Κυριακή 29  Ιανουαρίου  2023 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κριτική επί των επιλέξιμων έργων για το προταθέν σχέδιο Τρίτση στον Δήμο Εορδαίας.

Κριτική επί των επιλέξιμων έργων για το προταθέν σχέδιο Τρίτση στον Δήμο Εορδαίας.

Συγγράφει ο Πολιτίδης Χρήστος, για το διαρκές έλλειμα “ορίζοντα προόδου και ανάπτυξης” στην περιοχή μας.

 

Διαβάζουμε: “ Έγινε υποβολή 12 προτάσεων – αιτήσεων χρηματοδότησης έργων υποδομής από το Δήμο Εορδαίας για ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 19.052.070,78 €”.

Το κονδύλι 19 εκατομμύρια ευρώ είναι ένα σεβαστό ποσό που μπορεί ασφαλώς να βοηθήσει οικονομικά την καθημαγμένη οικονομία της Εορδαίας.

Υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα από το Δήμο Εορδαίας

δώδεκα (12) προτάσεις-αιτήσεις χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», τα οποία αφορούν έργα και προμήθειες συνολικού προϋπολογισμού 19.052.070,78 €.

Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και τον εκσυγχρονισμό των Ο.Τ.Α. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε ως μετεξέλιξη του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», το οποίο μέχρι σήμερα αντικειμενικά βοήθησε πολλαπλά τους Δήμους.

Ο Δήμος Εορδαίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος, κατέθεσε ένα σύνολο ολοκληρωμένων και ώριμων προτάσεων προς χρηματοδότηση, που καλύπτει το σύνολο των αξόνων του. Η πλειοψηφία των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι νέες ενώ μεταφέρθηκαν έργα του δήμου και της ΔΕΥΑ Εορδαίας που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ώστε να έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Αναλυτικότερα ο πίνακας με τα έργα και τις προμήθειες, που αφορούν οι αιτήσεις χρηματοδότησης που υπέβαλλε ο Δήμος Εορδαίας για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έχει ως εξής :

ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΕΟΡΔΑΙΑΣ 5.297.000,00 €

5,3 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν, το ένα τρίτο των χρημάτων!!! Για τον εκσυγχρονισμό της Τηλεθερμάνσεως, μάλλον είναι υπερβολικά μεγάλο ποσό. Ασφαλώς πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος καταμέτρησης, αλλά το ποσό είναι ιδιαίτερα μεγάλο, μάλλον θα εμπεριέχει και την ηλεκτρονική δυνατότητα διακοπής της τηλεθερμάνσεως λόγο οφειλών σε φουκαράδες, εκεί καταλήγουμε με τους εκσυγχρονιστές!! Να γίνονται εφιάλτης των κοινωνιών.

2.Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων 2.530.096,00 €

Δεν μας λέει ο Ποιητής τι εννοεί εδώ, αν πάρουμε επακριβώς τις θηριωδώς ηχούμενες λέξεις, σε υπερβολές καταλήγουμε και πάλι.

3.Αγροτική Οδοποιία Δήμου Εορδαίας 3.950.000,00 €

Δεν θα το κρίνω υπάρχει ασάφεια.

4. Smartcities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. 604.648,80€

Είναι ένας τρόπος αυτός, να καταναλώνουμε ποσά, βάζοντας ευφάνταστους κωδικούς, χωρίς αναπτυξιακή ανταποδοτικότητα, απλά καταναλώνουμε κονδύλια.

5. Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος, και ειδικότερα πρόταση χρηματοδότησης με τίτλο: «ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» 427.361,54 €

Αγαπητοί φίλοι αυτό το οραματίστηκε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας επί Διοικήσεως κυρίων Β. Καραπίντσιου και Γ. Αράπη, εδώ το όραμα παρεκκλίνει και αφορά πάσης φύσεως νοσήματα ασθενών Εορδαίας.

Ομιλούμε για δομή, θα καταναλώσουμε 427 χιλιάδες ευρώ και θα αφήσουμε ένα ερείπιο πίσω μας ως συνήθως!!!

6.Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμεΑ και ειδικότερα πρόταση χρηματοδότησης με τίτλο: «Προμήθεια και Τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών μετά παρελκόμενων του Δήμου Εορδαίας» 28.556,74 €

Αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές μετά παρελκόμενων!!! Εδώ ο υποφαινόμενος σηκώνει τα χέρια.

