Παρασκευή 5  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ Νέα και ειδήσεις για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Οι δηλώσεις των υποψηφίων και όλα όσα αφορούν τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ Νέα και ειδήσεις για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Οι δηλώσεις των υποψηφίων και όλα όσα αφορούν τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής

Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-12-04_211205.jpg

Πρόκειται για 818 εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε καποδιστριακούς δήμους και τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Στις πρωτεύουσες νομών και σε άλλες πολυπληθείς πόλεις είναι φυσικό τα εκλογικά κέντρα να είναι περισσότερα. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν αρκετά περισσότερα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.

Ακόμη 22 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν για τους Αποδήμους σε 11 χώρες σε όλο το κόσμο με τα περισσότερα στη Γερμανία.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-12-04_211441.jpg

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: Ένας περήφανος σοσιαλδημοκράτης πρέπει να συζητά με τον κόσμο της Αριστεράς

 1e72b1f2-3fae-4b3c-a382-529063243d28.jpg

Τις τρεις απαραίτητες συνθήκες για να έχει η δημοκρατική παράταξη μία ισχυρή προοπτική ανέλυσε, στο κεντρικό δελτίο του Open και την Πόπη Τσαπανίδου, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η πρώτη είναι η ριζοσπαστική ανανέωση – δε μιλώ μόνο για τη θέση του προέδρου αλλά ιδιαίτερα και της εκλογικής μας βάσης.

Μία ανανέωση που μπορεί να γίνει και σε επίπεδο πολιτικού ήθους, συνέπειας και προγράμματος. Η ευρωπαϊκή μου εμπειρία μού δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα σύγχρονο, σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που να απαντά στις μεγάλες προκλήσεις: της ανισότητας, τη βιώσιμη ανάπτυξη και θέματα θεσμών. Δεύτερη συνθήκη, είναι η ενότητα.

Εγώ πάντα ήμουν εδώ, στο κέντρο της παράταξης και στο περιθώριο της εξουσίας. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ενότητα που είναι και η μεγάλη παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά», είπε και συνέχισε: «Τρίτο, και πολύ σημαντικό, είναι η πολιτική αυτονομία. Η παράταξή μας πρέπει να μην λοξοκοιτά. Ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προς τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε άλλη ιδεολογία, είμαστε άλλο κόμμα, έχουμε άλλη αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τον ελληνικό λαό, κι έτσι πρέπει να προχωρήσουμε, με πολιτική αυτονομία, όχι μόνο απέναντι στους πολιτικούς μας αντιπάλους, και απέναντι στα συμφέροντα.

Πρέπει οι πολίτες να ξέρουν ότι είμαστε ασπίδα των συμφερόντων των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης – ακόμα κι άμα χρειαστεί να συγκρουστούμε με μικρά συμφέροντα, συντεχνίες, ή με μεγάλα, ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Κι έχω όλη τη διάθεση να συγκρουστώ με αυτά τα συμφέροντα».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Χρηστίδης: Πιστεύω στο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής

649dfee6-ad9a-43e7-b667-2d12f20d1f9e.jpg

«Για μένα, η πρόκληση είναι να γίνουμε κίνημα ξανά, από κάτω προς τα πάνω, αυτό αλλάζει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Πιστεύω στο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, ένα κίνημα, από κάτω προς τα πάνω, που ανοίγει ευκαιρίες σε όλους, αντιμετωπίζει θεσμικά τις αδικίες και ανισότητες, είναι δίκαιο και τολμά τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά άλματα, χτίζοντας πάντοτε τα θεμέλια των κοινωνικών αλλαγών με όραμα τις επόμενες γενιές» τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, στην ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση της Αθήνας, το βράδυ της Πέμπτης.

«Η γενιά που χτυπήθηκε με τον πιο βάναυσο τρόπο από τις απανωτές κρίσεις, τις οποίες συνεχίζουμε να βιώνουμε, βρίσκεται πάλι μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής τους, την εκπαίδευση, την εργασία, τον οικογενειακό τους σχεδιασμό και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό τους μέλλον. Χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς ποιότητα ζωής. Ταυτόχρονα, πιστεύω σε ένα κράτος που δίνει ευκαιρίες στους πολίτες, κάνοντας την ψηφιοποίηση συστατικό της ζωής του, ενώ, ταυτόχρονα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και άμεσα όλες τις κρίσεις που ήρθαν ή θα έρθουν» είπε ο Π. Χρηστίδης καλώντας «όλους τους νέους, όσους απέχουν πολλά χρόνια, όσους στέκονται κριτικά και επικριτικά απέναντι στο πολιτικό σύστημα να έρθουν μαζί μας, να φτιάξουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα, που δίνει ξανά ελπίδα στους Έλληνες και καθιστά την Ελλάδα πρωταγωνιστή των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων».
Όπως σημείωσε, «την επόμενη Κυριακή δεν θα έχουμε πρόεδρο. Η 5η Δεκέμβρη είναι η ευκαιρία που έχει το κίνημά μας να καταγράψει την δύναμη της πολιτικής πλατφόρμας κάθε υποψηφίου, οι οποίοι όπως φάνηκε και στο debate, μπορεί να εμφορούνται από μια κοινή σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία, αλλά έχουν και σαφείς διαφορές στον τρόπο που προσεγγίζουν τα πράγματα. Στις 5 Δεκέμβρη πρέπει να δυναμώσουμε μέσα στο κόμμα τις φωνές που μας εκφράζουν, να επιλέξουμε ποια σοσιαλδημοκρατία μας εκφράζει. Και στις 12 Δεκέμβρη θα επιλέξουμε πρόεδρο».

