Σάββατο 10  Δεκέμβριος  2022 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Νοσοκομεία Δ. Μακεδονίας: Εκσυγχρονισμός – στελέχωση των νομαρχιακών νοσοκομείων, κατασκευή της νέας πτέρυγας στο Μαμάτσειο, αναβάθμιση του Μποδοσάκειου σε περιφερειακό

Νοσοκομεία Δ. Μακεδονίας: Εκσυγχρονισμός – στελέχωση των νομαρχιακών νοσοκομείων, κατασκευή της νέας πτέρυγας στο Μαμάτσειο, αναβάθμιση του Μποδοσάκειου σε περιφερειακό

 Ptolemais-post: Υπάρχουν περί τις 15 ηλεκτρονικές εφημερίδες στην Περιφέρεια Δυτικής μακεδονίας, αναφέρομαι σε αυτές με κριτήριο ότι αρθρώνουν και παράγουν Δημοσιογραφικό λόγο, υπάρχουν διαφορετικές οπτικές, και ιδεολογικές προσεγγίσεις του Πολιτικού γίγνεσθαι. Όλο αυτό το μόρφωμα συνιστά την Δημόσια Διαβούλευση της Περιφέρειας!!!! Όλοι προσφέρουν με τον τρόπο τους και έτσι δημιουργείται και αναδημιουργείται το πλέγμα επικοινωνιακής διάδρασης.
 
 
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την κατασκευή ενός νέου νομαρχιακού νοσοκομείου στην Κοζάνη.
 
Ο λόγος γίνεται όταν το σημερινό νοσοκομείο επεκτάθηκε ήδη τρεις φορές και ακόμα μια επέκταση βρίσκεται στα σκαριά. Επεκτάσεις που για να γίνουν, χρειάσθηκαν πολλά χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και θα πάνε στράφι αν γίνει καινούργιο νοσοκομείο.
 
Ο λόγος γίνεται για ένα καινούργιο νοσοκομείο, όταν το μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι φαίνεται είναι αυτό της έλλειψης προσωπικού και κυρίως του ιατρικού προσωπικού. Ένα πρόβλημα, που κι αν αποκτήσουμε καινούργιο νοσοκομείο, θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Θα εξακολουθήσει ουσιαστικά να υπάρχει το πρόβλημα της πλημμελούς παροχής της υγείας στον νομό.
 
Ο λόγος γίνεται όταν στον νομό υπάρχει το Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Εορδαίας, ένα νοσοκομείο με σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις που απαιτεί πολύ λιγότερα χρήματα για να καλύψει ανάγκες τριτοβάθμιας υγείας στο νομό και σε όλη την περιφέρεια. Γεγονός που φέρνει πιο κοντά την απόκτηση περιφερειακού νοσοκομείου στη Δ. Μακεδονία.
 
Το ότι δεν βρίσκεται στην πρωτεύουσα της περιφέρειας ουδεμία σημασία έχει. Αν δεν υπήρχε το Μποδοσάκειο, θα μπορούσαμε τότε, να συζητούμε για ένα καινούργιο νοσοκομείο στην Κοζάνη, αλλά περιφερειακό. Όμως το νοσοκομείο υπάρχει, έγινε εκεί για κάποιους λόγους και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Να αμφισβητήσει τις κτηριακές του υποδομές και την υψηλού επιπέδου περίθαλψη που παρέχει όλα τα χρόνια της λειτουργίας του. Παρά φυσικά, τα γνωστά προβλήματά του από την υποστελέχωση που παρατηρείται σε όλα τα νοσοκομεία της ελληνικής περιφέρειας.
 
Η παροχή της υγείας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να αποτελεί στοιχείο μικροανταγωνισμού μεταξύ των τοπικών κοινωνιών, στοιχείο πολιτικών αντιπαραθέσεων και αιτίες σπατάλης δυνάμεων και εσωστρέφειας.
 
Γι’ αυτό λοιπόν από κοινού οι φορείς της Δ. Μακεδονίας να ζητήσουν πρώτα την εξεύρεση λύσης στο μεγάλο θέμα της κάλυψης ιατρικού προσωπικού σε όλα τα νομαρχιακά νοσοκομεία, μέσω προφανώς, νέων οικονομικών κινήτρων. Παράλληλα να καλυφθούν οι ελλείψεις στον εξοπλισμό που πιθανόν να υπάρχει και να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες συντηρήσεις στις κτηριακές υποδομές που είναι από τους πάντες ορατές.
 
Από κοινού οι φορείς να ζητήσουν την γρήγορη ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου που δρομολογήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση, μαζί και την αντιμετώπιση του θέματος της στάθμευσης των αυτοκινήτων του προσωπικού του νοσοκομείου, των ασθενών και των επισκεπτών, καθώς και των κατοίκων γύρω από το νοσοκομείο που είναι οξύ. Φυσικά με την κατασκευή ενός μεγάλου πάρκινγκ, πιθανόν σε παράπλευρο οικόπεδο.
 
Τέλος, όλοι οι πολίτες της Δ. Μακεδονίας με τους φορείς μπροστά, να διεκδικήσουμε δυναμικά την αναβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου της Εορδαίας σε Περιφερειακός Νοσοκομείο Δ. Μακεδονίας. Να γίνει ό,τι άλλο απαιτείται, ώστε το νοσοκομείο να γίνει περιφερειακό, να καλύπτει πλέον ανάγκες τριτοβάθμιας περίθαλψης.
 
Περάσαμε μια δεκαετία οικονομικών δυσκολιών που οφείλονται στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του κράτους. Υποστήκαμε μνημόνια που μείωσαν κατά πολύ το βιοτικό μας επίπεδο. Ας παραδειγματιστούμε, ας συνετιστούμε και ας επαναφέρουμε τον ορθολογισμό στη σκέψη μας, στις λειτουργίες μας και στις αποφάσεις μας.

Του Γιάννη Γουσιόπουλου  

 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Πτολεμαΐς Ακυβέρνητη Πολιτεία
Αράπη Φρόσω -  Λογοθεραπεύτρια
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Ενοικίασις

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021