Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σταχυολογήσεις αξιόλογων κειμένων (fb), Εύη Κοβάτση: Η εξάρτηση της Χώρας

Σταχυολογήσεις αξιόλογων κειμένων (fb), Εύη Κοβάτση: Η εξάρτηση της Χώρας

Καλησπέρα σε όλους!

Βλέποντας τις εξελίξεις, αυτό που θα πω είναι ότι θα μας περίμενα πιο συνετούς και περισσότερο stand with Greece and Cyprus.

Με δεδομένο ότι είμαστε η 3η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης. Το αναφέρω, διότι κάποιοι μένουν στη σύγκριση των ΑΕΠ των χωρών, δίχως να εστιάζουν στον όγκο των εξαγωγών που τους διαμορφώνει κ αυτούς κ την ισχύ. Να πούμε ότι ο ΑΕΠ της χώρας μας μετρά δισ και όχι τρισ.

Προχθές σε τοπικό μέσο ανέβηκε ένα ωραίο άρθρο για τις ιδιοκτήτριες του ορυχείου Αχλάδας- Φλώρινας, την Αίγλη και τη Βαρβάρα Ρόζα.
Η οικογένεια Ρόζα έχει την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου Αχλάδας εδώ και 86 χρόνια, το οποίο τροφοδοτεί τον ΑΗΣ Μελίτης.
Για να περάσουμε από την περιορισμένη ιδιωτική εκμετάλλευση των λιγνιτών για θέρμανση στην εντατική εξόρυξη, τον εξηλεκτρισμο της χώρας και της βιομηχανίας, χρειάστηκε να παρουσιαστούν στους διεθνείς φορείς 3 διαφορετικά προγράμματα ανασυγκρότησης σε 1 χρόνο ( ΟΗΕ, αποστολή Πορτερ, Σχέδιο Μάρσαλ).
Διότι, οι αμερικανοί ήθελαν στη μελέτη τους (ECA), ακόμη κ τα υδροηλεκτρικά προορισμένα για την ανάπτυξη της Γεωργίας και όχι της Ελληνικής Βιομηχανίας.
Στρατηγική επιλογή των ΗΠΑ, η ανάπτυξη της Δ. Ευρώπης χωρίς μεταβολές στον ινδοευρωπαϊκο καταμερισμό της εργασίας.
Μας ήθελαν γεωργική χώρα. Έτσι συνέβη η πρώτη σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων κ ΗΠΑ και αποσπάσαμε χρηματοδότηση για τον άγρα, Λάδωνα κ Λούρο. Όχι για τους λιγνίτες Πτολεμαΐδας.
Ευτυχώς μέσα στη δεκαετία ξεκίνησαν τα Έργα Πτολεμαΐδας. Όλες οι μελέτες που εκπονήθηκαν τότε ήταν σαφείς.
Για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα πρέπει να λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα με εγχώριες πηγές ενέργειας. Η ενεργειακή εξάρτηση, θα έφερνε υψηλό κόστος στο ρεύμα κ οι Ελληνικές βιομηχανίες αλλά κ το Ελληνικό κράτος δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν ( Α. Σακελλαρίου).
Με τη σημερινή ενεργειακή πολιτική , τη δαιμονοποίηση του λιγνίτη (ενώ υπάρχουν αποθέματα λιγνίτη κ λύσεις για τους ρύπους ), την ενεργειακή εξάρτηση ( εισαγωγές από Τουρκία κτλ), οδηγούμαστε σε προπολεμικά επίπεδα στην αναπτυξιακή δυνατότητα, γινόμαστε ευάλωτοι στις διεθνείς αγορές αλλά και σε αυτούς από τους οποίους εισάγουμε.
Σημερινό άρθρο εφημερίδας αναφέρει ότι η Bank of America προβλέπει για την Ελλάδα 6,1 πληθωρισμό το 2022 έναντι μόλις 0,6% το 2021.
Είμαστε η μόνη χώρα που μιλά πολύ αλλά δεν πράττει.
Είμαστε η μόνη χώρα που δεν κοιτά το Εθνικό της συμφέρον, σε πολλά θέματα.
Τελικά, είμαστε κυρίαρχο κράτος?


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021