε (ή αμέσως, αν είστε τυχεροί να συναντήσετε έναν γνώστη κοντά σας) για να μάθετε περισσότερα για τα πάντα. Έτσι συνέβη με τον παλιό οικείο σε όλους από την παιδική ηλικία, τον χιονάνθρωπο. Αλλά γνωρίζετε τόσο καλά αυτόν τον τύπο χιονιού; Αυτό είναι το ίδιο.
 
 Η ιστορία του χιονανθρώπου.
Φαίνεται ότι κάθε ενήλικας που έχει ζήσει ποτέ παιδί σε χώρες όπου χιονίζει γνωρίζει ποιος είναι ένας χιονάνθρωπος και πώς να τον τυφλώσει. Αμερική, Καναδάς, Ρωσία και Νορβηγία - όλα γλυπτά αυτό το περίεργο πράγμα όπου περπατούσαν. Αλλά από πού προήλθε ο χιονάνθρωπος; Ποιος το εφευρέθηκε; Θα μπορούσε να είναι τα απομεινάρια του παγανισμού ή ο καρπός μιας εταιρείας όπως ο Άγιος Βασίλης με κόκκινο παντελόνι με λευκή γενειάδα; Και εδώ η ιστορία του χιονανθρώπου μπορεί να χωριστεί σε αρχαιότητα και νεωτερικότητα, αφού πραγματοποιήθηκαν και οι δύο επιλογές.
 
 snowman-14-of-14.jpg
 Πώς θα είναι ο χιονάνθρωπός σας εξαρτάται αποκλειστικά από τη φαντασία σας.
Η πρώτη αναφορά των χιονανθρώπων.
Και μετά πήγα στο Διαδίκτυο για να παρακολουθήσω και να διαβάσω. Σε τελική ανάλυση, κανείς στην παιδική ηλικία δεν μίλησε για αυτό, και το μέγιστο που έπρεπε να ξέρει το παιδί ήταν ότι ο χιονάνθρωπος έπρεπε να γλυπτεί όταν η θερμοκρασία φτάσει σε συν και το χιόνι γίνεται κολλώδες και ο χιονάνθρωπος πρέπει να έχει τρεις μπάλες: ένας ιερέας, πολύ μεγάλο, ένα σώμα και ένα κεφάλι με καρότο αντί για μύτη. Αλλά κανείς δεν ήξερε ποιος το εφευρέθηκε. Ένα είδος λαϊκού επικού; Όχι) αλλά περισσότερα σε αυτό παρακάτω.
 
Στις ιστορικές λιθογραφίες του 14ου αιώνα, υπάρχουν ήδη εικόνες ενός σωρού χιονιού που μοιάζει αόριστα με έναν χιονάνθρωπο. Και ορισμένες πηγές λένε ότι ο χιονάνθρωπος εφευρέθηκε από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης. Εάν λάβουμε υπόψη το γεγονός πως τα ιστορικά γεγονότα δημιουργήθηκαν και ξαναγράφηκαν, τότε δεν θα βρείτε ποτέ καμία αλήθεια. Ωστόσο, όποιος είναι περίεργος μπορεί να διαβάσει Το βιβλίο του Bob Eckstein "Η ιστορία ενός χιονανθρώπου"... Μελετά όλα τα γεγονότα και τις αναφορές των χιονανθρώπων στην ιστορία εκεί. Το βιβλίο είναι στα Αγγλικά.
 
Η πρώτη γραπτή αναφορά για έναν χιονάνθρωπο βρίσκεται στο Βιβλίο των Ωρών, γραμμένο τον 14ο αιώνα, και υπάρχουν επίσης εικόνες που απεικονίζουν ανθρώπους να κυλούν μεγάλες μπάλες χιονιού για να δημιουργήσουν έναν χιονάνθρωπο.
 
Είναι καλός ή κακός χιονάνθρωπος;
Και έτσι και έτσι. Πάντα, όλα εξαρτώνται από τους ανθρώπους. Αλλά σε παλιές λιθογραφίες, οι χιονάνθρωποι απεικονίζονται ως τρομακτικό, αυτό είναι γεγονός. Αλλά αφού ο Άγιος Φραγκίσκος είπε ότι οι χιονάνθρωποι είναι σχεδόν άγγελοι, οι υπερασπιστές τους άρχισαν να απεικονίζουν ευγενικότερο.
snowman-8-of-14.jpg
snowman-1-of-14.jpg
 
 Είδος χιονάνθρωπος.
Ένας φοβερός χιονάνθρωπος) Ή πώς μοιάζει μια γυναίκα, που δεν έχει καλλιεργήσει επιδέξια τσίλι και ζωγράφισε τα χείλη της))
Χαρακτηριστικά χιονάνθρωπου.
Όλοι γνωρίζουμε για τη μύτη του καρότου και της σκούπας. Και επίσης ένα κουβά στο κεφάλι μου. Και ο σωλήνας στο στόμα συναντά. Όσο για το καρότο και τη σκούπα, δεν βρήκα τις απαντήσεις γιατί ο χιονάνθρωπος έχει καρότο αντί για μύτη, αλλά η ιστορία για τον κάδο και το σωλήνα είναι ενδιαφέρουσα.
 
