Δευτέρα 8  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία στον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών Απόστολο Ασλανίδη

Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία στον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών Απόστολο Ασλανίδη

Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία στον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών Απόστολο Ασλανίδη

Άλλη μία απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία, πραγματοποίησαν οι τουρκικές αρχές, έχοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών Απόστολο Ασλανίδη, λαογράφο και ένθερμο νοσταλγό των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου.
Την ώρα που όπως όλα δείχνουν, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βελτιώνονται μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, σήμερα το πρωί οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία στον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών Απόστολο Ασλανίδη.
Ο λαογράφος Απόστολος Ασλανίδης σκόπευε να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη μαζί με φίλους του. Πέρασαν με ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητό τους από το τελωνείο των Κήπων και όταν έφτασαν στο τουρκικό φυλάκιο οδηγήθηκε από Τούρκους αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα… Εκεί ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να περάσει τα σύνορα γιατί είναι ανεπιθύμητος…
Ζήτησε εξηγήσεις αλλά δεν πήρε καμία απάντηση και του επιδόθηκε ένα έγγραφο που αναφέρει την απαγόρευση εισόδου χωρίς καμία αιτιολογία.
Σημειώνεται ότι ο Απόστολος Ασλανίδης τα τελευταία 30 χρόνια έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη τον Πόντο και μάλιστα τώρα σκόπευε να διοργανώσει εκδρομή για το καλοκαίρι προκειμένου να πάνε για προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την επίσκεψη του Εκρέμ Ιμάμογλου στα Γιαννιτσά, την περίοδο που εκείνος ήταν δήμαρχος σε περιφερειακό δήμο της Κωνσταντινούπολης, πριν γίνει δήμαρχος του δήμου Κωνσταντινούπολης και βρέθηκε με ομάδα επισκεπτών από την Τουρκία, ο Απόστολος Ασλανίδης, κινητοποίησε χορευτές και λυράρη και έπαιξε προς τιμήν στο εστιατόριο που γευμάτισαν.
Η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία έρχεται να προστεθεί στις πολλές απαγορεύσεις σε βάρος Ελλήνων ποντιακής καταγωγής μεταξύ των οποίων είναι ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο πρόεδρος του συλλόγου «Μωμόγεροι» Κώστας Αλεξανδρίδης, η πρόεδρος του Φάρου Ποντίων Θεσσαλονίκης Μυροφόρα Ευσταθιάδου, ο τραγουδιστής Αχιλλέας Βασιλειάδης, η υποψήφια διδάκτωρ μουσικής Ροζαλία Ελευθεριάδου, τον Γιώργο Ζαχαριάδη, μαραθωνοδρόμο μεγάλων αποστάσεων, τον Μιχάλη Καϊκουνίδη, τον Γιώργο Περπερίδη εκδότη, τον Φωκίων Φουντουκίδη εκδότη,αλλά και δεκάδες άλλοι Έλληνες πολίτες, ποντιακής καταγωγής, οι οποίοι όταν πηγαίνουν στην Τουρκία έρχονται αντιμέτωποι με την απαγόρευση εισόδου στην γειτονική χώρα.
Στόχος των τουρκικών αρχών, της κυβέρνησης και του βαθέως κράτους είναι ως φαίνεται η πλήρης αποκοπή των σχέσεων των Ελλήνων πολιτών ποντιακής καταγωγής με τα αδέλφια της καρδιάς τους, στην Τουρκία και ιδιαίτερα στον Εύξεινο Πόντο και στις μεγάλες πόλεις όπου έχουν μεταναστεύσει.
Πηγή και φωτο: efxinospontos


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021