Σάββατο 10  Δεκέμβριος  2022 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού 3.580.0000,00€ για το έργο «Οδικές Προσβάσεις σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα Π.Ε. Κοζάνης, στους οικισμούς του Δήμου Εορδαίας

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού 3.580.0000,00€ για το έργο «Οδικές Προσβάσεις σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα Π.Ε. Κοζάνης, στους οικισμούς του Δήμου Εορδαίας

Για εκείνο το καταραμένο χωριό, την Πεντάβρυσο Εορδαίας θα ενδιαφερθεί κανείς;

Εγκατάλειψη, απαξίωσις, και εικονική παρουσία που μόνο στο χάρτη τη βλέπεις, αυτά κυριαρχούν.

Για να πας σε ένα χωριό ευθείας απόστασης λιγότερο των δυο χιλιομέτρων κάνεις ένα κύκλο 12 χιλιομέτρων.

Και οι κάτοικοι κάθονται παθητικά (όσοι απέμειναν τουλάχιστον) και δέχονται όλο αυτό τον εξευτελισμό.

Νομίζω ο κύριος Κοσμάς Σιδηρόπουλος είναι Πρόεδρος εκεί (είναι σοβαρός άνθρωπος).

Ευκαιρία είναι, ένα καταραμένος δρόμος δυο χιλιόμετρων, ας φτιαχτεί επιτέλους, υπάρχει ήδη ως άθλιος χωματόδρομος, στρώσιμο θέλει.

Κύριε Σιδηρόπουλε τοποθετηθείτε, βέβαια και οι Άγιοι φοβέρα θέλουν έτσι λέει ο Λαός μας, εάν ο υπερσυγκεντρωτικός κύριος Πλακεντάς αγνοήσει τα κελεύσματα πατήστε του τον κάλο, είναι σίγουρο θα το καταλάβει το πρόβλημα.

Είναι η μόνη Κοινότης τυφλή οδικά και η πλησιέστερη στην Πτολεμαΐδα.

Τόσο μακριά τόσο κοντά (ο τίτλος είναι από ταινία του Βέντερς)

Διαβάζουμε λοιπόν

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας, για την εκπόνηση του έργου «Οδικές προσβάσεις σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα Π.Ε. Κοζάνης, στους οικισμούς του Δήμου Εορδαίας», υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.
Βάσει των προβλεπόμενων από την Προγραμματική Σύμβαση, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης, αναλαμβάνει να δημοπρατήσει και να κατασκευάσει το εν λόγω έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.580.000,00€.
Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος του Τέλους Ανάπτυξής – Ε.Α.Π. Π.Δ.Μ. 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), με την Περιφέρεια να συμμετέχει σε ποσοστό 85% επί του προϋπολογισμού, και τον Δήμο Εορδαίας κατά 15%.
Με το  παρόν έργο θα εκτελεστούν εργασίες για την ασφαλτόστρωση και χαλικόστρωση 69,80 χιλιομέτρων οδών, εντός των ορίων του Δήμου Εορδαίας, βελτιώνοντας την πρόσβαση σε συνολικά 147 επιχειρήσεις.
Η Περιφερειακή Αρχή, σχεδιάζει και υλοποιεί έργα που βελτιώνουν τις οδικές προσβάσεις με γνώμονα την καθημερινή εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων των αγροτικών περιοχών.
Η βελτίωση της πρόσβασης των παραγωγών, ενισχύει δυναμικά τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα του κλάδου, οδηγώντας στον εκσυγχρονισμό του.
Οι υποδομές που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Περιφερειακή Αρχή στοχεύουν στην έμπρακτη στήριξη και την ανάπτυξη των κλάδων της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της δασοκομίας.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Πτολεμαΐς Ακυβέρνητη Πολιτεία
Αράπη Φρόσω -  Λογοθεραπεύτρια
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Ενοικίασις

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021