Ο κάδος στο κεφάλι ενός χιονάνθρωπο εφευρέθηκε από σοβιετικούς εμψυχωτές. Στα κινούμενα σχέδια για το χιονάνθρωπο-mailer το 1955. Και άρχισαν να φτιάχνουν ένα καρότο για χιονάνθρωπο αντί για μύτη πολύ νωρίτερα. Στη συνέχεια, το καρότο αντικαταστάθηκε γενικά με ένα παγάκι.
 
Τα ίδια χρόνια, η ιστορία του Frost the Snowman εμφανίστηκε στην Αμερική με την εικόνα ενός χιονανθρώπου με σωλήνα στο στόμα του, καθώς και ένα μεταξωτό καπέλο και μια μύτη με κουμπιά.
 
Ωστόσο, υπάρχουν παλιές κάρτες του 19ου αιώνα στο Διαδίκτυο, όπου τα παιδιά σμιλεύουν επίσης έναν χιονάνθρωπο με ένα σωλήνα στο στόμα τους. Έτσι, από πού προήλθε ο σωλήνας είναι επίσης ένα ασαφές γεγονός. Τα μάτια άνθρακα βρίσκονται στις περιγραφές όλων των χιονανθρώπων, και αυτό είναι πιθανώς κατανοητό, καθώς πριν ήταν δυνατό να πάρετε άνθρακα οπουδήποτε.
 
 snowman-5-of-14.jpg
 Τα χαρακτηριστικά του χιονάνθρωπου έχουν αλλάξει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.
Ενδιαφέροντα γεγονότα για χιονάνθρωπους.
Παντού εκτός από τη Ρωσία υπήρχε μόνο ένας άντρας χιονάνθρωπος, και στη Ρωσία υπήρχε επίσης μια Χιόνι Γυναίκα.
 
Ο Σαουδάραβας ιμάμης απαγόρευσε στους μουσουλμάνους να κάνουν χιονάνθρωπους, επειδή το Ισλάμ απαγορεύει να απεικονίζει πρόσωπα και να προικίσει κάτι με ψυχή.
 
Οι χιονάνθρωποι στην Ιαπωνία ονομάζονται φούστες Daruma και αποτελούνται από δύο μπάλες. Τα μάτια, όπως σε κάθε ιαπωνική εικόνα προσώπου, είναι αρκετά μεγάλα.
 
Η παρέλαση χιονάνθρωπων πραγματοποιείται σε πολλές χώρες και δεν συνδέονται με καμία ημερομηνία.
 
Τι μπορεί να είναι ένας χιονάνθρωπος.
Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να φτιάξουμε χιονάνθρωπο. Αρκεί να ρίξετε 3 ή 2 μπάλες, να βρείτε κλαδιά για τα χέρια, προσκρούσεις για προσκρούσεις στα μάτια και ένα παγάκι για τη μύτη. Αυτή είναι η πιο εύκολη αλλά όχι η μόνη επιλογή. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία και την επιθυμία σας. Εδώ είναι μια μικρή επιλογή από χιονάνθρωπους που κατάφερα να συναντηθώ σε μία μέρα τον Φεβρουάριο.
 snowman-2-of-14.jpg
 
 
 
Αιγυπτιακή Σφίγγα από χιόνι.
Δεν είναι χιονάνθρωπος; Λοιπόν, σκεφτείτε ένα λαγό σε ένα δέντρο)
 snowman-2-of-3.jpg
 
 Σκύλος χιονάνθρωπου ή τεριέ του West Highland (ή Scotch))
 snowman-11-of-14.jpg
 
Χιονάνθρωπος σκύλου.
snowman-13-of-14.jpg
snowman-13-of-14_1.jpg
 
Ζεύγος χιονιού (μακριά μαλλιά από κλαδιά δείχνει σαφώς το γυναικείο σεξ)
Σχεδόν ένα Cheburashka.
 
 snowman-4-of-14.jpg
Eeyore.
Λίγο σαν είδωλα από το νησί του Πάσχα.
 snowman-3-of-14.jpg
 
Στρεβλωμένο αλλά ευγενικό.
Θυμάσαι την τελευταία φορά που έκανες χιονάνθρωπο;
 
 
Καθένας από εμάς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας σμιλεμένος από χιόνιένας άντρας με καρότο αντί για μύτη και άνθρακα-μάτια. Από την παιδική ηλικία, όλοι αγαπάμε έναν από τους δημοφιλείς χαρακτήρες των διακοπών της Πρωτοχρονιάς - χιονάνθρωπος... Αλλά λίγοι ενδιαφέρθηκαν ιστορίαη εμφάνιση αυτού του ον. Από πού προέρχεται, γιατί είναι στρογγυλό και γιατί αποτελείται από τρία κομμάτια χιόνι... Ωστόσο, ακόμη ιστορικοίκαι οι ερευνητές της λαϊκής τέχνης δεν μπορούν να απαντήσουν κατηγορηματικά σε αυτές τις ερωτήσεις. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, υποθέσεις, θρύλοι. Έχοντας συγκεντρώσει τα πάντα, θέλω να σας γνωρίσω αυτές τις πληροφορίες.
 
 
χιονάνθρωπος Ή Snow Woman είναι ένα γλυπτό χιονιού που δημιουργήθηκε από παιδιά και ενήλικες στην αυλή το χειμώνα. Όπως μπορείτε να δείτε, χωρίζονται επίσης ανά φύλο, ωστόσο, μόνο στη Ρωσία, αφού οι Ευρωπαίοι χιονάνθρωπος- είναι πάντα αρσενικό πλάσμα, δεν είχαν ποτέ γυναίκες με χιόνι. Στα Αγγλικά, υπάρχει μόνο μία λέξη για αυτό - "Χιονάνθρωπος"- Μεγάλο πόδι.
 
Απλούστερη  χιονάνθρωπος αποτελείται από τρεις μπάλες χιονιού (κομμάτια που λαμβάνονται με χύτευση χιονοστιβάδων και κυλώντας ψέματα χιόνι... Το μεγαλύτερο κομμάτι γίνεται η κοιλιά χιονάνθρωπος, το μικρότερο - το στήθος και το μικρότερο - το κεφάλι. Η εφαρμογή του υπόλοιπου σώματος μπορεί να διαφέρει, εάν, για παράδειγμα, αποφασίσατε να διαμορφώσετε μια γυναίκα και να την προσθέσετε ένα στήθος μιας γυναίκας.
 
Οπλα χιονάνθρωποςμπορεί να αναπαρασταθεί από δύο κλαδιά, αλλά μερικές φορές τα συμβολικά χέρια είναι κατασκευασμένα από δύο μικρά κομμάτια χιόνι... ΣΕ "όπλα" χιονάνθρωποςσυχνά δίνεται ένα φτυάρι ή σκούπα, στο οποίο είναι κολλημένο χιόνι δίπλα στο σχήμα... Ωρες ωρες χιονάνθρωποςεφοδιάζεται με δύο πόδια χιονόμπαλες, σαν να κρυφοκοιτάζει από κάτω από το πάτωμα του γούνινο παλτό του.
 
Όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η μύτη χιονάνθρωποςφτιάχτηκε από καρότα (τα καρότα συντηρήθηκαν καλά μέχρι το χειμώνα σε αγροκτήματα αγροτών, αλλά σε σύγχρονες συνθήκες, το μύτη-καρότο μπορεί να αντικατασταθεί από ένα παγάκι, μια μπανάνα, ακόμη και μακριά κάρβουνα ή μπαστούνια.
 
Άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου υποδεικνύονται από βότσαλα ή κάρβουνα, και μερικές φορές ακουαρέλες.
 
Κλασικό κάλυμμα κεφαλής χιονάνθρωπος- ένα κουβά με διαρροή. Ωρες ωρες χιονάνθρωποςτυλίξτε ένα μαντήλι γύρω από το λαιμό και συνεχίστε "Κοστούμι"κάθετα θέση "Κουμπιά"από κάρβουνα-βότσαλα.
 
 
Ποιός είναι αυτος? Θέλω να επισημάνω ότι το πραγματικό νόημα ξεχασμένοι χιονάνθρωποι, επειδή η μοντελοποίησή τους ήταν αρχικά ένα μυστικιστικό τελετουργικό. Σύμφωνα με έναν παλιό μύθο, χιονάνθρωποιΕισήχθη σε χρήση από έναν καθολικό άγιο, τον ιδρυτή - Francis of Assisi, ο οποίος εξέτασε τη δημιουργία χιονάνθρωποιμια περίεργη μέθοδος καταπολέμησης δαιμόνων. Στη μοντελοποίηση χιονάνθρωποςτο πρωτότυπο της δημιουργίας του ανθρώπου μαντεύεται, μόνο τώρα η πράξη της δημιουργίας ανήκει στον ίδιο τον άνθρωπο. Χιονάνθρωποιμε σκούπες - τα όπλα ήταν οι φρουροί της κατοικίας, χωρίς να αφήνουν τα κακά πνεύματα εκεί.
 
