Τετάρτη 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ασβεστόπετρα: Αφηγήσεις, ξεναγήσεις, παιχνιδι, παραμύθι, μουσική και χορό περιλάμβανε το πρόγραμμα του φεστιβάλ "Γιορτάζουμε στο χωριο",που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες

Ασβεστόπετρα: Αφηγήσεις, ξεναγήσεις, παιχνιδι, παραμύθι, μουσική και χορό περιλάμβανε το πρόγραμμα του φεστιβάλ "Γιορτάζουμε στο χωριο",που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες

Αφηγήσεις, ξεναγήσεις, παιχνιδι, παραμύθι, μουσική και χορό περιλάμβανε το πρόγραμμα του φεστιβάλ "Γιορτάζουμε στο χωριο",που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες στην Ασβεστοπετρα.
Το πρόγραμμα άνοιξε στην κεντρική πλατεία της κοινότητας με την έκθεση φωτογραφικού αρχείου του Γιάννη Μοραλίδη και την μοναδική αφήγηση της ιστορίας του χωριού από τον 92χρονο Μιλτιάδη Σαββίδη ενώ η Γλυκερία Κόκκανη μετέφερε την μαρτυρία του προπάππου της απο την εποχή της επιστράτευση.
Επόμενος σταθμός το ιδιωτικό μουσείο του Παναγιώτη Πετρόπουλου,ο οποίος μας άνοιξε το σπίτι του με μεγάλη χαρά και μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εργαλεία, αντικείμενα και κειμήλια που παρουσίαζαν τη ζωή του χωριού στο πέρασμα των χρόνων.
Μετά την ξενάγηση στο μουσείο το φεστιβάλ έλαβε χώρα στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία, στην τοποθεσία Βρύση όπου διαμορφώθηκε ειδικός χώρος πάρκινγκ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Εκεί μας περίμεναν οι Πρόσκοποι να παίξουμε, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ να υφάνουμε, ο Σύλλογος Φίλοι του Βιβλίου να διαβάσουμε στην εξοχική βιβλιοθήκη και η Dioscurides Aromatic Plants να μας δροσίσουν με κρύα τσάι.
Στον χώρο υπήρχε και υπαίθριο ιατρείο με την ευθύνη της συγχωριανής μας ιατρού Αναστασίας Αντωνίου, την οποία ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας.
Όλοι απόλαυσαν τον μπουφέ που επιμελήθηκαν η Κοινότητα Ασβεστόπετρας,ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικου Σχολείου.
Ακολούθησαν τα μελοποιημένα παραμύθια από τον Σύλλογο Φίλοι του Βιβλίου, την Σοφία Καλμανίδού και τον Μάρκο Βαλαβάνη,ο οποίος με θέα το μοναδικό μας ηλιοβασίλεμα μας ταξίδεψε με την μουσική και την φωνή του.
Η βραδιά έκλεισε με ένα μπολ ζεστό χειροποίητο τραχανά που επιμελήθηκαν η Λιτά Νικητίδου και η Ευαγγελία Κοτζαφίλιου και τον απολαύσαμε όλοι ενώ προσφέρθηκαν και δώρα στους συμμετέχοντες με την ευγενική χορηγία της εταιρείας "Ανθή & Ροδον".
Το φεστιβάλ διοργάνωσαν η Κοινότητα Ασβεστόπετρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου του χωριού.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν, τον κόσμο που μας στήριξε και όλους τους χορηγούς μας:
-Ανδροκλης
-Ανθη Ροδον
-Difono
-Σουπερ Μάρκετ Μωυσιαδης
-Πλατεία
-Fioscurides
-Αστικό ΚΤΕΛ
-e-ptolemeos
-True Story Radio 102.8
-Digital Creation



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021