Τετάρτη 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Έκτακτο Δελτίο: Κλειστή και στα δύο ρεύματα η εθνική οδός στον Ισθμό μετά από έκρηξη σε βυτιοφόρο

Έκτακτο Δελτίο: Κλειστή και στα δύο ρεύματα η εθνική οδός στον Ισθμό μετά από έκρηξη σε βυτιοφόρο

Έσβησε η μεγάλη φωτιά στο βυτιοφόρο που ανετράπη στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα -Σοβαρό πρόβλημα στην αερογέφυρα - Ξεκίνησε η κατεδάφισή της τα ξημερώματα


Έσβησε στις 23:40, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η μεγάλη φωτιά που είχε πιάσει στο βυτιοφόρο στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.


Κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπών στα εξής σημεία:

Σύμφωνα με την Τροχαία τα οχήματα θα εξέρχονται στο κόμβο Λουτρακίου και εισέρχονται στο κόμβο Επιδαύρου.

Για δύο περίπου ώρες ήταν κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην εθνική οδό λόγω της ανατροπής του βυτιοφόρου και της φωτιάς που ξέσπασε στο όχημα το οποίο μετέφερε βενζίνη. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα επιχείρησαν για την κατασβεση της φωτιάς 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Την ίδια ώρα η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Εκτροπές της κυκλοφορίας οχημάτων πραγματοποιήθηκαν στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στον κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο και στη Γέφυρα Κόμβου Λουτρακίου. Λόγω της πυρκαγιάς η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην παλιά όσο και στη νέα εθνική Αθηνών-Κορίνθου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα που υπέστη κατά την ανατροπή, ενώ δεν φέρει εγκαύματα.

Λίγο πριν τις 23:30 εστάλη μήνυμα από το 112 για μεγάλες καθυστερήσεις στο σημείο.

Στις 23:40, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά στο βυτιοφόρο είχε σβήσει. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία άρθηκαν οι εκτροπές στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο στα εξής σημεία:

-Στα διόδια Ελευσίνας

-Στα διόδια Καλαμακίου

-Στους Αγίους Θεοδώρους.

Σύμφωνα με την Τροχαία τα οχήματα θα εξέρχονται στο κόμβο Λουτρακίου και εισέρχονται στο κόμβο Επιδαύρου.

  Σοβαρό πρόβλημα στην αερογέφυρα- Ξεκίνησε η κατεδάφισή της τα ξημερώματα
Εν τω μεταξύ πρόβλημα υπάρχει στην αερογέφυρα κάτω από την οποία εξετράπη το βυτιοφόρο, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε αυτή και όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους που έγιναν προκλήθηκε πρόβλημα στατικότητας. Για τον λόγο αυτό ξεκίνησε η κατεδάφισή της τα ξημερώματα του Σαββάτου.

 Για το λόγο αυτό εκδόθηκε και είναι ακόμη σε ισχύ 112 για απαγόρευση εισοδου στην Ολυμπία οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, όσο εξετάζεται η κατάσταση της αερογέφυρας (από την οποία περνά η παλαιά Εθνικη Οδός) από τους μηχανικούς.

 Στο σημείο βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου που διενεργούν τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021