Χιονάνθρωποιπάντα γλυπτό δίπλα σε σπίτια, γενναιόδωρα διακοσμημένα με γιρλάντες, λαχανικά ή ήδη περιττά οικιακά σκεύη. Για παράδειγμα, μια μύτη σε σχήμα καρότου στερεώθηκε για να καθησυχάσει τα πνεύματα που στέλνουν καλλιέργειες και γονιμότητα. Ένας ανεστραμμένος κάδος στο κεφάλι συμβόλιζε τον πλούτο στο σπίτι. Ωστόσο, υπάρχουν θρύλοι ότι το πρώτο χιονάνθρωποιαπεικονίζονται ως άσχημα, άγρια ​​τέρατα χιονιού που εμφανίστηκαν εκείνους τους αρχαίους χρόνους, όταν η Ευρώπη είχε ανελέητους χειμώνες με σοβαρούς παγετούς και χιονοθύελλες, οι οποίες έφεραν πολλά προβλήματα, κυρίως στους χωρικούς.
 
Τότε υπήρχαν πεποιθήσεις από χιόνι"Μικροί άντρες"μπορεί να αποτελέσει πραγματική απειλή για τους ανθρώπους. Σύμφωνα με αυτές τις πεποιθήσεις, ήταν αδύνατο να σμιλευτείς χιονάνθρωποι σε μια πανσέληνο, δεν μπορούσες να τους δώσεις σκούπα. Και αν, ωστόσο, αυτό συνέβη, τότε ήταν απαραίτητο να καταστρέψουμε χιονάνθρωπος πριν από το σούρουπο, αλλιώς μπορεί να μετατραπεί σε ιδεολογικούς εφιάλτες, νυχτερινούς φόβους, απώλεια δύναμης και πονοκέφαλο. Αλλά σύμφωνα με έναν άλλο, παλαιοχριστιανικό μύθο Οι χιονάνθρωποι θεωρούνταν άγγελοιμετά από όλα χιόνι πέφτει από τον ουρανό, που σημαίνει ότι αυτό είναι ένα δώρο του Θεού, επομένως χιονάνθρωποςΣαν άγγελος, μπορούσε να μεταφέρει στον Θεό ανθρώπινα αιτήματα και προσευχές. Ως εκ τούτου, πίστευαν ότι εάν από το πρόσφατα πεσμένο χιόνι φορμάρει ένα ειδώλιο χιονάνθρωποςκαι ψιθυρίζω μια επιθυμία σε αυτόν, τότε όταν λιώσει η φιγούρα του χιονιού, η επιθυμία θα εκπληρωθεί.
 
Χιονάνθρωπος στη Ρωσία
 
Στην Ρωσία χιονάνθρωποικαι οι γυναίκες χιονιού έχουν γλυπτεί από τους αρχαίους ειδωλολατρικούς χρόνους. Χιονάνθρωποισεβαστούν ως πνεύματα χειμώνα, σε αυτούς, όπως και στον Frost, έθεσαν ένα αίτημα για βοήθεια, έλεος και μείωση της διάρκειας του κρύου καιρού. Η γυναίκα χιονιού γεννήθηκε από έναν θρύλο που πηγαίνει πίσω στους μύθους των ινδοευρωπαϊκών λαών σχετικά με τη θηλυκή αρχή. Οι πρόγονοί μας πίστευαν ότι ο αέρας κατοικήθηκε από γυναικεία πνεύματα που κυβερνούν τις χειμερινές ομίχλες, χιονίζει και χιονοθύελλες... Αυτά τα αρώματα φάνηκαν να είναι υπέροχα και μεγαλοπρεπή. Προς τιμή τους, οι ειδωλολάτρες διοργάνωσαν τελετές, και εκφράζοντας το σεβασμό τους σε αυτά, γλυπτούσαν γυναικείες μορφές χιονιού. Ως εκ τούτου, η γυναίκα χιονιού έχει μια σκούπα στα χέρια της, ώστε να μπορεί να πετάξει στον ουρανό όπου ζει. Από αυτό μπορούμε να καταλήξουμε - εάν δίπλα ένας χιονάνθρωπος έχει μια σκούπα, τότε είναι γυναίκα! Στα ρωσικά παραμύθια, η εικόνα της Χιόνι Γυναίκα μετατράπηκε αργότερα σε ευγενική Μητέρα Χειμώνας. Παρεμπιπτόντως, η εγγονή του Άγιου Βασίλη - Snow Maiden, επίσης τυφλωμένος από χιόνι.
 
Ενδιαφέροντα γεγονότα μόνο στα πλάσματα χιονιού του 19ου αιώνα "Καλό"και έχουν γίνει αναντικατάστατο χαρακτηριστικό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ένα είδος συμβόλου χειμερινών διακοπών. Γείσο χιονάνθρωποιέχει γίνει μια δημοφιλής παιδική χειμερινή διασκέδαση.
 
Εικόνα ενός φίλου σε εμάς χιονάνθρωπος- ο καλός άνθρωπος εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως παράδειγμα για ένα παιδικό βιβλίο με τραγούδια.
 