Στοίχημα με φαβορί και δυνατά αουτσάιντερ στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Στοίχημα με φαβορί και δυνατά αουτσάιντερ στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

 b3e6702e-12af-4f19-98bb-59818cc2346a_1.jpg
Σε διαδικασία εσωκομματικών εκλογών βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, το αποτέλεσμα των οποίων θα ορίσει τον νέο αρχηγό του κόμματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και η κούρσα των υποψηφίων έχει μπει στη τελική στροφή.   Ο 1ος γύρος της διαδικασίας είναι προγραμματισμένος για τις 5 Δεκεμβρίου, ενώ στην περίπτωση που θα χρειαστεί δεύτερος γύρος εκλογών, αυτός θα πραγματοποιηθεί στις 12 του μήνα. Κάλπες θα στηθούν τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.
 
 
 
Στις 22 Οκτωβρίου, η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, μετά και τον έλεγχο των απαιτούμενων υπογραφών, ανακήρυξε και επίσημα τους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος. Αυτοί είναι οι Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης.
Στη κούρσα αυτή υπάρχουν φαβορί, αουτσάιντερ αλλά και ο αστάθμητος  παράγοντας που ονομάζεται «προσέλευση στις κάλπες». Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν ήδη αναρτήσει αποδόσεις για τα πιθανά ενδεχόμενα, αλλά ας ρίξουμε φως στο προφίλ των υποψηφίων, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
 b3e6702e-12af-4f19-98bb-59818cc2346a_2.jpg
 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Λοβέρδος: Αυτό που θα μπορούσα να φοβάμαι είναι να έρθουν οι οργανωμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ να με καταψηφίσουν

f74b6f79-413f-4aa9-86aa-116e0a6476cc.jpg

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι ευπρόσδεκτοι να ψηφίσουν στη διαδικασία είναι όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες, καθώς και ότι δε φοβάται μη γίνει το κόμμα παραμάγαζο της Νέας Δημοκρατίας. «Σε ό,τι με αφορά, αυτό που θα μπορούσα να φοβάμαι είναι να έρθουν τελικά οι οργανωμένοι από το ΣΥΡΙΖΑ για να με καταψηφίσουν. Γιατί και οι ντουντούκες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγει εναντίον μου, ο αρχηγός του έχει δηλώσει ρητά πως δε με θέλει, και, αν θα ήταν κάτι να φοβάται κάποιος σαν εμένα, θα ήταν μία οργανωμένη εισροή στην κάλπη μας ψηφοφόρων από εκεί. Τους καλοδέχομαι, μακάρι να έρθουν. Γιατί, αν έρθουν τελικά, και ας με καταψηφίσουν και προτιμήσουν άλλον, θα αυξήσουν τη συμμετοχή, άρα οι μηχανισμοί που ταλαιπωρούν το κόμμα μας, που δεν έχει οργάνωση αλλά έχει μηχανισμούς, που δεν υπηρετούν το ίδιο το κόμμα αλλά πρόσωπα, και πρέπει να τους παραμερίσουμε, η μεγάλη συμμετοχή ακυρώνει το ρόλο τους».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Γερουλάνος: Το μεγαλύτερο προοδευτικό κόμμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι στο σπίτι του

168f6cc7-080f-4dff-9801-dfe8115c00d0.jpg

Ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζει μεταξύ άλλων, ότι «για να δημιουργήσεις ευκαιρίες, πρέπει να φέρεις την εξουσία όσο πιο κοντά στον πολίτη γίνεται. Να εμπιστευτείς θεσμούς που λογοδοτούν κατευθείαν στον πολίτη - Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, συνεταιρισμοί, ανεξάρτητες Αρχές, μόνο έτσι εξελίσσονται τα πράγματα. Είναι μια ριζοσπαστική διοικητική μεταρρύθμιση στη χώρα, μια ανατροπή του συστήματος όπως το ξέραμε έως σήμερα».

Χάρης Καστανίδης -  Ένα άνθρωπος εξαιρετικής Πολιτικής συγκρότησης

 
 kastanidis.jpg
Έχει ολόκληρο το πακέτο, πολιτικά δεν του λείπει τίποτα και επίσης έχει τεράστια πολιτική εμπειρία, μεγάλο προσόν του ο ήπιος χαρακτήρας του και επίσης η σταθερή προσήλωση στις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας, χωρίς κουνήματα. το μόνο του μειονέκτημα η ηλικία.


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021