Σε κινητοποίηση προχώρησε το πρωί της Πέμπτης έξω από το Νοσοκομείο Κοζάνης ο Σύλλογος Εργαζομένων του Μαμάτσειου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο Δημήτρης Κουκουβίκης , πρόεδρος του Συλλόγου μίλησε για ντροπή, μια μέρα πένθους. «Τα παιδιά έχουν ένα χρόνο να πληρωθούν, είναι 7.000 πανελλαδικά και 42 στο Μαμάσειο με τους περισσότερους νοσηλευτές. Έτσι και αλλιώς υπολειτουργούμε και θέλουμε την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.

Μεγάλο πλήγμα χαρακτήρισε ο Δημήτρης Ντέντης την συνέχιση της αναστολής των υγειονομικών , αφού άρθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα « Πρέπει να οι συνάδελφοι να γυρίσουν πίσω . Είναι ένα άδικο μέτρο που δεν ξέρουμε γιατί το συντηρεί η κυβέρνηση. Θα αγωνιστούμε να γυρίσουν πίσω και να πάρουν και τα λεφτά τους Όλοι όσοι ήταν σε ανσστολή έπαιρναν το 50% τουλάχιστον».

Διοικητικό υπάλληλος ανέφερε ότι η παρανομία έγινε κανόνας του κράτους .Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. «Είναι μια μαύρη επέτειος για το ΕΣΥ, βιώνουμε έναν υγειονομικό φασισμό της κυβέρνησης, όλα τα πρωτόκολλα έχουν πέσει, αλλά κρατούν έξω από τα νοσοκομεία του υγειονομικούς. Οι 24 που βγήκαν εκτός είναι νοσηλευτές και δεν περίσσευαν» ανέφερ άλλης υπάλληλος αναμένοντας μια καλύτερη μέρα.

Διασώστης του ΕΚΑΒ από την Πτολεμαΐδα τόνισε ότι όλοι ανεμβολίαστοι και μη νοσούν και μεταδίδουν. «Πρέπει να σταματήσει αυτή η πίεση .Παρακαλούμε για μια ομόνοια και να κλίνουμε όλοι στο δρόμο της ελεύθερης βούλησης». Η προϊσταμένη της πληροφορικής ανέφερε ότι «όλοι θα χρειαστούμε το ΕΣΥ και δεν ξέρουμε τι θα βρούμε εκεί μέσα. Όλα αλλάζουν εκτός από την άρση των αναστολών»>

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 
 
 
 
 





https://www.prlogos.gr/%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b8%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b9-42-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%bf/?fbclid=IwAR33BAgyWpZFzgZ_YiLs0H1Pqt5bGbeQf7iJ3pUskOYhdnyFHtMcy0yOOVQ