ΧιονάνθρωποιΠαρεμπιπτόντως, τα υπέροχα παιδικά παραμύθια είναι αφιερωμένα. Μεταξύ των πιο διάσημων είναι η ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν « χιονάνθρωπος» και το γερμανικό παραμύθι του Mandy Vogel "Το όνειρο του Μπράουν χιονάνθρωπος» ... Και στις 18 Ιανουαρίου, ολόκληρος ο κόσμος γιορτάζει την Ημέρα Χιονάνθρωπος... Αυτός είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να τυφλώσετε ένα χαριτωμένο χιονάνθρωποςκαι να του ψιθυρίσετε για την επιθυμία σας. Εδώ είμαστε με τα παιδιά στο νηπιαγωγείο №56 "Teremok"από την ομάδα "Τσεμπουράσκα"αποφάσισε να κάνει όχι μόνο χιόνι, αλλά και από αυτοσχέδιο υλικό για να κάνει διάφορα χιονάνθρωποικαι ψιθυρίστε τις επιθυμίες σας σε αυτές. Αυτό που σας ευχόμαστε να έχετε χρόνο να φτιάξετε το δικό σας χιονάνθρωποςκαι κάντε τις επιθυμίες σας!
 0_adafb_f1c361f_XL.jpg
 
Ο χιονάνθρωπος είναι ο θεϊκός πατέρας του Snow Maiden,
Θεός-Υιός της ειδωλολατρικής Θεός-Πατέρας Άγιος Βασίλης
και η θεϊκή χιονοθύελλα-χιονοθύελλα
(Από το βιβλίο "Λεξικά ρωσικών μύθων και παραμυθιών")
 
Richard Cowdrey.
Όχι μόνο ένας χιονάνθρωπος, αλλά και το πραγματικό πνεύμα του χειμώνα ... Ο ρωσικός χειμώνας μεταμορφώνει τον κόσμο με την παγωμένη του ανάσα. Όλα μοιάζουν με ένα υπέροχο παραμύθι: πετάει λευκό χνουδωτό χιόνι, κοιμάται γη καλυμμένη με μια χειμωνιάτικη κουβέρτα λάμπει στον ήλιο ... Και σε κάθε αυλή, σαν σαν μαγεία, εμφανίζονται αστείοι χιονάνθρωποι τυλιγμένοι σε κασκόλ. Αυτή η αστεία χειμερινή ιδέα είναι γνωστή στους ανθρώπους για περισσότερο από έναν αιώνα. Αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι τι υπερφυσικό νόημα είχε ο χιονάνθρωπος στο παρελθόν ...
 
 
Salnikova Elena.
Στη Ρωσία, χιονάνθρωποι έχουν διαμορφωθεί από τους αρχαίους ειδωλολατρικούς χρόνους και σεβαστούν ως πνεύματα του χειμώνα. Αυτοί, όπως και ο Frost, αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό και ζήτησαν βοήθεια και να μειώσουν τη διάρκεια των σοβαρών παγετών. Παρεμπιπτόντως, οι γυναίκες με χιόνι και η Snow Maiden είναι η ρωσική μας κληρονομιά. Οι πρόγονοί μας πίστευαν ότι τα γυναικεία πνεύματα κυριαρχούν στα χειμερινά φυσικά φαινόμενα (ομίχλη, χιόνι, χιονοθύελλες). Ως εκ τούτου, για να τους δείξουμε το σεβασμό μας, γλυπτούσαν γυναίκες χιονιού. Δεν είναι για τίποτα ότι υπάρχουν εκφράσεις «χειμώνας-μητέρα», αλλά «παγετός-πατέρας». Και ο μήνας Ιανουαρίου σε ορισμένες περιοχές ονομάστηκε "χιονάνθρωπος".
 
 0_b3777_33ecd1a0_XL.jpg
D.R. Γαιοκτήμονας.
Οι Ρώσοι κάλεσαν εδώ και πολύ καιρό τις χιονισμένες φιγούρες τους "χιονάνθρωπους", "γυναίκες χιονιού" και "γυναίκες χιονιού" (την εποχή εκείνη, η λέξη "baba" δεν είχε την τρέχουσα χονδροειδή σημασία της και αντιστοιχούσε στη σύγχρονη λέξη "γυναίκα" ). Αλλά κατά τη γνώμη των Ευρωπαίων λαών, ένας χιονάνθρωπος είναι πάντα αρσενικό πλάσμα, δεν είχαν ποτέ γυναίκες χιονιού και κορίτσια χιονιού. Στα Αγγλικά, υπάρχει μόνο μία λέξη για αυτό - "χιονάνθρωπος".
 
