Σάββατο 27  Απριλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πολιτίδης Χρήστος: Το μέλλον της τηλεθερμάνσεως της Εορδαίας και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται

Πολιτίδης Χρήστος: Το μέλλον της τηλεθερμάνσεως της Εορδαίας και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται

Το μέλλον της τηλεθερμάνσεως της Εορδαίας και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται

Αχλή στον ορίζοντα.

Αυτό υπάρχει!

Αυτό διαφαίνεται!!

Πολλά τα ερωτήματα.

Διαβάζουμε

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους αρμόδιους Υπουργούς, έτερους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Αμανατίδη, τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Γιάννη Κοκκαλιάρη, τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά, καθώς και υπηρεσιακούς φορείς των δημοτικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση τέθηκε το πρόβλημα που αφορά δεκάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης. Από την συζήτηση προέκυψε ότι το Υπουργείο δεν είχε να παρουσιάσει καμία ώριμη λύση, κανένα σχέδιο για την τηλεθέρμανση, την χρηματοδότηση, το καύσιμο και τις υποδομές, καθώς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αναλώθηκαν σε αναφορές για έναρξη της δημιουργίας του Σ.Η.Θ.Υ.Α., μόλις δημιουργηθεί η διαδημοτική επιχείρηση.

Δηλαδή μια τρύπα στο νερό.

Με βάση πάντα την ενημέρωση που έχουμε, υπάρχει κρυφή ατζέντα; Μένει να το δούμε.

Αυτή είναι το ανοσιούργημα του ΣΗΘΥΑ, με το οποίο χρεώνεται η Πτολεμαΐδα ήδη, χωρίς να υπάρχει πρόθεση να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Ο ίδιος ο κ. Πλακεντάς κατηγορητικά διατύπωσε την άποψη ότι η Πόλις θα θερμαίνεται από την ΔΕΗ 5, αυτό φάνηκε ότι φτιάχτηκε για να λύσει το θερμικό έλλειμμα του Δήμου της Κοζάνης και το οποίο επίσης ως μέγεθος είναι κάτι το αστείον, 66 μόλις θερμικά, γίνεται επίκεντρο της διαπάλης ανάμεσα στις Πόλεις, ανάμεσα στις Πόλεις και την Περιφέρειαν, ανάμεσα στις Πόλεις και την Κεντρική Δημόσια Διοίκηση, αυτό το ανοσιούργημα λοιπόν είναι φαιδρό εν τη σύλληψή του.

Επίσης η περιβόητη διαΔημοτική Επιχείρηση, αναδύεται, εκστομίζεται, γίνεται πολιτικός γνώμονας, αυτή καθαυτή λοιπόν αφορά το ΣΥΘΗΑ ή υποκρύπτει μια περαιτέρω ενσωμάτωση των τηλεθερμάνσεων; Φοβούμαι ότι υπάρχει ουρά, ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα, και ότι θα σκάσει βόμβα μεγατόνων κάποια στιγμή με αφομοίωση εν συνόλω όλων των τηλεθερμάνσεων, όλα αυτά βέβαια είναι προβληματισμοί και περιμένουμε να κριθούν μέσω της ιστορικής διαδρομής της ευρύτερης περιοχής μας.

Ασφαλώς ο Δήμος της Κοζάνης έχει θέμα σοβαρό, με τη διακοπή λειτουργίας του Αγίου Δημήτριου το 2025.

Εν κατακλείδι: Το μέλλον είναι ζοφερό και αβέβαιο, η παροχή θερμικών μεγαβατώρων, με βάση τους Θερμοσίφωνες που θα εγκατασταθούν, θα υπακούει στους νόμους της αγοράς (συμπαρασύροντας τα πάντα), πράγμα που σημαίνει ότι το τιμολόγιο στην παροχή θερμού ύδατος προς τους καταναλωτές θα εξομοιωθεί με αυτό που προτάσσει ο σκληρός ανταγωνισμός της αγοράς, παραλληλισμένο με το αέριο, το ηλεκτρικό ρεύμα, το πετρέλαιο κλπ.

Διαφωνεί κάποιος επ’ αυτού;

Αυτό είναι το τοπίο και η Εορδαία βαδίζει ανάπηρη με τον Κοινοτάρχη της, του σχεδόν 90%.

Μην γκρινιάζει κανείς, παρά μόνον εμείς που μας πήρατε στο λαιμό σας.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021