Αμανατίδης και Πλακεντάς δεκανίκια του Μητσοτάκη, μαζί κατατστρέφουν τη Δυτική Μακεδονία
- Περιφερειακά
- Εμφανίσεις: 1096
Και ερχόμαστε στο δια ταύτα.
Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά και πάλι τη Δυτική Μακεδονία.
Ο μεν κ. Πλακεντάς που έχει έννομο συμφέρον -όχι ο ίδιος, αλλά ο Δήμος που διοικεί- "απουσίαζε" από τη συζήτηση.
Ο δέ νέος Περιφερειάρχης γίνεται δεκανίκι του Μητσοτάκη και πάλι. Είναι ντροπή για όλη την Δυτική Μακεδονία, που καταψήφισε την πρόταση, το ίδιο και Δήμαρχος Εορδαίας, που και αυτός επίσης καταψήφισε την πρόταση Ζεμπιλιάδου δια της απουσίας του.
Αυτοί οι δυο πηγαίνουν μαζί, συντάσσονται και παλεύουν μαζί, για το δικό τους όμως ιδιοτελές συμφέρον, ο καθείς, το οποίον ταυτίζεται ήδη από την περίοδο προ των εκλογών και στο βάθος υπάρχει το μειδίαμα του Μητσοτάκη.
Να υπενθυμίσουμε αγαπητοί φίλοι, ο κύριος Αμανατίδης κατά τη διαγραφή του δήλωνε Δημόσια Μητσοτακικός, δεν είναι μόνον τοξικό το περιβάλλον, αλλά ραδιενεργό.
Ας δούμε την τοποθέτηση της κ.. Ζεμπιλιάδου, τα λέει όλα, αυτά γίνονται μόνον στην μπανανία του κ. Μητσοτάκη με κομπάρσους τους δυο άνωθεν πολιτικούς που ειναι υποχείρια του.
Λέει λοιπόν η κ. Ζεμπιλιάδου
Στις 21-12-23 δόθηκε στην εταιρία "Αμύνταιο φωτοβολταϊκό πάρκο 9" η άδεια εγκατάστασης για παραγωγή φωτοβολταϊκών ένα γίγα, ο σταθμός θα εγκατασταθεί σε αδιατάρακτες εκτάσεις στη θέση ορυχείο ΔΕΗ Αμυνταίου, που είχε εδάφη και από το Δήμο εορδραίας και και από το Δήμο Αμυνταίου, κυρίως από το Δήμο Αμυνταίου.
Ύπαρχει εδώ ένα ιστορικό και αξίζει να το πούμε, τον Ιούνιο του 2023, πήραμε και χαμπάρι και τέθηκε εντός ημερησίας διάταξης, ο Περιφερειάρχης τότε δέχτηκε να το συζητήσουμε, ότι δηλαδή υπάρχει μια εξέλιξη εργασιών στο ορυχείο Αμυνταίου και αναρωτηθήκαμε πότε αυτό αδειοδοτήθηκε, αφού δεν ήρθε για γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είδαμε λοιπόν τότε ότι η ΔΕΗ είχε υποβάλει δυο μελέτες το Σεπτέμβρη του 2021 και τον Ιούνιο του 2021, δυο μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για έγκριση, οι οποίες δεν ήρθαν πότε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί τις ονομάτισαν τροποποιήσεις παλιών περιβαλλοντικών μελετών, η μια του 2011 για την Πτολεμαΐδα και η άλλη του Απριλίου του 2021, αυτές δεν ήταν τροποποιήσεις απλές, αλλά μείζονες αλλαγές και ως εκ τούτου έγινε έγγραφο και της υπηρεσίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου που έλεγε δεν αναγνωρίζουμε να ονομάζονται οι τροποποιήσεις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αλλάζουν άρδην τις χρήσεις γης στα ορυχεία χωρίς διαβούλευση με το Περιφερικό Συμβούλιο, η διαβούλευση είναι μια κατοχυρωμένη διαδικασία από το Κοινοτικό και Εθνικό δίκαιο και είναι υποχρεωτική, πήραμε λοιπόν απόφαση ότι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό και στείλαμε αυτή την απόφαση στο υπουργείο, ως αποτέλεσμα εκείνης της διαδικασίας σύρθηκαν να φέρουν προς γνωμοδότηση στο περιφερειακό συμβούλιο κυριολεκτικά στο παρά πέντε ως νέες πια μελέτες, τις μελέτες του ορυχείου Πτολεμαΐδας και το Περιφερειακό Συμβούλιο φυσικά το καταψήφισε. Ουδέποτε όμως δεν ήρθανε μετά από όλα αυτά οι μελέτες για τα ορυχεία Αμυνταίου και ενώ δεν δόθηκε γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου έστω και αρνητική, ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι δόθηκε στις 21-12-23 άδεια εκτέλεσης για το φωτοβολταϊκό του Αμυνταίου, είναι αυτή η άδεια που ερχόμαστε εμείς και θέλουμε να προσβάλουμε νομικά διότι δεν τηρηθήκαν όσα λέει η νομοθεσία στο Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο
Για το ορυχείο Αμυνταίου προβλέπονταν:
20.800 στρέμματα γεωργικές καλλιέργειες
21.600 στρέμματα φυτείες και δασικά είδη
2.050 στρέμματα λίμνες
Ο (μηδέν) φωτοβολταϊκά
Και αδειοδοτηθήκαν τα 44.000 στρέμματα από τα 61.000 του ορυχείου
Σχόλια υποστηρίζονται από CComment