Παρασκευή 19  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Αποφασίζει για πρόσωπα και ρόλους

Αποφασίζει για πρόσωπα και ρόλους

Ποιους προορίζει ο νέος αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκος Ανδρουλάκης για τις επιτελικές θέσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ● Σήμερα στις 16.00 η πρώτη ομιλία του στους βουλευτές.

Στην παρθενική-πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό τη νέα του ιδιότητα ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα συμμετάσχει σήμερα στις 16.00 ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ανέλαβε χθες και επίσημα καθήκοντα, μετά τη θριαμβευτική εκλογή του με ποσοστό 68%.
Ο νέος πρόεδρος εγκαταστάθηκε ήδη στο γραφείο του στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, όπου και πραγματοποίησε τις πρώτες συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες (Στέφανος Ξεκαλάκης, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Βαγγέλης Τσόγκας, Παναγιώτης Βλάχος, Βασίλης Πανάγου, Ειρήνη Κωστάκη), ενώ προηγουμένως στα κομματικά γραφεία τον υποδέχτηκαν ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, σε μια άτυπη τελετή παράδοσης – παραλαβής στην οποία παραβρέθηκαν ο Μανώλης Οθωνας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Νίκος Βοσδογάνης. Στη Χαριλάου Τρικούπη βρέθηκε επίσης ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος θα κληθεί εντός της ημέρας να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με τις αποφάσεις του για πρόσωπα και ρόλους, έδωσε το στίγμα του στην πρώτη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ως νέος αρχηγός, τονίζοντας ότι οι εκλογές τελείωσαν και με ενωτικό τρόπο ο στόχος τώρα είναι η δημιουργία μιας ισχυρής παράταξης.
Σχετικά με το εντυπωσιακό για εκείνον αποτέλεσμα της κάλπης, σημείωσε ότι δεν περίμενε αυτή τη μεγάλη διαφορά, ενώ αναφερόμενος στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία εκτίμησε ότι αυτό οφείλεται σε τρεις παράγοντες: πρώτον, στο γεγονός ότι λόγω της μεγάλης διάρκειας της πανδημίας δεν υπήρχαν σημαντικά πολιτικά γεγονότα, δεύτερον, στην τραγική εξέλιξη με τη Φώφη Γεννηματά και τον αδόκητο θάνατό της και, τρίτον, στην ύπαρξη ενός θετικού κοινωνικού κλίματος στη βάση που, όπως σημείωσε, διαμορφώνει ένα ευρύ πεδίο για τη δράση της Κεντροαριστεράς.
Σε αυτό το πνεύμα, εισερχόμενος στα κομματικά γραφεία ο νέος πρόεδρος σε δήλωσή του υποστήριξε ότι στοχεύει στη δυναμική ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, διότι όπως συμπλήρωσε ο τόπος έχει ανάγκη μία ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, «μία ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τα πρόσωπα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται σήμερα να προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά την εκπροσώπηση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, εξαιτίας του γνωστού προβλήματος που ανακύπτει λόγω του ότι ο ίδιος είναι εξωκοινοβουλευτικός.
Τον Κώστα Σκανδαλίδη ή τον Μιχάλη Κατρίνη σκέφτεται να ορίσει επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο νέος πρόεδρος του κόμματος
Στο πλαίσιο αυτό, υπό το πρίσμα του μηνύματος των 270 χιλιάδων πολιτών που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές για ανανέωση, αλλά και σύμφωνα με τη σαφή του πρόθεση να μοιραστεί η τράπουλα δίκαια και χωρίς αποκλεισμούς, ο νεοεκλεγείς αρχηγός σκέφτεται να ορίσει για επικεφαλής της Κ.Ο. τον Μιχάλη Κατρίνη ή τον Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ για τις θέσεις του γραμματέα της Κ.Ο., του αναπληρωτή γραμματέα και των δυο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ακούγονται έντονα τα ονόματα των Χαράς Κεφαλίδου και Νάντιας Γιαννακοπούλου (είχαν στηρίξει στον α΄ γύρο τον Ανδρέα Λοβέρδο), Ευαγγελίας Λιακούλη, Απόστολου Πάνα και Γιώργου Μουλκιώτη. Δεν αποκλείεται δε, στην ίδια λογική, πρόταση αξιοποίησης να κατατεθεί και στον Χάρη Καστανίδη. Σίγουρη ωστόσο θεωρείται η αντικατάσταση του γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου.
Σε ό,τι αφορά τον εκπρόσωπο Τύπου, πληροφορίες περί ανάθεσης σε γυναίκα δημοσιογράφο δεν ευσταθούν και το πρόσωπο που θα αναλάβει κρατείται από τη νέα ηγεσία επτασφράγιστο μυστικό. Στον τομέα της επικοινωνίας θα έχει πάντως αρμοδιότητα ο Παναγιώτης Βλάχος.
Ανακατανομή δομής και αντικειμένου θα υπάρξει εξάλλου και στην ανθρωπογεωγραφία των επιτελικών θέσεων του προσωπικού του κόμματος, στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης και πιο εύρυθμης λειτουργίας.
Επιπλέον, με δεδομένο ότι κορυφαία προτεραιότητα του νέου προέδρου είναι η αναγέννηση της παράταξης με όρους αυτοοργάνωσης, ένα από τα ζητήματα των επόμενων ημερών είναι οι ανακοινώσεις που θα κάνει σε σχέση με την προκήρυξη του συνεδρίου που προορίζεται περίπου στην άνοιξη του 2022. Ρόλο επικεφαλής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) φημολογείται βασίμως ότι θα έχει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος ενδέχεται να προταθεί στο συνέδριο και για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, που σήμερα κατέχει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Αντιστοίχως, σε κομβικό πόστο δίπλα στον πρόεδρο θα αξιοποιηθεί και ο Στέφανος Ξεκαλάκης.
Ο νεοεκλεγείς αρχηγός δεν έχει ακόμη καταλήξει αν τελικά θα παραβρεθεί την Πέμπτη στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες και αυτό διότι, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική η ατζέντα και δε θα δοθεί η δυνατότητα απευθείας συναντήσεων των ηγετών, καθώς θα διεξαχθεί με μορφή τηλεδιάσκεψης.
Χθες το πρωί ο κ. Ανδρουλάκης σε μια κίνηση με συμβολισμό επισκέφθηκε το Α΄ Νεκροταφείο, όπου άφησε λουλούδια στους τάφους της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Παπανδρέου.
Συγχαρητήρια και αντιδράσεις
Για δεύτερη ημέρα χθες συνεχίστηκαν τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα στον Νίκο Ανδρουλάκη και οι αντιδράσεις σε σχέση με την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
«Προσδοκούμε μια αντιπολίτευση δημιουργική, με προτάσεις», σχολίασε ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι θα προγραμματιστεί και κάποια συνάντηση με τον πρωθυπουργό το επόμενο χρονικό διάστημα. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής είχε χθες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη συνομιλία που είχαν ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη και τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του να συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς και κόμματα «για τη δραματική κατάσταση με την πανδημία και την κατάρρευση του ΕΣΥ».
Υγεία και δύναμη του ευχήθηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης αναρωτήθηκε αν ο νέος πρόεδρος θα ασπαστεί αυτό που έλεγε το ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της εξάρτησης «από τρόικες, ΗΠΑ, τον ιμπεριαλισμό της Ευρώπης και των Αμερικανών». Κάθε επιτυχία ευχήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/323528_apofasizei-gia-prosopa-kai-roloys

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021