 
D.R. Γαιοκτήμονας.
Στη Ρωσία, πίστευαν ότι οι μικροί χιονάνθρωποι είναι άγγελοι που μπορούν να εμπιστευτούν το όνειρό σας ... Από τους αρχαίους ειδωλολατρικούς χρόνους, κατά την κατανόηση του ρωσικού λαού (καθώς και ορισμένων λαών της Βόρειας Ευρώπης), οι χιονάνθρωποι είναι άγγελοι που κατάγονται από τον ουρανό. Μετά από όλα, το χιόνι είναι ένα δώρο από τον ουρανό. Αυτό σημαίνει ότι ο χιονάνθρωπος δεν είναι άλλος από έναν άγγελο που μπορεί να μεταφέρει στον Θεό τα αιτήματα των ανθρώπων. Γι 'αυτόν τον μικρό χιονάνθρωπο χύτευσαν από φρέσκο ​​πεσμένο χιόνι και του ψιθύρισαν ήσυχα την αγαπημένη τους επιθυμία. Πίστευαν ότι μόλις λιώσει η φιγούρα του χιονιού, η επιθυμία θα παραδοθεί αμέσως στον ουρανό και σύντομα θα γίνει πραγματικότητα.
 
 
Kim Norlien.
Χαριτωμένοι χιονάνθρωποι παιχνιδιών με χαμόγελο ήταν πάντα ιδιαίτερα δημοφιλείς στα παιδιά. Για τους ανθρώπους μας, ο χιονάνθρωπος είναι ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες της Πρωτοχρονιάς. Στα ένδοξα σοβιετικά κινούμενα σχέδια "Snowman-mailer", "Όταν τα δέντρα ανάβουν", ο χιονάνθρωπος ενεργεί ως πιστός βοηθός του Άγιου Βασίλη στο νοικοκυριό. Στη Σοβιετική Ένωση, οι χιονάνθρωποι ζωγραφίστηκαν επιδέξια σε ευχετήριες κάρτες. Οι σοβιετικές ευχετήριες κάρτες δείχνουν ότι ο χιονάνθρωπος ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της Πρωτοχρονιάς.
 
 
Στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον παλιό μύθο, η φιγούρα του χιονιού τυφλώθηκε για πρώτη φορά από τον Ιταλό γλύπτη, αρχιτέκτονα, ποιητή Michelangelo Buonarroti στα τέλη του 15ου αιώνα, περίπου το 1493. Σύμφωνα με την ιστορική έρευνα, η πρώτη ευρωπαϊκή γραπτή αναφορά για έναν χιονάνθρωπο βρίσκεται σε ένα βιβλίο του 18ου αιώνα: μιλά για έναν "όμορφο χιονάνθρωπο" με γιγαντιαίες διαστάσεις. Και η ίδια η λέξη "schneeman", δηλαδή "χιονάνθρωπος" προήλθε αρχικά στη γερμανική γλώσσα. Η εικόνα ενός χιονανθρώπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως απεικόνιση ενός παιδικού τραγουδιού που δημοσιεύτηκε στη Λειψία.
 
 
D.R. Γαιοκτήμονας.
Οι πρώτοι Ευρωπαίοι χιονάνθρωποι συνήθως διαμορφώθηκαν με τη μορφή άσχημων, άγριων τεράτων χιονιού εντυπωσιακού μεγέθους. Αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί σε εκείνους τους αρχαίους χρόνους, μερικές φορές σε σχετικά ζεστή Ευρώπη, σοβαροί χειμώνες με σοβαρούς παγετούς και ανελέητες χιονοθύελλες καιρ έκαναν πολλούς ανθρώπους. Ήταν τότε, υπό την επήρεια του χριστιανισμού, που είδε ειδωλολατρικά ανθρωπογενή είδωλα σε χιονάνθρωπους, οι πεποιθήσεις εμφανίστηκαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις οποίες οι χιονάνθρωποι αποτελούν πραγματική απειλή για τους ανθρώπους.
 
 
Σκέφτηκαν ότι ήταν επικίνδυνο να τα γλυκάνουν κατά τη διάρκεια της πανσελήνου: για ένα άτομο μπορεί να μετατραπεί σε ιδεολογικούς εφιάλτες, νυχτερινούς φόβους, και πράγματι σε κάθε είδους αποτυχίες. Και στη Νορβηγία υπήρχε ένας θρύλος ότι ήταν επικίνδυνο να βλέπεις χιονάνθρωπους αργά το βράδυ λόγω των κουρτινών. Επιπλέον, θεωρήθηκε κακό σημάδι για να συναντήσετε μια φιγούρα χιονιού τη νύχτα: συνιστάται να το παρακάμψετε. Σύμφωνα με μια παλιά ευρωπαϊκή παραβολή, ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης θεώρησε τη δημιουργία χιονανθρώπων και την επακόλουθη καταστροφή τους ως μια περίεργη μέθοδο καταπολέμησης δαιμόνων.
 
 
Τομ Σιέρακ.
Μόνο τον 19ο αιώνα, όταν τα δόγματα άρχισαν να χάνουν την προηγούμενη επιρροή τους, τα ευρωπαϊκά πλάσματα χιονιού έγιναν "ευγενικά" και σύντομα έγινε απαραίτητο χαρακτηριστικό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ευχετήριες κάρτες με έναν χαριτωμένο χαμογελαστό χιονάνθρωπο που περιβάλλεται από χαρούμενα παιδιά κέρδισαν γρήγορα δημοτικότητα.
 
 
Αντον Ανκ. Χιονάνθρωπος.
Στην Ευρώπη και στη Ρωσία, οι χιονάνθρωποι ήταν πάντα χτισμένοι δίπλα σε σπίτια ως υπέροχοι ιδιοκτήτες της αυλής, γενναιόδωρα διακοσμημένοι με γιρλάντες και οικιακά σκεύη, τυλιγμένα σε κασκόλ, και διακλαδισμένες σκούπες παραδόθηκαν στα χέρια τους. Στις λεπτομέρειες του «ρούχου» τους μπορεί κανείς να μαντέψει τον μυστικό χαρακτήρα. Για παράδειγμα, μια μύτη σε σχήμα καρότου προσαρτήθηκε για να καθησυχάσει τα ειδωλολατρικά πνεύματα που έστειλαν συγκομιδή και γονιμότητα. Ένας ανεστραμμένος κάδος στο κεφάλι συμβόλιζε τον πλούτο στο σπίτι. Στη Ρουμανία, το έθιμο της διακόσμησης ενός χιονάνθρωπου με "χάντρες" από κεφάλια σκόρδου είναι από καιρό γνωστό. Πιστεύεται ότι αυτό προάγει την υγεία των νοικοκυριών και τα προστατεύει από λέπρα σκοτεινής δύναμης.
 
 
Β. Κάρντι.
Τα υπέροχα παιδικά παραμύθια είναι αφιερωμένα σε χιονάνθρωπους. Το πιο διάσημο είναι η ιστορία του G. H. Andersen "The Snowman". Ο σκύλος λέει στον χιονάνθρωπο για τη ζωή του, για τους ανθρώπους και για τη σόμπα με την οποία αγαπούσε να απολαύσει τόσο πολύ όσο ένα κουτάβι. Και ο χιονάνθρωπος είχε επίσης μια ανεξήγητη επιθυμία να έρθει πιο κοντά στη σόμπα, του φάνηκε ότι κάτι ανάδευε μέσα του. Όλη την ημέρα, αντί να απολαμβάνει τους πικρούς παγετούς, λαχταρούσε, κοιτάζοντας τη σόμπα μέσα από το παράθυρο ... Ήρθε η άνοιξη και ο χιονάνθρωπος έλιωσε. Και μόνο τότε βρέθηκε μια εξήγηση για τη θλίψη του: ο χιονάνθρωπος ήταν στερεωμένος σε ένα πόκερ, το οποίο κινήθηκε μέσα του βλέποντας τη δική του σόμπα.
 
 
Κιμ Τζονγκ Μποκ.
Ο ήρωας ενός άλλου γερμανικού παραμυθιού από τον Mandy Vogel, Der Wunsh des braunen Schneemannes (Brown Snowman's Dream), είναι ένας χιονάνθρωπος σοκολάτας. Ονειρεύεται να δει χιόνι, και ο φίλος του, το αγόρι Tim, τον παίρνει έξω. Ο χιονάνθρωπος είναι ενθουσιασμένος με μια λευκή χειμερινή ημέρα και παιδικά παιχνίδια χιονιού. Στο τέλος, ο ίδιος ο χιονάνθρωπος σοκολάτας είναι καλυμμένος με χιόνι, χαίρεται ειλικρινά σε αυτό, νομίζοντας ότι τώρα είναι τόσο λευκός όσο όλοι οι άλλοι. Αλλά ο Τιμ, βλέποντας ότι ο υπέροχος καφετής φίλος του απέχει πολύ από την τέλεια λευκή του κατάσταση, δεν τολμά να ενοχλήσει την ευτυχία του.
 
