Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Εφιαλτική νύχτα για το νότιο Ρέθυμνο

Εφιαλτική νύχτα για το νότιο Ρέθυμνο


Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συνεχώς ενισχύονται

Εφιαλτική νύχτα για το νότιο Ρέθυμνο

Κόλαση φωτιάς στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, νότια του Ρεθύμνου. Η φωτιά ξέσπασε αρχικά στην περιοχή μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ ενώ ξεπήδησε και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Κόρακας, κοντά στο Ροδάκινο. Μήνυμα του 112 για προληπτική απομάκρυνση κατοίκων.

Πολύωρες μάχες με τις τις φλόγες δίνουν ου πυροσβεστικές δυνάμεις στο νότιο Ρέθυμνο, στην Κρήτη.

Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε στην περιοχή μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου και ακολούθησε και δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή Κόρακας, κοντά στο Ροδάκινο, επίσης στον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συνεχώς ενισχύονται ενώ ρίψεις νερού έκανε και ελικόπτερο, το οποίο ωστόσο παρουσίασε πρόβλημα και αναχώρησε.

Καθαρά προληπτικά, αποφασίστηκε η εκκένωση του οικισμού Ορνέ. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής εστάλη από το 112 μήνυμα και για προληπτική εκκένωση του χωριού Μέλαμπες.

Η φωτιά σε Ορνέ και Κρύα Βρύση είναι ανεξέλεγκτη, είπε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αν και αρχικά όπως βλέπαμε, όλα έδειχναν ότι μπορεί η φωτιά να τιθασευτεί, δυστυχώς η κατάσταση πήρε αρνητική διάσταση», ανέφερε ο κ. Ταταράκης ο οποίος συνόδευσε τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στο μέτωπο της φωτιάς.

Και στα δύο μέτωπα δρουν πάνω από 40 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής με πλήθος πυροσβεστών. Στις προσπάθειες συνδράμουν πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών. Μέχρι στιγμής, οι φωτιές έχουν κάψει αγροτολιβαδικές και γεωρικές εκτάσεις, καθώς και χαμηλή βλάστηση. 

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης στην προσπάθεια απεγκλωβισμού μιας 92χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με ενημέρωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πυροσβέστης που είχε τραυματισθεί είναι καλά στην υγεία του και τα τραύματά του ελαφρά. «Οι φωτιές χαρακτηρίζονται ανεξέλεγκτες και οι δυνάμεις παρά τις ριπές των ανέμων δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες», αναφέρθηκε από το συντονιστικό της Π.Υ. Κρήτης.

Το πύρινο μέτωπο λόγω και της φοράς των ανέμων ενδέχεται να κινηθεί προς την Αγία Γαλήνη ενώ η απουσία εναέριων μέσων εξαιτίας της νύχτας αυξάνει την αγωνία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Λιμενικό προκειμένου να μεταφερθούν στην Αγία Γαλήνη πλωτά μέσα, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που απαιτηθεί εκκένωση και του εκεί οικισμού. Εξάλλου, σκάφη που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλακιά, λόγω της πυρκαγιάς στο Ροδάκινο μετακινούνται προς την Αγία Γαλήνη.


► Βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ με τις ριπές να ξεπερνούν τα 60-70 km/h πνέουν στα πύρινα μέτωπα του νότιου Ρεθύμνου, επισημαίνει ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, τονίζοντας ότι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα παραμείνουν δυσμενείς τις επόμενες ώρες. 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021