Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Φόβοι στη Γερμανία για απόλυτη κατάρρευση των αποθεμάτων ρωσικού φυσικού αερίου

Φόβοι στη Γερμανία για απόλυτη κατάρρευση των αποθεμάτων ρωσικού φυσικού αερίου

 
 
Έκκληση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων προς τους πολίτες - Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση καλεί τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις να εφοδιαστούν με γεννήτριες για έκτακτη ανάγκη - Εργοδότες σκέφτονται την προσωρινή επαναφορά της εργασίας από το σπίτι για λόγους οικονομίας - Το Αμβούργο εξετάζει δελτίο στην παροχή ζεστού νερού

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, Κλάους Μίλερ, εξέφρασε φόβους για ολική κατάρρευση στην προμήθεια του ρωσικού φυσικού αερίου και απηύθυνε έκκληση στους Γερμανούς πολίτες να κάνουν οικονομία στην ενέργεια. Το ερώτημα είναι, είπε, εάν η επικείμενη τακτική διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream, για εργασίες συντήρησης, τον Ιούλιο, «θα γίνει διακοπή διαρκείας» για πολιτικούς λόγους. Εάν η ροή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία «μειωθεί για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για εξοικονόμηση», είπε, τονίζοντας ότι οι 12 εβδομάδες πριν την έναρξη της περιόδου που αρχίζει η θέρμανση των νοικοκυριών, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες.  

Ο Μίλερ κάλεσε τους πολίτες: 

https://cm.teads.tv" scrolling="no" title="vpaid-ui" frameborder="0" style="display: block; margin: 0px !important; padding: 0px !important; width: 650px !important; height: 366px !important; border-width: 0px !important; border-style: initial !important; overflow: hidden !important; float: none !important; max-height: 366px !important;">
  • Ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων να ελέγξουν άμεσα τους λέβητες και τα καλοριφέρ τους για καλύτερη απόδοση, αφού «η συντήρηση μπορεί να μειώσει την κατανάλωση του φυσικού αερίου από 10% έως 15%. Κι αυτό πρέπει να γίνει τώρα και όχι το φθινόπωρο».   
  • Ζήτησε από τους ειδικούς συντηρητές να δώσουν προτεραιότητα στις εγκαταστάσεις θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού
  • Οι οικογένειες θα πρέπει να αποφασίσουν σύντομα για το εάν «μπορεί σε ορισμένα δωμάτια του σπιτιού τον χειμώνα να ρυθμιστεί η θερμοκρασία πιο χαμηλά».

Ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ έκανε σαφές την Πέμπτη ότι φοβάται την απόλυτη διακοπή της ροής στο Nord Stream 1, πράγμα «που θα είναι πολύ προβληματικό για τον χειμώνα», αφού για το καλοκαίρι η ροή έχει εξασφαλιστεί. Στις 11 Ιουλίου, αρχίζουν οι ετήσιες εργασίες συντήρησης του αγωγού, που συνήθως διαρκούν 11 ημέρες και στη διάρκεια των οποίων διακόπτεται εντελώς η ροή του φυσικού αερίου. