Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ο κύριος Μιχάλης έκανε Δηλώσεις!!!!

Ο κύριος Μιχάλης έκανε Δηλώσεις!!!!

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι «οι λιγνιτικές μονάδες δεν τις κλείνει κάποιος αλλά κλείνουν γιατί έχουν ημερομηνία λήξης» και ότι η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας διασφαλίζεται από την ψυχρή εφεδρεία των λιγνιτικών μονάδων. Υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια κίνηση που κάνει σήμερα η κυβέρνηση την προωθεί προς την Ευρώπη και την ενστερνίζεται ο πρωθυπουργός».

Ανέφερε ότι «για πρώτη φορά υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για το που πάμε ως περιοχή κι ότι σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα από την ανάπλαση των εδαφών, των ορυχείων και όλων των δράσεων της ενέργειας που γίνονται με το σχέδιο δίκαιης μετάβασης».

Δήλωσε ότι «ο λιγνίτης προσφέρει και σήμερα στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας» και υπενθύμισε την περίοδο των φωτιών των πλημμυρών αλλά και των χιονοπτώσεων όπου όλες οι λιγντικές μονάδες λειτουργούσαν προσφέροντας ενεργειακή αυτάρκεια. Άφησε ανοικτά ορισμένα ενδεχόμενα ως προς τις αποφάσεις για το χρονικό όριο του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων λέγοντας «το τι άλλο θα συμβεί θα το δούμε, τα δεδομένα αλλάζουν, τα οικονομικά δεδομένα επίσης αλλάζουν, πιθανόν να αλλάξουν κι ίσως να πάνε προς τα πίσω ορισμένες αποφάσεις που έχουμε πάρει». Τόνισε ακόμη ότι «με την απολιγνιτοποίηση η δυτική Μακεδονία αλλάζει θα φύγει από μια μονοκαλλιέργεια και θα ανοίξει τους ορίζοντες της σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες».

 

Απευθυνόμενος στους δημάρχους της χώρας δήλωσε ότι «η εκπόνηση των ΣΒΑΚ γίνεται πλέον υποχρεωτική για του δήμους άνω των 30.000 κατοίκων καθώς κι εκείνους που εξυπηρετεί ο ΟΑΣΑ και ο ΟΣΕΘ» και προέβλεψε ότι «σε 10 χρόνια από σήμερα θα’χουμε περισσότερο βιώσιμες σύγχρονες και ανθρώπινες πόλεις».

 https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/374852_kerameos-eidikotita-gia-tis-ape-tha-leitoyrgisei-sto-diek-ptolemaidas



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021