Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Γαλάτεια - Περδίκκας - Ολυμπιάδα. Τα φωτοβολταϊκά  πνίγουν τον τόπο μας!

Γαλάτεια - Περδίκκας - Ολυμπιάδα. Τα φωτοβολταϊκά πνίγουν τον τόπο μας!

Υπήρχε το περίφημο Σχέδιο Μάρσαλ (Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ανόρθωσης ήταν ο επίσημος τίτλος του).

Ηγετικό στέλεχος της αμερικανικής οικονομικής αποστολής που υλοποίησε το Σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο Τζέιμς Γουόρεν, ο οποίος αναφέρει:

Χρειάζονταν δραστικά μέτρα, που θα χτυπούσαν το κακό στη ρίζα του. Αυτό σήμαινε αποκατάσταση τηλεπικοινωνιών, δημιουργία ενιαίου συστήματος παραγωγής και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που θα προερχόταν από ελληνικές πηγές, δίκτυο μεταφορών μέσω σιδηροδρόμων, οδικών αρτηριών, γεφυρών, λιμανιών.

Και εδώ ξεκινά η ιστορία με τη ΔΕΗ, όταν ο Γουόρεν θεώρησε ότι έπρεπε για τον εξηλεκτρισμό της χώρας να δημιουργηθεί μια Δημόσια Επιχείρηση όπως και έγινε.

Διαβάζουμε στο «Ριζοσπάστη» Κυριακή 16 Γενάρη 2000:

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση τότε κατάφερε να ξεπουλήσει σε τόσο μικρό διάστημα τόσο πολλές κρατικές ή ελεγχόμενες από το κράτος επιχειρήσεις, δεν είναι καθόλου άσχετο με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που όχι μόνο εγκρίνει την κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποιήσεων αλλά - στην προσπάθειά της να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στο χώρο των μεγαλοεπιχειρηματιών  - επικρίνει την κυβέρνηση για ατολμία και αξιώνει ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις!

εικόνα_Viber_2022-04-14_12-29-32-458.jpgεικόνα_Viber_2022-04-14_12-29-33-199.jpg

Ετσι, μισό μήνα πριν το 2000 - και ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο - ακούσαμε τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να ξεκαθαρίζει δημόσια (καθησυχάζοντας όσους ανησυχούσαν) ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μετοχοποίηση (σ.σ. δηλαδή στην πώληση μεγάλων πακέτων μετοχών) της ΔΕΗ, της Εμπορικής Τράπεζας κλπ.

Είναι η χρονική στιγμή αγαπητοί φίλοι που συντελείται το Εθνικό Έγκλημα, δεν μετοχοποιήθηκε η ΔΕΗ για να πέσουν χρήματα να εκσυγχρονιστεί, αλλά κατασπαταληθήκαν με τον γνωστό αήθη τρόπο.

Βέβαια για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο ήταν απαραίτητη και η κτηματική βάση, την οποία κατείχε με χιλιάδες στρέμματα.

Μετέπειτα όλοι μα όλοι συντήρησαν αυτό το καθεστώς και φτάσαμε στο σήμερα.

Εδώ να δούμε και την τοπική Κοινωνία με τους ακαμάτηδες Δημάρχους μας.

Ποτέ δεν μπήκε με σοβαρό τρόπο, διεκδικητικό και μαχητικό το ζήτημα επαναπόδωσης των εδαφών.

Προς επίρρωσιν των λεγομένων μου:

Ρωτήστε τη Δημοτική Αρχή εάν γνώριζει, ποια, πόσα και που είναι αυτά τα εδάφη, τα οποία η ΔΕΗ καταχρηστικά θεωρεί ότι είναι δικά της, υπάρχει η Νομική πλευρά που την δικαιώνει ασφαλώς και οι υπόλοιπες τις οποίες προανέφερα σε προηγούμενοι άρθρο μου που καταρρίπτουν τα επιχειρήματα της https://ptolemais-post.gr/news/5917-perdikkas-kai-galateia-kai-o-politikos-kyklos-tis-pathogeneias .

Πως θα διεκδικήσεις κάτι, εάν δεν γνωρίζεις την γεωγραφική και την γεωπολιτική του οντότητα.

Μην κολλήσουμε στην διακυβέρνηση Πλακεντά, είναι πρόβλημα που έρχεται από βάθος χρόνου, τότε που όλοι τα παίρναμε από τη ΔΕΗ και αδιαφορούσαμε για το μέλλον.

Εν κατακλείδι να αποτυπωθεί το μέγεθος και ο χώρος που βρίσκονται αυτά τα στρέμματα στον κτηματικό χάρτη της Εορδαίας.

  • Να κινηθούμε αστραπιαία (δεν πρόκειται να γίνει αλλά το αναφέρω) πριν τις εκλογές μετά θα είναι αργά.
  • Να μπει στο μαχαίρι στο λαιμό των βουλευτών και του Περιφερειάρχη (συμβολικά και παραβολικά το αναφέρω να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις).
  • Στις κινητοποιήσεις ασφαλώς πρέπει να ηγηθεί ο Δήμαρχος επειδή στο σύνολο της παρατάξεως του υπάρχει γενικευμένη βραδύτητα, πρέπει να βρούμε τρόπο να τους σπρώχνουμε από πίσω.
  • Έχουμε φτάσει προ ειλημμένων κυβερνητικών  Μητσοτακικοχατζηδακικών αποφάσεων, θεωρώ όμως ότι είναι ακόμη ανοιχτό το θέμα.
  • Υ.Γ.
  • Δεν είναι επιβεβαιωμένα τα στοιχεία που αναφέρω αλλά προέρχονται από σοβαρή πηγή.
  • Τα στρέμματα στην πλευρά της Εορδαίας που αφορούν τις Κοινότητες, Περδίκκα - Γαλάτεια - Ολυμπιάδα, μαζί με Κοινότητες της Φλώρινας όπως, Λακκιά, Ανάργυροι, Λιμνοχώρι, βαλτόνερα κλπ είναι 54.000, τα περισσότερα είναι του Περδίκκα και κατά συνέπειαν της Εορδαίας. 
  • Είναι πολλά τα χωριά. Να σημειώσουμε ότι απο την κατολίσθηση οι Ανάργυροι δεν έχουν αποζημιωθεί.
  • Οι εργασίες γίνονται στο πίσω μέρος του φράγματος, όπου μια τσάπα, 10 φορτηγά και μία βοηθητική μικρή τσάπα κάνουν διαμόρφωση εδάφους γαι να μπουν τα φωτοβολταϊκά.
  • Κύκλιον έπος
  • Κάποιοι από άλλες κοινότητες ίσως πουν τι μας ενδιαφέρει εμάς.......  Όμως, "Δρυὸς πεσούσης πᾶς ἀνὴρ ξυλεύεται".


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021