Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Καλλιόπη Βέττα:  Ο Τουρισμός πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών, των επισκεπτών και των τοπικών κοινωνιών, με σεβασμό στο περιβάλλον και στους εργαζομένους του και όχι να αποτελεί πεδίο κερδοσκοπίας και εξυπηρέτησης συμφερόντων

«Καλλιόπη Βέττα: Ο Τουρισμός πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών, των επισκεπτών και των τοπικών κοινωνιών, με σεβασμό στο περιβάλλον και στους εργαζομένους του και όχι να αποτελεί πεδίο κερδοσκοπίας και εξυπηρέτησης συμφερόντων

«Καλλιόπη Βέττα: Ο Τουρισμός πρέπει να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών, των επισκεπτών και των τοπικών κοινωνιών, με σεβασμό στο περιβάλλον και στους εργαζομένους του και όχι να αποτελεί πεδίο κερδοσκοπίας και εξυπηρέτησης συμφερόντων. Εισήγηση - πρωτολογία στην Ολομέλεια, συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξεναγών και συνάντηση με οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί»

IMG-997eb10c1f54000cb08fff966e99e9ec-V.jpgIMG-859bb7dbae72b91ab6e6bc14ab8954ce-V.jpg

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, ως εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού.

Η κ. Βέττα αρχικά επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι μια πολύ σημαντική δραστηριότητα για την ελληνική οικονομία, με 190.000 επιχειρήσεις και σχεδόν 900.000 απασχολούμενους, γεγονός που αποκαλύπτει την σημασία της σωστής και πολλαπλά επωφελούς διαχείρισης του.

IMG-9de72ad9c2383267b496b38d468d9af4-V.jpgIMG-541c913c5da1e2676aad385d24e8ac19-V.jpg

Η νομοθεσία, όμως, της κυβέρνησης εξυπηρετεί και προωθεί τα συμφέροντα του 7%, των μεγάλων μονάδων και αντίστοιχων συμφερόντων, αδιαφορώντας για τη συντριπτική πλειοψηφία. Ειδικά της κοινωνίας, όπως ανέφερε καθώς οι πολίτες, σε ποσοστό άνω του 50% δεν θα μπορέσουν να κάνουν φέτος καθόλου διακοπές , σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι η αδιαφορία για τους εργαζόμενους είναι κολοσσιαία, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία ονομαστική αναφορά στο νομοσχέδιο ενώ, παράλληλα, η κ. Βέττα αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους στους 5 μήνες.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε διεξοδικά σε επιμέρους τομείς του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα:

Για την κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ξεναγών, οι οποίοι απεργούν σήμερα σε όλη την χώρα, ενάντια στην πολυεπίπεδη υποβάθμιση τους και την αφαίρεση της δυνατότητας ξενάγησης, εκτός αρχαιολογικών χώρων.
Την περιφρόνηση των αιτημάτων των επαγγελματιών οδηγών ταξί που καταγγέλλουν, εύλογα, την αδιαφορία για την επιβολή του νόμου και τον έλεγχο του παράνομου μεταφορικού έργου
Την απαξίωση της τουριστικής εκπαίδευσης, με ωρομίσθιους καθηγητές, έλλειψη πόρων, μειωμένα δικαιώματα για αποφοίτους,
Την αδιαφορία για τις σχολές ξεναγών, καθώς οι αντίστοιχες στην Κρήτη και την Κέρκυρα παραμένουν κλειστές,
Την περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με αυξήσεις συντελεστών δόμησης, τοποθετήσεις πλωτών εξεδρών ελλιμένισης χωρίς τις αναγκαίες τροποποιήσεις περιβαλλοντικών μελετών, και δημιουργία υποθαλασσίων πάρκων αναψυχής με αμφισβητούμενες πρόνοιες για το περιβάλλον
Την κατάργηση του Μητρώου Παρόχων Ιατρικού Τουρισμού που ανοίγει τον δρόμο στην κερδοσκοπία στην υγεία, όπως και την κατάργηση του Μητρώου Συνεδρίων, εξέλιξη που ευνοεί την ασυδοσία στο τοπίο των διοργανώσεων συνεδρίων
Την αδιαφορία για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επιβάρυνση των υποδομών, ακόμα και την υφιστάμενη ή επαπειλούμενη λειψυδρία σε πάρα πολλά νησιά.
Την νομοθέτηση για χτίσιμο οικιών για την διαμονή των υπαλλήλων πέριξ των ξενοδοχείων, σε ακτίνα ακόμη και 10 χιλιόμετρα από την κύρια μονάδα, διάταξη που εκτός από φωτογραφική, ανοίγει το πεδίο για στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων, με διαμονή σε υποτυπώδη δωμάτια, πιθανόν και σε κοντέινερ, εξοβελισμένοι από τη κύρια τουριστική δομή

Κλείνοντας, ανέφερε: «Ο ελληνικός τουρισμός έχει ανάγκη την εκπόνηση και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο... Μόνο έτσι η τουριστική μας βιομηχανία θα λειτουργήσει αποδοτικά και αποτελεσματικά στο πλαίσιο της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης και θα ανταποκριθεί στην υψηλή διεθνή ανταγωνιστικότητα. Στον σχεδιασμό αυτό η εξυπηρέτηση επιμέρους οικονομικών συμφερόντων δεν χωρεί.

Αυτό που χρειάζεται είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, η προστασία των εργαζομένων και η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τη βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών και την αξιοποίηση και προστασία του φυσικού και πολιτιστικού μας περιβάλλοντος.

Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο δεν υπηρετεί κανέναν τέτοιον σχεδιασμό προς όφελος της κοινωνίας και των αναγκών της και γι αυτό το καταψηφίζουμε.»

Τέλος, η κ. Βέττα, συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξεναγών έξω από την Βουλή, συνομίλησε με συγκεντρωμένους και προσυπέγραψε τα δίκαια αιτήματά τους ενώ, στην Βουλή, συμμετείχε σε συνάντηση με οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι επίσης απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο.

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

 https://www.youtube.com/watch?si=2Tzkd41jF1ElHh78&v=3_FPGe3qfpA&feature=youtu.be

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης
Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Α' Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας
Περιβάλλοντος της Βουλής

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021