7. «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» και ειδικότερα «Υποδομές ηλεκτροκίνησης – Ηλεκτρικά Οχήματα – Σταθμοί φόρτισης Δήμου Εορδαίας» 2.387.000,00 €

Υποδομές ηλεκτροκίνησης, είναι ασάφεια. Ηλεκτρικά οχήματα, εννοεί ο Δήμαρχος ότι θέλει να αγοράσει ηλεκτρικά οχήματα, για να τα μοιράσει στους αντιδημάρχους του να τακτοποιούν με αυτά τις προσωπικές τους ανάγκες; Συγνώμη συνιστά επενδυτικό έργο αυτό; Από πότε ο καταναλωτισμός αποτελεί ανάπτυξη.

8. «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021» και ειδικότερα ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ «ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ TOY ΚΤΙΡΙΟΥ 157 της ΠΡΩΗΝ ΑΕΒΑΛ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΓΝΙΤΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ. ΕΟΡΔΑΙΑΣ» 499.585,13 €

Ας πάει να δει το Παλαιοντολογικό Μουσείο ο Δήμαρχος μας, να καταγράψει τις πλημύρες που έγιναν, την οικονομική και πολιτισμική ζημιά που υπέστη η περιοχή μας, να υποβάλει μηνύσεις στους υπεύθυνους ή ας πάει να δει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής το χάλι του και μετά ας το ξανασυζητήσουμε. Το ΒΙΟΠΑ χρειάζεται μια εν συνόλω προσέγγιση και καλά θα ήταν μνα κάνει μια επαφή με τον ΚΙΤΡΙΝΟ ΔΡΑΚΟ, για την Κινέζικη Πρεσβεία αναφέρομαι.

Επιπλέον των ανωτέρω προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα «Τρίτσης» ακολουθούν και οι προτάσεις που μεταφέρθηκαν από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» :

9. Αντιπλημμυρικά έργα Δ.Κ. Πτολεμαΐδας 800.000,00 €

10. Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Πύργων Δήμου Εορδαίας 1.587.096,77 €

11. Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Ερμακιάς Δήμου Εορδαίας. 638.306,45 €12. Υδραυλική μελέτη Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολ/δας (Β΄ΦΑΣΗ)- Κατασκευή Αγωγού Ύδρευσης.

302.419,35 €

Η στόχευση του Δήμου Εορδαίας για την υποβολή των συγκεκριμένων προτάσεων κινήθηκε και πάλι σε μια διαδρομή χωρίς ορίζοντα οικονομικής αναπτύξεως.

Ο ορίζοντας όταν υπάρχει δρα πολλαπλασιαστικά με τα οφέλη του σε κάθε κοινωνία.

Εδώ έχουμε κατανάλωση χρημάτων, το μυαλό στους συντάκτες της πρότασης ήταν στα λεφτά όχι στο ποιοτικό μέγεθος που μπορούν αυτά να προσδώσουν στην περιοχή.

Το σύνολο των κατατεθειμένων προτάσεων εναρμονίζεται με τα προτάγματα του πολιτικού ελλείματος που κουβαλά η Δημοτική Αρχή. Χωρίς άποψη, χωρίς συνεκτική σκέψη χωρίς σχέδιο. Η λογική που επικρατεί είναι λεφτά υπάρχουν να τα πάρουμε… Δεν συνιστά ευδαιμονία αυτό αλλά κακοδαιμονία! Τα λεφτά θα τελειώσουν και θα μείνει το πουθενά και οι εμβληματικοί πουθενάδες! !

Επιπλέον το Δημοκρατικό έλλειμα συνεχίζεται αμείωτα, καμία ενημέρωση στην Αντιπολίτευση.

Αποσπασματικά συζητήθηκαν και γενικόλογα στην οικονομική επιτροπή, κάποια εξ αυτών.

Ο δήμαρχος έχει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Αντιπολίτευση!!!

Αυτοθαυμασμός και αυταρέσκεια μιας ματαιόδοξης πενιχρής εξουσίας….Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Πτολεμαΐς Ακυβέρνητη Πολιτεία
Αράπη Φρόσω -  Λογοθεραπεύτρια
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Ενοικίασις

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021