Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Από τη Ρωσία με αγάπη - Απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων με ειρωνεία

Από τη Ρωσία με αγάπη - Απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων με ειρωνεία

Οι αντιφάσεις μεταξύ αποκλιμάκωσης και ρωσικής εισβολής πληθαίνουν, με τη Μόσχα να δίνει «ευκαιρία στον διάλογο» με μερική απόσυρση στρατευμάτων και δεσμεύσεις ότι «το ίδιο θα γίνει και στα σύνορα με τη Λευκορωσία καθώς ολοκληρώθηκαν οι στρατιωτικές ασκήσεις». H «εκδοχή της ρωσικής εισβολής ανά πάσα στιγμή» παραμένει ωστόσο στο «οπλοστάσιο» της δυτικής διπλωματίας. Στην αντεπίθεση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε:

 
«Ντροπιάστηκαν χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός»
 
Με αυτό το σχόλιο η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε ότι «η 15η Φεβρουαρίου του 2022 θα περάσει στην ιστορία ως η μέρα που απέτυχε η πολεμική προπαγάνδα της Δύσης».
 
 
 
 
Ικανοποίηση για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοινώνοντας ότι: «Καταφέραμε να εμποδίσουμε οποιαδήποτε κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας», ενώ επισημαίνεται ότι απαιτείται πλήρης απόσυρση στρατευμάτων.
 
Νωρίτερα, στενός συνεργάτης του Ουκρανού προέδρου, ανακάλεσε τη δήλωση ότι η ρωσική εσιβολή θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου, μιλώντας για συμβολική και όχι κυριολεκτική ημερομηνία.
 
 
 
‘Ετοιμη να απαντήσει στις ανησυχίες της Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. Ωστόσο επεσήμανε ότι αν υπάρξει πόλεμος ο αγωγός φυσικού αερίου  Nord Stream 2 δεν θα τεθεί σε λειτουργία.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021