Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πτολεμαΐς, ΕΚΕΤΑ  οι αγωνιώδεις προσπάθειες Μητσοτάκη να περιορίσει τις χαμένες ψήφους

Πτολεμαΐς, ΕΚΕΤΑ οι αγωνιώδεις προσπάθειες Μητσοτάκη να περιορίσει τις χαμένες ψήφους

Ptolemais-post: Αυτές οι προσπάθειες είναι κλιμακωτές και σκοπό έχουν να παραπλανήσουν και να επικυρώσουν την εικόνα εμμονικότητος Μητσοτάκη, περί της ορθότητας της απολιγνιτοποίησης.

Γαλάζιες φιέστες με τον γαλάζιο κομματικό μηχανισμό της Περιφέρειας, ο οποίος και είναι και συμπεριφέρεται ως μουσκεμένη γάτα.

Το ίδιο σκηνικό το είδαμε και στο Μποδοσάκειο πριν λίγους μήνες.

Οι εκλογές είναι μπροστά και προκαλείται άπλετο γέλιο.

Συνήθως το Κυβερνών κόμμα αναγγέλλοντας εκλογές αιφνιδιάζει την Αντιπολίτευσιν, εν προκειμένω όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, τις έχει εξαγγείλει η Αντιπολίτευσις και απέναντι υπάρχει το αφηρημένο χαμόγελο του ανίκανου Πρωθυπουργού!!!

Διαβάζουμε λοιπόν!

Οι νέες εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα – Σημαντικό εργαλείο για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση της Δυτ. Μακεδονίας
Στην Πτολεμαΐδα, παρευρέθη σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) στο Παράρτημα της Πτολεμαΐδας, η οποία διοργανώθηκε από το ΕΚΕΤΑ και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
 thumbnail-2.jpg
 
Το έργο της επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΕΤΑ είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.
Η επέκταση των υποδομών, σε συνδυασμό με τη σημαντική οικονομική ενίσχυση για τον εξοπλισμό και το επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου σηματοδοτούν τη γενικότερη αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΕΤΑ στην περιοχή, αλλά και τον εμπλουτισμό της Περιφέρειας σε θέματα τεχνολογίας αιχμής.
Τα νέα εργαστήρια διαθέτουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που θα αξιοποιηθεί για την επίτευξη των στόχων της ενεργειακής μετάβασης, που έχει θέσει το ΕΚΕΤΑ. Πλέον, από την Πτολεμαΐδα θα προάγονται από τους Έλληνες επιστήμονες υψηλής στάθμης ερευνητικά αποτελέσματα που συμβάλλουν στην αναστροφή της διαρροής του ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό, καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι οι εγκαταστάσεις του Κέντρου να είναι επισκέψιμες και από τους μαθητές των σχολείων.
Ο κ. Δήμας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε για τον ρόλο που διαδραματίζουν η έρευνα και η καινοτομία στην ενεργειακή μετάβαση, αλλά και για τις δράσεις που προωθεί το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στο ενεργειακό ζήτημα.
 
 
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα δεν είναι μόνο μεγάλη μέρα για την Πτολεμαΐδα και την Δυτική Μακεδονία, αλλά μία μεγάλη μέρα για την έρευνα στην Ελλάδα. Οι νέες εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα αποδεικνύουν, πως ο στόχος μας είναι οι επιστήμονες μας να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο από τα αστικά κέντρα αλλά και από την περιφέρεια. Θερμά συγχαρητήρια στην Διοίκηση και τους επιστήμονες του ΕΚΕΤΑ αλλά και στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την συμβολή τους στην ολοκλήρωση του έργου. Καλή αρχή και καλά ερευνητικά αποτελέσματα!».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία ίδρυσης του ΕΚΕΤΑ στην περιοχή της Πτολεμαΐδας τόνισε, ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εργάζονται συστηματικά για την ένταξη της καινοτομίας στις μεταφορές και την κινητικότητα, τομέας στον οποίο αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ».
Στον ενεργό ρολό του ΕΚΕΤΑ στην αυτοδιοίκησης, στάθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, υπογραμμίζοντας, ότι αποτελεί μια σημαντική δομή, που εδραιώνεται ακόμα περισσότερο και που αποτέλεσε σύμβουλο στα μεγάλα ζητήματα μεταξύ αυτών και της τηλεθέρμανσης. Δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί στην πρόταση, που κατέθεσε ο ίδιος, για την μεταφορά της “ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΕ” και την εγκατάσταση της εταιρείας στην περιοχή και συγκεκριμένα στο εν λόγω Κέντρο.
Για μια νέα προοπτική του ΕΚΕΤΑ, που αποκτά στις νέες μορφές ενέργειας με το τέλος των ορυκτών καυσίμων, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Δημήτριος Τζοβάρας, τονίζοντας πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο κυρίως στην αναζήτηση άλλων τεχνολογιών και εφαρμογών για φτηνή ενέργεια. Ο κ. Τζοβάρας στην ομιλία του ανέφερε ακόμα, ότι στο ΕΚΕΤΑ εργάζονται 1.300 άτομα, στα έξι παραρτήματα που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα και το επόμενο διάστημα θα αποκτήσει και ένα ακόμη στην πόλη της Καβάλας. Αναφερόμενος ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, στα έσοδα του Κέντρου, είπε πως αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ, από τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από ευρωπαϊκά προγράμματα και ένα μικρό ποσοστό από δημόσιες συμβάσεις.
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν επίσης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, οι βουλευτές κ.κ Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Γιώργος Αμανατίδης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΕΤΑ Δημήτρης Τζοβάρας, ο Υπεύθυνος του παραρτήματος της Πτολεμαΐδας, Παναγιώτης Γραμμέλης και ο Αν. προϊστάμενος της ΕΥΔ ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Διευθυντής του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ, Σπυρίδων Βουτετάκης, και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
ΕΡΤ Κοζάνης – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021