 
Shageev Eduard. Το βασίλειο των χιονανθρώπων.
Στον πολιτισμένο κόσμο μας, η δημιουργία φιγούρων χιονιού όχι μόνο παραμένει το αγαπημένο χόμπι των παιδιών, αλλά έχει γίνει επίσης μια κοινωνικά οργανωμένη γιορτή. Σε όλο τον κόσμο, έκαναν ρεκόρ για τη γλυπτική των ψηλότερων χιονανθρώπων. Ο ψηλότερος χιονάνθρωπος στην Ευρώπη επιπλέει στις πλαγιές ενός χιονοδρομικού κέντρου στην Αυστρία, στην πόλη Galtür: το ύψος του έχει φτάσει τα 16 μέτρα 70 εκατοστά. Και το ρεκόρ για τη δημιουργία του ψηλότερου χιονάνθρωπου στον κόσμο δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 1999, το ύψος του είναι 37 μέτρα 20 εκατοστά και το βάρος του είναι 6 χιλιάδες τόνοι χιονιού.
κείμενο- dvorec.ru
 0_b377c_69214b9b_XL.jpg
 
 
Όταν χιονίζει στη Ρωσία, εμφανίζονται στους δρόμους και στα πάρκα - χιονάνθρωποι. Μεγάλα και μικρά, με και χωρίς σκούπες - αποτελούν από καιρό σύμβολα των διακοπών της Πρωτοχρονιάς. Αλλά πόσο γνωρίζουμε για την ιστορία των χιονανθρώπων;
 
Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό μύθο, ένας ιππότης επινόησε χιονάνθρωπους τον 12ο αιώνα Τζιοβάνι Μπερναρντόνι - είναι ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης. Σύμφωνα με τη ζωή του αγίου, ο Φραγκίσκος, αγωνιζόμενος με τους δαίμονες να τον δελεάσουν, άρχισε να σμιλεύει χιονάνθρωπους και να τους αποκαλεί τη γυναίκα και τα παιδιά του. Στην χύτευση ενός χιονάνθρωπου, το πρωτότυπο της δημιουργίας του ανθρώπου μαντεύεται, μόνο τώρα η πράξη της δημιουργίας ανήκει στον ίδιο τον άνθρωπο.
 
Εκτός, χιονάνθρωποι με σκούπες - όπλα ήταν οι φρουροί της κατοικίας , δεν αφήνουμε τα κακά πνεύματα εκεί. Επίσης, στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, άνθρωποι σμιλεύτηκαν χιονάνθρωπους την παραμονή των Χριστουγέννων και ως παγίδες για δαίμονες - ένα κακό πνεύμα που πήρε κατά λάθος έναν χιονάνθρωπο για ένα άτομο, μετακόμισε σε ένα σωρό χιονιού και δεν μπορούσε πλέον να απελευθερωθεί μέχρι την άνοιξη. Εξαιτίας αυτού, στη Νορβηγία, οι χιονάνθρωποι άρχισαν να ονομάζονται "λευκά τρολ". Υπήρχε ένας θρύλος που δεν μπορούσαν να εξεταστούν αργά το βράδυ λόγω της κουρτίνας στο παράθυρο. Αλλά στη Ρουμανία υπάρχει ένα έθιμο να διακοσμήσουμε έναν χιονάνθρωπο με "χάντρες" κεφάλια σκόρδου, καθώς αυτό προάγει την υγεία του νοικοκυριού και τα προστατεύει από βαμπίρ, γούνες και λυκάνθρωπους.
 
Στη Ρωσία, γλυπτούσαν επίσης χιονάνθρωπους και γυναίκες χιονιού Οι χιονάνθρωποι ήταν σεβαστοί ως πνεύματα χειμώνα , όπως ο Frost, ζητήθηκε βοήθεια, έλεος και μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο χιονάνθρωπος έχει μια σκούπα στα "χέρια" του - έτσι ώστε να μπορεί να πετάξει με ασφάλεια στον ουρανό όποτε θέλει. Η ιστορία των γυναικών με χιόνι είναι ξεχωριστή. Δεδομένου ότι στη Ρωσία θεωρήθηκε κάποτε ότι ο αέρας κατοικήθηκε από ουράνιες κοπέλες που κυριαρχούσαν πάνω σε ομίχλη, σύννεφα, χιονιά, οι ειδωλολάτρες διοργάνωσαν επίσημες τελετές προς τιμήν τους. Για να καθησυχάσουν τους παραδεισένιους κατοίκους, γλυπτούσαν τις γυναίκες του χιονιού, σαν να υψώνουν τις παραδεισένιες νύμφες στη γη.
 
Η κανονική σας εμφάνιση - ένα σώμα από τρεις μπάλες χιονιού, μια μύτη καρότου, έναν κάδο στο κεφάλι - οι χιονάνθρωποι έλαβαν μόνο τον 19ο αιώνα. Ταυτόχρονα, τα χιονισμένα πλάσματα "έγιναν πιο ευγενικά" και έγιναν ένα αναντικατάστατο χαρακτηριστικό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ένα είδος συμβόλου χειμερινών διακοπών. Αλλά πριν από αυτό, οι χιονάνθρωποι δεν θα φαινόταν σαν καλά πλάσματα για εμάς. Έτσι παρουσιάστηκαν σε διαφορετικούς χρόνους.

https://gigafox.ru/el/rody/kto-takoi-snegovik-i-chto-on-simvoliziruet-snegovik-istoriya/

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021