Τετάρτη 24  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Εορδαία: Το κοινωνικοπολιτικό αποτύπωμα των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών και οι τάσεις

Εορδαία: Το κοινωνικοπολιτικό αποτύπωμα των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών και οι τάσεις

Είμαστε μια ανάσα από αυτές.

Η τράπουλα άρχισε να ανακατεύεται.

Υπάρχουν κάποια δεδομένα-αναστρέψιμα, ακόμη, δυσκόλως αναστρέψιμα, αλλά αναστρέψιμα.

Κάποιοι θα διαφωνήσουν, κάποιοι θα συμφωνήσουν ενδεχομένως, όμως έτσι στήνεται η πολιτική ατζέντα και αρχίζει ο διάλογος.

Υπάρχει μια αύρα, μια ήχηχις στην Εορδαία, η αγοραία προσέγγιση επί του θέματος αυτό δείχνει.

Αυτή η ήχηχη λέει ότι εάν γινόταν εκλογές σήμερα θα τις είχε κερδίσει ο νυν και συμπαθής Δήμαρχος και μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται με πιο διευρυμένη πολιτική παρουσία.

Έως ένα ορισμένο βαθμό θεωρώ ότι τα μασάλια αυτά έχουν ένα ρεαλισμό εντός τους.

Ο κ. Πλακεντάς πλασάρει ή καλυτέρα υποδύεται τον εαυτό του, είναι ενσάρκωσις της μετριοπάθειας, του διαλόγου, ντύνεται απλά, ομιλεί απλά, δεν έχει κορώνες και παροξυσμούς στη συμπεριφορά του, όλα αυτά συνιστούν πολιτικό πλεονέκτημα που το κάνει χρήση.

Δεν έχει να παρουσιάσει έργο, αλλά είναι εθισμένη η Πόλις στον αρνητισμό από όλους τους προηγούμενους ακαμάτηδες και  το προσπερνά.

Ο συνδυασμός του είναι πολύ κάτω του μετρίου, αντιπαραγωγικός και ενδεχομένως θα χαρακτήριζα ένα μέρος του αστοιχείωτο με την πολιτική, άβουλο και στερούμενο ικανοτήτων.

Ένα εκ των πλεονεκτημάτων του Δημάρχου είναι ότι ακούει δεν είναι εμπαθής και ως εκ τούτου δεν βιάζεται και δεν είναι μνησίκακος.

Η κυρία Τερζοπούλου, έχασε το τραίνο που θα την έφερνε μπροστά από το Δήμαρχο, θεωρώ όχι διά παντός, υπάρχει χρόνος.

Της εδόθησαν άπειρες ευκαιρίες, τις οποίες τις αξιοποίησε εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου με τρόπο θετικό διά αυτήν.

Ήταν διαβασμένη, μαχητική και με καλή εικόνα.

Το μείζον είναι ότι δεν έχει θητεύσει εξ όσων γνωρίζω στα θρανία της αριστεράς ως παιδίσκη, η πολιτική ισχύς στου δρόμους κερδίζεται, εκεί πάλλονται οι ψήφοι και η επιρροή.

Έχει έναν συνδυασμό μάλλον υπέργηρο, μην πάει ο νου σας στην ηλικία, δεδομένου ότι ο κύριος Ταϊρίδης  έχει ένα πολύ θετικό πρόσημο δίπλα της, όμως και πάλι εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν αναφορές στην κοινωνία και στους πολιτικούς αγώνες εντός της Πόλεως.

Επίσης το θέμα της προτάσεως Σωτηρόπουλου με το τραίνο θα της έδιδε ένα εισιτήριο πρώτης θέσεως για την διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου, δυστυχώς το αγνόησε.

Αυτό είναι το μέγα πρόβλημα, ότι εξωτερικεύει τον εαυτό της στο εσωτερικό αντιπαραθέσεων που μας κάνουν με την επανάληψη να χασμουριόμαστε και εμάς που καταγράφουμε το Δημόσιο Λόγο.

Εντός του συνδυασμού της υπάρχει και ο κύριος Μπίγκας, στον οποίο του έχει γίνει εμμονή να "καθυβρίζει" τον κύριο Σωτηρόπουλο, που αφειδώς προσέφερε μια μελέτη ως Ευπατρίδης της περιοχής.

Του έχει γίνει εμμονή, ανακατεμένη με ιδεολογήματα, ότι φταίει για το σπίτι που έπεσε ο καπετάν Φούφας ο κ. Σωτηρόπουλος, πράγμα που στερείται πολιτικού τόπου.

Όλοι θέλουμε να γίνει μουσείο ο ιστορικός αυτός χώρος, ο μόνος όμως που λοιδωρεί συμπολίτες του είναι αυτός.

Τον κύριο Σωτηρόπουλο τον σταμάτησα από μια μήνυση εναντίον του, την επομένη φορά θα κατατεθεί νομίζω.

Ο κύριος Κοκκινίδης ξεκίνησε ως ένας φέρελπις νέος, πολλά υποσχόμενος, όμως δαπάνησε αντιπαραγωγικά το τάλαντο μέσα σε εμπάθειες και στην απραξία όσον αφορά την κοινωνία, στην αριστερά οι μάχες στο δρόμο δίδονται, στους εργασιακούς χώρους, στο καυτό καμίνι της πάλης των τάξεων, αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα.

Ο κύριος Καραβασίλης έχει αφομοιωθεί πλήρως στην παράταξη Πλακεντά, θυμίζει περισσότερο στέλεχος του Δημάρχου που ενίοτε του αναθέτει αποστολές,

Έχει χρόνο να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι, όμως έχω την αίσθηση έχει απολέσει το διάλογο με την κοινωνία.

Τέλος η κ. Χόλμπα θα έπρεπε να κάνει το βήμα της διεύρυνσης.

Όμιλώ για την ευρύτερη αριστερά και κεντροαριστερά, αυτό αφορά όμως μια κοσμοαντίληψη του κόμματος της, είναι μαχητική παρεμβατική αλλά κάτι λείπει στη συνταγή.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021