Κυριακή 14  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κριτική επί της Συνεδριάσεως του Δ.Σ. του Δήμου Εορδαίας την 17η/03/2021

Κριτική επί της Συνεδριάσεως του Δ.Σ. του Δήμου Εορδαίας την 17η/03/2021

Με κεντρικό θέμα: «Η κατάρτιση Πινάκων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος
Δημοσιονομικής Στρατηγικής του 2022-25»

Πολιτίδης χρήστος

Πολλά τα μελανά σημεία!!! Και συνήθως, σε κάθε κριτική που ασκώ ξεσπά εκνευρισμός.
Υπάρχει ένας σκληρός πυρήν, είτε ευνοούμενων του Δημάρχου, είτε αυτών που τους έδωσε την ευχήν του, δημιουργώντας προσδοκίες, δεδομένου ότι είναι ευφάνταστος ως άνθρωπος…

Επί του θέματος λοιπόν, το θέμα της συνεδρίας είναι ουσιώδους σημασίας.

Την συζήτηση κατηύθυνε ο κύριος Ιωάννης Χαρακτσής ο οποίος εκτελούσε και χρέη Δημάρχου αντικαθιστώντας τον εκλιπών κύριο Πλακεντά (διττός ο ρόλος).
Βαρύγδουπος ο τίτλος της Συνεδριάσεως “Η Κατάρτιση Πινάκων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής του 2022-25”.
Παρατήρησις πρώτη, γίνεται συζήτηση διά το μέλλον της Πόλεως, όπως αυτό συνυφαίνεται και θα προκύψει από τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου. Γιατί λείπει ο Δήμαρχος;

Και ακόμη έχει 32 Συμβούλους το Δ.Σ., κοιτάξτε την εικόνα που έκανα αντιγραφή, πόσοι συμμετέχουν. Ίσως λιγότεροι από τους μισούς, όταν γεμίζουμε τα ψηφοδέλτια με παρατρεχάμενους και κύριο μέλημα είναι η άγρα ψήφων, η επομένη ημέρα ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΑΝΗ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΟΣ.

Και ακόμη, ατελείωτα και πάλι τα ακόμη, οι Εκπρόσωποι των Κοινοτήτων (Πάρεδροι), τι ρόλο παίζουν, δεν έχουν άποψη στον Ερυθρό πλανήτη που κατοικούν; Γιατί αυτή η απαξίωσις ή η αυταπαξία;

Η επιφόρτιση ενός εξωπολιτικού παράγοντα, με ένα αμιγώς πολιτικό θέμα, συνιστάκάκιστη πρακτική στην πολιτική.

“Η Προϊσταμένη της Διευθύνσεως Οικονομικών του Δήμου” κυρία Σταύρου Μαρία, επιφορτίσθηκε με το Θέμα αυτό (απουσία Δημάρχου). Σημειώνω τα λεγόμενα της.

Αφορά τον ισολογισμό των 3 επομένων ετών (πληρωμών-εισπράξεων). Συνυπολογισμός των προστιθέμενων εσόδων Δήμου και Υπουργείου.
Το έθεσε το ερώτημα η κυρία Τερζοπούλου εξ αρχής, γιατί ένας υπηρεσιακός παράγοντας στην ενημέρωση; Από πότε οι υπάλληλοι απολογούνται για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής;

Προτεραιότητες, Στρατηγική, κατευθύνσεις, ορίζοντας, στόχοι, χρονοδιάγραμμα επίτευξης αυτών, εσωτερικοί και εξωτερικοί πόροι. Όλα αυτά χρίζουν πολιτικής απαντήσεως, συνέχισε.

