Τετάρτη 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Υδατοκτονία Περδίκκα-Πενταβρύσου  - Αυτά που είπε αλλά και δεν είπε ο κύριος Τσεχελίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ

Υδατοκτονία Περδίκκα-Πενταβρύσου - Αυτά που είπε αλλά και δεν είπε ο κύριος Τσεχελίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ

Υδατοκτονία Περδίκκα-Πενταβρύσου - Αυτά που είπε αλλά και δεν είπε ο κύριος Τσεχελίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ

Τραγέλαφος (κάτι που είναι αφύσικο αλλά και γελοίο)!

Δεν αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις, άλλωστε ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος απ' αυτές.

Το ερώτημα το έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση δια στόματος του εκλεγμένου μέλους της, τον κ. Παπαδόπουλο Δημήτρη, που προς τιμήν του, όποτε του κάναμε ερώτηση απήντησε, να υποσημειώσουμε ότι είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕ.

Ας ξεκινήσουμε για τα όσα έλαβαν χώρα την 17η Ιουνίου στο Δ.Σ. του Δήμου Εορδαίας.

Ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος ερωτά: Τις προηγούμενες ημέρες οι Δημοτικές Κοινότητες Περδίκκα και Πενταβρύσου υπέστησαν μια αφάνταστη ταλαιπωρία, καθώς στερήθηκαν το νερό για κάθε χρήση, όπως αντιλαμβάνεστε η ανάγκη για ατομική υγιεινή για τις ανάγκες των παιδιών των ηλικιωμένων και των τοπικών επιχειρήσεων δεν μπορούν να επιλυθούν με εμφιαλωμένο νερό, που βεβαίως καλώς δόθηκε σαν άμεση αντιμετώπιση.

Πέραν των όλων άλλων, αναπτύχτηκε μια απαράδεκτη παραπληροφόρηση, η οποία προωθήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης που καλλιέργησε μια στάση αναμονής στους Δημότες ότι από ώρα σε ώρα έρχεται το νερό, δημιουργώντας οργή και αγανάκτηση, σαν Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε να απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Από πότε ήταν ενημερωμένη η ΔΕΥΑΕ ότι οι γεωτρήσεις που βγήκαν εκτός χρειάζονται συντήρηση και είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να καταρρεύσουν.

2. Γιατί δεν ανέλαβε συνεργείο της ΔΕΥΑΕ να αποκαταστήσει τις βλάβες στο δίκτυο.

3. Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι γεωτρήσεις που υδρεύουν το δίκτυο της Εορδαίας και αν γίνονται τακτικές συντηρήσεις.

Και τέλος αν μπορεί να διαβεβαιώσει η Δημοτική Αρχή ότι δεν θα υποστούν οι Δημότες παρόμοια ταλαιπωρία, τηρούμενων των αναλογιών βέβαια, ότι δηλαδή δεν θα αφορά μια έκτακτη βλάβη σύντομη αλλά αυτές τις πολυήμερες.

Κ. Τσεχελίδης Δημήτρης Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ, απαντά: Ο Περδίκκας και η Πεντάβρυσος παίρνουν νερό από την κεντρική δεξαμενή της Πτολεμαΐδας, την Παρασκευή διαπιστώσαμε μέσω της τηλεμετρίας ότι έπεσε η στάθμη στην κεντρική δεξαμενή της Πτολεμαΐδας, ανέβηκε επάνω ένα συνεργείο και διαπιστώσαμε ότι η μια γεώτρηση αντί να βγάζει 120 κυβικά έβγαζε 20. Το Σάββατο ανέβηκε επάνω ο εξωτερικός συνεργάτης υπεύθυνος για τις γεωτρήσεις, το βάλε-βγάλε δεν μπορεί να το κάνει η επιχείρηση και διαπιστώσαμε ότι έχει πρόβλημα ο μηχανισμός της δεξαμενής (προφανώς εκ παραδρομής για τις γεωτρήσεις μιλούσε).

Έπρεπε να φύγει να διορθωθεί, να παραγγείλλουμε καινούργια, τα κάναμε και τα δυο.

Τη Δευτέρα το πρωί τη βγάλαμε και έγιναν όλες οι διαδικασίες έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, μέχρι το μεσημέρι είχε έρθει η καινούργια δεξαμενή (αντλία), κάναμε τις κατάλληλες συνδέσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι και την Τρίτη το πρωί θα την έβαζαν μέσα. Την Τρίτη το πρωί διαπιστώσαμε ότι μας έκλεψαν τα καλώδια οι Ρομά, ξέσπασε άλλος κυκεώνας εκεί, να βρούμε καλώδια, τα βρίσκουμε και ξεκίνησε η διαδικασία να μπει μπρος.

Παράλληλα μέσω των Κοινοτήτων μοιραστήκαν εμφιαλωμένα νερά και την Τρίτη το πρωί ήρθαν τα καλώδια, τα βάλαμε,  Τετάρτη μεσημέρι μπήκε σε λειτουργία η γεώτρηση και Πέμπτη μέχρι το απόγευμα είχε αποκατασταθεί το πρόβλημα σε όλα τα χωριά, δεν μπορούσε να γίνει κάτι πιο γρήγορα, είχαμε απανωτές αστοχίες. Αυτό όσον αφορά τη δεξαμενή την κεντρική.

Εδώ και τρία χρόνια που δώσαμε νερό στον Περδίκκα από την κεντρική δεξαμενή δεν φανταζόταν κανένας ότι μπορεί να συμβεί αυτό.

Παλαιοτέρα ο Περδίκκας και η Πεντάβρυσος έπαιρναν νερό από μια πομόνα που την είχαμε παρατήσει, γιατί κανείς δεν φανταζόταν ότι δεν θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να δώσουμε νερό από την Πτολεμαΐδα. Παράλληλα από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη αποκαταστάθηκε και αυτό το δίκτυο για να υπάρχει εφεδρεία. Μας μένει να καθαρίσουμε και αυτή τη δεξαμενή και να κάνουμε έναν έλεγχο το νερό, γιατί έχει 3 χρόνια να δοθεί, για να μπορούμε άλλη φορά αν υπάρξει πρόβλημα να δοθεί λύση.

Υπάρχει κάτι που ξέχασα να απαντήσω;

Ξαναρωτά ο κ. Παπαδόπουλος Δημήτρης: Αν γίνονται οι συντηρήσεις που πρέπει και σε τι κατάσταση είναι οι γεωτρήσεις που υδρεύουν το δίκτυο της Εορδαίας.

Κ. Τσεχελίδης Δημήτρης: Αυτό δεν το ξέρει κανένας, το μηχάνημα είναι σε βάθος 250 μέτρα, δηλαδή δεν γίνεται να μπαίνει και να βγαίνει κάθε τόσο...

Κ. Εμμανουηλίδης Λάζαρος, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος του Περδίκκα: Θα ήθελα να διαψεύσω και να επιβεβαιώσω κάποια εξ όσων ακούστηκαν και όσων γραφτήκαν.

Η αντίδραση της ΔΕΥΑΕ ήταν άμεση, οι υπάλληλοι ήταν πέραν του οκταώρου και οι εξωτερικοί συνεργάτες στον Περδίκκα, κάτι που η πρώτη μου συνάντηση μετά την επίλυση του προβλήματος τόσο με τους Αντιδημάρχους όσο τον κύριο Ταταρίδη ήταν έντονη και συγγνώμη για αυτό, ζητώ συγγνώμη γιατί δεν συγκρατήθηκα, όταν η μεγαλύτερη Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας έχει έλλειψη νερού εγώ προσωπικά περιμένω βοήθεια, από οποιαδήποτε μορφή βοήθειας. Δεν μπορώ εγώ να βγαίνω και να διαψεύδομαι για μια είδηση που δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, όταν εμένα τον ίδιο τον Πρόεδρο δεν με ρωτάτε. Όταν λοιπόν δεν με ρωτάτε εγώ δεν θα βγαίνω σε κάθε μέσο που εσείς κάνατε μια δήλωση να τη διαψεύσω ή να την επιβεβαιώσω, αναφέρομαι στον κύριο Ταταρίδη και ξέρει το λόγο, όπως επίσης δεν πήρα αυτό που εγώ περίμενα, στην πληροφόρηση και στο μερίδιο που μου αναλογεί ζητώ συγγνώμη και έχω ζητήσει συγγνώμη και από τους κατοίκους του Περδίκκα, στην αγωνία μου να τροφοδοτηθούν γρήγορα με νερό, μόλις η δεξαμενή έφτανε στο 1,5 μετρό, ρωτούσα στην αγωνία μου και μου έλεγαν θα έχετε νερό, έβγαζα μια δημοσίευση εγώ, κακώς και έπεφτε η στάθμη του νερού, έκανα και εγώ λάθος, το διαχειρίστηκα λάθος.

Πουθενά όμως η ΔΕΥΑΕ και ο εξωτερικός συνεργάτης ο κ. Χριστοφορίδης συγκεκριμένα που έκλεινε 18ωρα στην Κοινότητα του Περδίκκα δεν ήταν απών, ήταν εκεί, μας βοήθησε, προσπαθήσαμε όλοι, με τον Τσεχελίδη, τις 6 μέρες μιλήσαμε πάνω από 300 φορές στο τηλέφωνο. Εμένα με παίρναν τηλέφωνο, είχα να διαχειριστώ 500 τηλέφωνα του Περδίκκα, παράλληλα έπρεπε να διαχειριστώ το πρόβλημα του Περδίκκα, να μοιράζω νερά σε οικογένειες και σε σπίτια του Περδίκκα, κατηγορήθηκα, γιατί πήγα σε σπίτια ανθρώπων που δεν μπορούσαν να έρθουν να πάρουν, δεν μοίρασα νερά συγκεκριμένα σε σπίτια που εγώ ήθελα γιατί ακούστηκαν και αυτά, οφείλουμε να πούμε κάποια πράγματα να ξέρετε τι έχει γίνει.

Στους έξι μήνες Προεδρίας έχω υποπέσει και εγώ σε λάθη, από τον ενθουσιασμό μου ή από την απειρία μου και απολογούμαι για αυτά. Θα ήθελα όταν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα να ενημερώνεστε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΥ από κανέναν άλλο.

Ταταρίδης Πέτρος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας: Για όσα είπε ο κύριος Εμμανουηλίδης, υπήρξαν λαθεμένες εκτιμήσεις, θα γίνει αποκατάσταση της βλάβης τώρα, μετά από 10 λεπτά κλπ, πάνω σε αυτό υπήρξε μια αναμονή και η αναμονή έφερε έναν εκνευρισμό και δικαιολογημένα.

Όσον αφορά τον Πρόεδρο της Κοινότητας καταλαβαίνουμε την πίεση που έφαγε αλλά δεν φταίμε και εμείς.

Κύκλια Έπη

Εν κατακλείδι, οι πικρές αλήθειες

!. Η ΔΕΥΑΕ πιάστηκε στον ύπνο, δεν υπήρχε πλαν Β και μάλιστα εν μέσω καύσωνα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει δεύτερη αντλία εφεδρική;

2. Καταδίκασαν σε υδατοκτονία τις δυο Κοινότητες, ενώ εκ περιτροπής θα μπορόυσε να υπάρξει μια ανακούφηση, έκοψαν το νερό στις Κοινότητες αναλογιζόμενοι το μεγαλύτερο κόστος από τη μεγάλη Πόλη μετατρέποντας τους Δημότες σε Πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

3. Ο κύριος Εμμανουηλίδης σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου χωρίς να φέρει άμεση ευθύνη, είναι προς τιμήν του που ανέλαβε την ευθύνη, όχι μόνο σε αυτά που του αναλογούν και επίσης είναι προς τιμήν του το ότι δεν έμεινε αδρανής. 

Στην τοποθέτηση του υπάρχουν ασυνταξίες, είναι εμφανές ότι ήταν σε συναισθηματική φόρτιση και επίσης  πάλι προς τιμήν του. τις ημέρες εκείνες όταν του κάναμε κλήση σήκωσε το τηλέφων και απήντησε.

4.  Η αναφερθείσα πομόνα στην Κοινότητα Περδίκκα εξ όσων γνωρίζουμε είναι ένθεν των λιμνιαίων αποβλήτων της Κοινότητος και αυτός είναι ο λόγος που εγκαταλείφθηκε.

5. Ο κύριος Πλακεντάς ήτο και πάλι απών, κατά την προσφιλή τακτική του αφήνει τους άλλους να φθείρονται και αυτός παραμένει στο σκοτάδι.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021