Κυριακή 25  Αυγούστου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια που είχε διαλύσει φοιτητικά συλλαλητήρια για τη Γάζα

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια που είχε διαλύσει φοιτητικά συλλαλητήρια για τη Γάζα

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Νεμάτ Σαφίκ, που είχε πρωταγωνιστήσει στην καταστολή των διαδηλώσεων των φοιτήτων για τη Γάζα.

Την άνοιξη, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης έγινε το επίκεντρο των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Είναι η τρίτη επικεφαλής ανώτατου ιδρύματος των ΗΠΑ που παραιτείται μετά από κατακραυγή για τις πράξεις της. Είχε προηγηθεί το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Και οι τρεις πρόσφατα διορισμένες γυναίκες δεν άντεξαν την πίεση του φιλοπαλαιστινιακού ξεσηκωμού από φοιτητές και κάποιους καθηγητές στις πανεπιστημιουπόλεις τους αλλά και τις αντιδράσεις από φιλο-ισραηλινούς σημαντικούς χορηγούς και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Η 61χρονος Σαφίκ δήλωσε ότι «αυτή η περίοδος έχει επηρεάσει σημαντικά την οικογένειά μου, όπως και άλλους στην κοινότητά μας», σε μια επιστολή προς την ακαδημαϊκή κοινότητα της Κολούμπια. «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπόρεσα να σκεφτώ και αποφάσισα ότι η μετακίνησή μου από τη θέση θα επέτρεπε καλύτερα στο Κολούμπια να ξεπεράσει τις προκλήσεις που είχε μπροστά μου».

Την παραίτησή της υποδέχτηκαν με θριαμβευτικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσοι θεωρούσαν ότι ήταν υπεύθυνη για την αστυνομική καταστολή των ειρηνικών συλλαλητηρίων για τη σφαγή στη Γάζα.

https://www.documentonews.gr/article/syriza-gia-marinaki-einai-ekprosopos-kyvernisis-anikanon-poy-spatala-ta-lefta-toy-ellinikoy-laoy-apokalyptikos-pinakas/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021