Τον λόγο έλαβε η κυρία Αντωνία Χόλμπα, η οποία έθεσε το ερώτημα, γιατί οι κοινωνικές Δαπάνες είναι μηδέν και επίσης γιατί οι αμοιβές (προσωπικού) 2022-2025 είναι καθηλωμένες; Δεν θα γίνουν άλλες προσλήψεις;

Στην συζήτηση που μάλλον μεσουράνησε η κυρία Τερζοπούλου, ετέθη εύστοχα το ερώτημα της απολιγνιτοποιήσεως, της αντιστροφής της αποβιομηχάνησης και της προσπάθειας εξευρέσως οικονομικής ανθοφορίας, μέσω επενδύσεων.

Δυστυχώς πολλοί εξ ημών ζούμε σε παρελθόντα χρόνο, δεν έχουμε χάσει μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον.

Το μέλλον το διανύουμε ως παρόν, ήδη και είναι ζοφερό!!! Είναι μισές οι αλήθειες της κυρίας Τερζοπούλου χωρίς να καταλογίζω πρόθεση. “Το παρόν ήδη εγγράφεται ως μέλλον” με τρόπο ζοφερό. Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στον “καλύτερο Δήμαρχο όλων
των εποχών” (αυτό έπρεπε να προσθέσει)!!! Τουλάχιστον κάποιοι εξ ημών, που δεν χρηματίζονται θα κρατήσουν ζωντανή την Κοινωνική-Συλλογική Μνήμη.

Προς επίρρωσιν των όσων είπε η κυρία Τερζοπούλου, κλείνοντας την πρόταση της ήτο ότι η μακροοικονομική αβεβαιότητα είναι βεβαιωμένος θάνατος διά την περιοχήν.

Τον λόγο έλαβε ο κύριος Κοκκινίδης ο οποίος είπε ότι:
«Όραμα για την μεταλιγνική εποχή είναι ανύπαρκτο, δεν υπάρχει, το σχέδιο συμβαδίζει με την γενικότερη παρακμή της κεντρικής Διοικήσεως».

Δεν γνωρίζω τι εννοούσε ο κύριος Ιωάννης Καραβασίλης, λέγοντας ότι ο Δήμος έχει πρόταση και σχέδιο, που κοιτάζει στο μέλλον για το πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης.

Είναι σίγουρο το πιάνουμε από διαφορετική πλευρά το ζήτημα.

Υπάρχει ολική καταστροφή στην περιοχή, “ξεχνάμε λοιπόν την Εορδαία που γνωρίζαμε έως
τώρα”.

Να αποχαιρετίσουμε την (Καβαφική Αλεξάνδρεια) που χάσαμε.

Ο Δήμος είναι ασήμαντος να δώσει έστω και ένα πολλοστημόριο αυτού που χάθηκε.
Ο κύριος Καραβασίλης είναι έντιμος άνθρωπος και φαντάζομαι δεν θυμώνει με την κριτική που του ασκώ… Η αγορά και ο ιδιωτικός τομέας καλύπτουν αυτά τα κενά στον Καπιταλισμό, πολλές φορές…. Με καλό η κακό τρόπο, νομίζω οφείλει να τοποθετηθεί επί των ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, εάν το έπραξε και δεν το γνωρίζω, ζητώ συγνώμη.

Ξαναπήρε τον λόγο η κυρία Χόλμπα, ίσως κάποιοι να θεωρούν κομματικά επαναλαμβανόμενες τις τοποθετήσεις της, έχουν πολύ πικρές αλήθειες όμως.

Στο 44 ο λεπτό ενεμφανίσθη ο κύριος Πλακεντάς σε παράθυρο, ο οποίος έλαβε τον λόγο χωρίς να προσθέσει κάτι ουσιώδες.
Μετά την κυρία Χόλμπα και τη κυρία Τερζοπούλου ξαναπήρε τον λόγο κύριος Πλακεντάς!!!
Χωρίς να προσθέσει και πάλι κάτι ουσιώδες.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αυτονόητο.
Αυτά Διημείφθησαν την 17η/Μαρτίου/ στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. Εορδαίας.
Αυτά είδε και κατέγραψε ο Δημοσιογράφος.Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021