Σάββατο 18  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η Johnson & Johnson θα αντικαταστήσει το ταλκ (περιέχει αμίαντο) στις πούδρες με άμυλο καλαμποκιού

 

Η Johnson & Johnson θα αντικαταστήσει το ταλκ (περιέχει αμίαντο) στις πούδρες με άμυλο καλαμποκιού

Από το 2023 η φαρμακοβιομηχανία και εταιρεία παραγωγής προϊόντων ατομικής φροντίδας Johnson & Johnson θα αντικαταστήσει τη χρήση πούδρας ταλκ με άμυλο καλαμποκιού. Το ταλκ επειδή περιέχει έχει αποδειχθεί ότι είναι καρκινογόνο, καθώς περιέχει αμίαντο, και η J&J έχει δεχθεί χιλιάδες μηνύσεις από γυναίκες που ανέπτυξαν καρκίνο των ωοθηκών. 

Η παιδική πούδρα με ταλκ χρησιμοποιούνταν ευρέως στα μωρά για την πρόληψη των συγκαμμάτων αλλά και ως συστατικό σε καλλυντικά προϊόντα, όπως τα ξηρά σαμπουάν.

 

Η εταιρεία, που παράγει φάρμακα, εμβόλια, καλλυντικά, σαμπουάν, σαπούνια και το γνωστό και ευρέως διαδεδομένο ταλκ, υποστηρίζει ότι οι έρευνές της διαπιστώνουν ότι η πούδρα της είναι απολύτως ασφαλής, ωστόσο «εξαιτίας των οικονομικών εκτιμήσεων που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο», θα προχωρήσει σε αντικατάσταση του βασικού συστατικού της πούδρας με άμυλο καλαμποκιού.

Το νέο προϊόν ήδη πωλείται σε μερικά μέρη του κόσμου.

Η εταιρεία αρχικά, το 2020, και μετά τις πρώτες μηνύσεις με απαιτήσεις πολύ μεγάλων ποσών για αποζημιώσεις, είχε ανακοινώσει ότι θα σταματούσε να πουλάει την παιδική πούδρα ταλκ στις ΗΠΑ και τον Καναδά, καταγγέλλοντας «παραπληροφόρηση» για το προϊόν της, αλλά θα συνέχιζε την πώλησή της στη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η πούδρα ταλκ εξορύσσεται από σημεία όπου βρίσκεται και ο αμίαντος, ουσία που είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο. Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, η J&J ήξερε εδώ και δεκαετίας ότι το ταλκ περιείχε αμίαντο, τουλάχιστον από το 1971, καθώς είχε εντοπιστεί έστω σε μικρές ποσότητες στις πούδρες ταλκ.

Η εταιρεία το αρνείται, ωστόσο καθώς κινδύνευσε με χρεοκοπία, λόγω των μηνύσεων. Οι δικαστικές διαδικασίες της έχουν κοστίσει περί τα 3,5 δισ. δολάρια σε δικαστικά έξοδα και αποζημιώσεις. Σε μία από τις διαιτησίες, για τις αγωγές 22 γυναικών, υποχρεώθηκε να πληρώσει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια.

https://www.efsyn.gr/kosmos/boreia-ameriki/355382_i-johnson-johnson-tha-antikatastisei-talk-stis-poydres-me-amylo
 Pixual Logo



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021