Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Αλλάζω Συσκευή: Δύο στους τρεις χάνουν την επιδότηση (vid)

Αλλάζω Συσκευή: Δύο στους τρεις χάνουν την επιδότηση (vid)

Η αντικατάσταση των συσκευών αναμένεται να αρχίσει τέλη Ιουλίου
Τα πρώτα στοιχεία για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» (διαθέσιμο στην πλατφόρμα https://allazosyskevi.gov.gr) που «τρέχει» ακόμα δείχνουν ότι σε πρώτη φάση 2 στους 3 δικαιούχους μένουν εκτός προγράμματος.
Όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, οι αιτήσεις έφθασαν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, όταν το κονδύλι που θα διατεθεί κατ αρχήν για το πρόγραμμα είναι μόλις 150 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα καλυφθεί σε πρώτη φάση μόνο το 1/3 όσων υπέβαλαν αίτηση.
Πρώτοι στη λίστα για να λάβουν την επιδότηση είναι όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα, oι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρία. Στη συνέχεια θα υπάρχει μία λίστα επιλαχόντων και «κάθε φορά που θα βρίσκουμε χρήματα, θα αυξάνουμε το ποσό του προγράμματος και θα δίνεται η επιδότηση και στους υπόλοιπους», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι η αντικατάσταση των συσκευών αναμένεται να αρχίσει τέλη Ιουλίου.
Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως και κατά 50% η αγορά της νέας «πράσινης» συσκευής, ενώ τα ποσοστά και τα ποσά επιδοτήσεων διαμορφώνονται ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου και τον τύπο της συσκευής.
Όσοι δικαιούνται την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα πρέπει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.
Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021