Παρασκευή 28  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Βίντεο: Η συζήτηση που επεβλήθη εκτός ημερησίας διατάξεως από την Ομάδα Εορδαία SOS (Ν. Βουνοτρυπίδης) στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για τις αυθαίρετες καταπατήσεις πάσης φύσεως από εταιρίες ΑΠΕ και η προτεινόμενη για την Περιφέρεια προσφυγή στη Δικαιοσύ

Βίντεο: Η συζήτηση που επεβλήθη εκτός ημερησίας διατάξεως από την Ομάδα Εορδαία SOS (Ν. Βουνοτρυπίδης) στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για τις αυθαίρετες καταπατήσεις πάσης φύσεως από εταιρίες ΑΠΕ και η προτεινόμενη για την Περιφέρεια προσφυγή στη Δικαιοσύ

Βίντεο: Η συζήτηση που επεβλήθη εκτός ημερησίας διατάξεως από την Ομάδα Εορδαία SOS (Ν. Βουνοτρυπίδης) στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για τις αυθαίρετες καταπατήσεις πάσης φύσεως από εταιρίες ΑΠΕ και η  προτεινόμενη για την Περιφέρεια προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Καταλυτικό ρόλο έπαιξε για την διενέργεια της συζητήσεως η κυρία Ζεμπιλιάδου.
Το λόγο έλαβε ο κ. Κασαπίδης, λέγοντας ότι συμφωνεί με την τοποθέτηση του κ Βουνοτρυπίδη, είπε ότι πρέπει να υπάρχει ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ και ότι προτίθεται ασχέτως της αποφάσεως να παραστεί ο ίδιος κάνοντας αυτοψία για το τι συμβαίνει και επίσης διερευνώντας να δούμε ποιοι από τους Περιφερειακούς Συμβούλους συνδέονται με αυτές τις Εταιρίες. Υπάρχει επώνυμη καταγγελία οπότε δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, πρέπει να παραστούμε και μάλιστα έχοντας νομικούς συμβούλους μαζί. Έκλεισε ρίχνοντας το καρφί στον κ. Αμανατίδη για το ψήφισμα του Αμυνταίου.


Το λόγο έλαβε μετά ο κ. Στολτίδης Νόντας λέγοντας: Υπάρχει ένα έγκλημα το οποίο ολοκληρώνεται, έκανε αναφορά για τις ΑΠΕ, για τον κόφτη, την πράσινη ανάπτυξη που δεν έχει σχέση με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή αλλά με την κερδοφορία των επιχειρήσεων, κάθε σπιθαμή γη που καταστρέφεται είναι για να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτό που πάει να γίνει να το δούμε συνολικά, Άσκιο, Λιβερά, Βέρμιο, ορυχεία και καρκινογόνα καύση απορριμμάτων. Καταγράφεται ένα έγκλημα που πρέπει άμεσα να απαντηθεί, έχουμε μια διαφωνία στην προσέγγιση του κυρίου Βουνοτρυπίδη, στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα.
Το λόγο έλαβε η Ζεμπιλιάδου Γεωργία: Δεν υπάρχει πιο επείγον θέμα. Στο Βέρμιο έχουν αδειοδοτηθεί σχεδόν 3 γίγα ΑΠΕ, εκ των οποίων 1 γίγα είναι αιολικά και δυο  φωτοβολταϊκά και αυτή τη στιγμή έχουν αδειοδοτηθεί 250 ανεμογεννήτριες σε ένα βουνό! Χωρίς καμία μελέτη επιπτώσεων, χωρίς να ξέρουμε τη φέρουσα ικανότητα των οικοσυστημάτων μας, αυτή είναι η ανάγκη να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί. Κατασκευάζονται ανεμογεννήτριες και μέσα σε περιοχή Νατούρα, να σταματήσουν όλα μέχρι να διαμορφωθεί το περιφερειακό χωροταξικό και το ειδικό χωροταξικό, που για κάποιο λόγο δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητος.
Οι περιβαλλοντικοί όροι του 2020 που σε αυτό βασίζονται και λένε ότι έχουν αδειοδοτήσεις, βασίζονται σε στοιχεία του 2012, τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη καταρριφθεί

στις γνωμοδοτήσεις που έχουν κάνει οι διάφορες υπηρεσίες

Το λόγο μετά έλαβε ο κ. Αμανατίδης λέγοντας: Να γίνει επίσκεψη παρουσία υπηρεσιακών στελεχών, πρέπει να ετοιμαστούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες που ασχολούνται με το περιβάλλον, να έχουν τους χάρτες στα χέρια τους, να είναι ενήμεροι για τις αδειοδοτήσεις και να μας ενημερώσουν αν πράγματι δεν είναι κάτι αδειοδοτημένο και επίσης αν υπάρχουν ημερομηνίες που έχουν γίνει έργα χωρίς να έχουν αδειοδοτηθεί χωρίς εδώ να αναφέρεται, αφού γίνει η επίσκεψη θα κάτσουμε σ ένα τραπέζι θα συζητήσουμε και θα προβούμε σε ενέργειες. Τις οποίες θα δρομολογήσουμε συντεταγμένα.

Εν κατακλείδι

Οι τοποθετήσεις του νυν και του πρώην Περιφερειάρχη έχουν μια ιδιαίτερη αξία. Βρίσκονται οι ίδιοι μέσα σε μια γαλάζια παιδική χαρά, με δυο τμήματα που επικοινωνούν μεταξύ τους και ανθρώπους που μετακινούνται εντός αβίαστα.

Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το τι συμβαίνει στη Δυτική Μακεδονία, δεν έχουν σταθει στο ύψος των περιστάσεων ως Εκτελεστική Εξουσία, διότι η Περιφέρεια ασκεί Εκτελεστική Εξουσία, είναι πιόνια στο γαλάζιο παιχνίδι του Μητσοτάκη, ο Λαός αυτούς τους ονομάζει χρήσιμους  ...............  του συστήματος!



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021