Σάββατο 20  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 Καμία «Ελπίδα» από την κακοκαιρία και το επιτελικό μπάχαλο

Καμία «Ελπίδα» από την κακοκαιρία και το επιτελικό μπάχαλο

Η επιτελική... απουσία του κρατικού μηχανισμού έφερε τεράστια προβλήματα στη χώρα, ιδιαίτερα στην Αττική, όπου καταγράφονται πρωτοφανείς εικόνες. Φιάσκο άνευ προηγουμένου στην Αττική Οδό με χιλιάδες οδηγούς εγκλωβισμένους για δεκάδες ώρες. Παρέμβαση εισαγγελέα, με την κυβέρνηση να πετάει τις ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης.
Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας για την Αττική με την «Ελπίδα» να δοκιμάζει τις αντοχές των κατοίκων και να αφήνει πολλές ανοιχτές πληγές, έπειτα από το φιάσκο ολκής του κρατικού μηχανισμού τη Δευτέρα.
 
 
 
Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στην Αττική οδό. Ολονύκτια επιχείρηση Στρατού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Η εικόνα από το σημείο
Εισαγγελική παρέμβαση για το μπάχαλο
Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα
Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε τρένο στο Λιανοκλάδι
Εικόνες και βίντεο απόλυτης κατάρρευσης του κρατικού μηχανισμού. Απίστευτες καταγγελίες πολιτών.
Αντιπολιτευτικά πυρά για την επιτελική ολιγωρία. Η κυβέρνηση πετάει από πάνω της το μπαλάκι των ευθυνών.
08:44
 
 
 
08:38
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Σχεδόν 1.000 κλήσεις για βοήθεια στην Αττική
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 964 κλήσεις στην Αττική για μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας, από ακινητοποιημένα οχήματα, από οικίες ή επαγγελματικούς χώρους καθώς και για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες.
 
 
Στην Περιφέρεια Αττικής έχουν πραγματοποιηθεί:
 
725 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο
120 κοπές δέντρων
76 μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας
13 απεγκλωβισμοί ατόμων από ανελκυστήρες
και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό του Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής.
 
Σε μερική επιφυλακή παραμένουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίας Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων, νήσου Σκύρου, Κρήτης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για όσο διάστημα αυτά εκδηλώνονται, σύμφωνα και με τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της ΕΜΥ, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το προσωπικό των υπόλοιπων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας.
 
08:34
Αβοήθητοι και εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό
Χιλιάδες οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι στον μεγαλύτερο και ασφαλέστερο οδικό κόμβο της πρωτεύουσας με τις εικόνες και τις καταγγελίες να είναι πραγματικά πρωτοφανείς.
 
 
Ολονύκτια επιχείρηση από τις δυνάμεις Ασφαλείας, ενώ στο σημείο παραμένουν αρκετοί εγκλωβισμένοι.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη 400 άτομα έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο και σε ένα ξενοδοχείο στην Κάντζα, ενώ η επιχείρηση παραμένει σε εξέλιξη.
 
 08:31
Γενική αργία σε επτά περιοχές της χώρας
Κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας κηρύσσεται στην Περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Κυκλάδων, στις Σποράδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
 
Τι θα ισχύσει αναλυτικά ΕΔΩ.
 
08:29
Απαγορευτικό απόπλου, από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.
 
Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
 
Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα -Νέα Στύρα και Κεραμωτή -Λιμένα Θάσου.
 
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων που μπορεί να υπάρξουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
 
08:27
Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς σήμερα
 
Στο τμήμα Πειραιάς - Ν. Ιωνία και αντίστροφα διεξάγονται τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας. Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.
 
Οι συρμοί του Τραμ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους και στις 2 γραμμές στις 8 το πρωί.
 
Επίσης, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ αδύνατη είναι η εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλει.Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες
 
Σε τι αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 50 & 52  (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα) καθώς και 884-885 (Αθήνα - Καλαμπάκα / Καλαμπάκα - Αθήνα). Ο Προαστιακός θα λειτουργήσει μετά τις 12 το μεσημέρι (Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο, Κιάτο - Αεροδρόμιο, Αθήνα - Χαλκίδα).Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο - Ολυμπία, Διακοπτό - Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα - Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα - Λάρισα - Βόλος, Έδεσσα - Φλώρινα, Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά
 
08:24
Εφιαλτική Δευτέρα για την Αττική
Φιάσκο ολκής για το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση αν και είχε λάβει όλες τις απαραίτητες προειδοποιήσεις από τους μετεωρολόγους δεν κατόρθωσε να αποφύγει το χάος.
 
Ουρές χιλιομέτρων στην Αττική Οδό και εγκλωβισμένοι οδηγοί. Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ευθύνες στην εταιρεία αναζητά το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές. Μάχη με το χρόνο από τα συνεργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές.
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021