Τετάρτη 24  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Περδίκκας Εορδαίας: πυροδοτούνται εξελίξεις και ο αγώνας των κατοίκων του Περδίκκα ανεβαίνει όχι ένα σκαλί αλλά Πολλά!!!

Περδίκκας Εορδαίας: πυροδοτούνται εξελίξεις και ο αγώνας των κατοίκων του Περδίκκα ανεβαίνει όχι ένα σκαλί αλλά Πολλά!!!

Επιτέλους δραστηριοποιούνται οι θεσμοί.

12 χρόνια τα Εργατικά Κέντρα στην Ελλάδα κοιτούν αμήχανα τις εξελίξεις.

Είναι πανελλαδικό το φαινόμενο, η κομματικοκρατία, πολλές φορές η πολιτική διαφθορά, τα μνημόνια, η συνεχής οικονομική κρίση, όλα αυτά έκαναν τους Πολίτες να γυρίσουν την Πλάτη σε αυτό το πανίσχυρο θεσμό, που εμμέσως επηρέαζε την πορεία της χώρας με τρόπο καθοριστικό.

Το εργατικό κέντρο είναι η φωνή των εργαζομένων, είναι το μυαλό και η καρδιά ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι.

Υπήρξαν τεράστιοι αγώνες, χύθηκε αίμα από τα παιδιά του Λάου για να υπάρξει κοινωνική ευημερία κόντρα στις επιλογές του Κεφαλαίου και των Καπιταλιστών.

Μπήκε μπροστά το Εργατικό Κέντρο της περιοχής σε ένα πρόβλημα τεραστίων διαστάσεων που δεν αφορά μόνο την Κοινότητα Πέρδικα, αφορά ολόκληρη την Εορδαία.

Αγαπητοί φίλοι πυροδοτούνται εξελίξεις και ο αγώνας των κατοίκων του Περδίκκα ανεβαίνει όχι ένα σκαλί αλλά Πολλά.

Υ.Γ.

Να υπενθυμίσουμε το πρώτο εργατικό κέντρο, με το αίμα των εργατών ιδρύθηκε στο Βόλο Στις 14 Δεκεμβρίου του 1908. Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του υπήρξε χώρος δημιουργικής ζύμωσης ιδεολογικών και πολιτικών ρευμάτων. Επίσης, οργάνωνε διάφορα μαθήματα για τη μόρφωση και την καλλιέργεια των μελών του.

Στην εφημερίδα Εργάτης, δημοσιογραφικό όργανο του Ε.Κ.Β., δημοσιεύτηκαν μαχητικά άρθρα διαφώτισης και ξεσηκωμού των εργατών, καθώς και η πρώτη στα ελληνικά μετάφραση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» των Μαρξ & Ένγκελς από τον Κων. Χατχόπουλο.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021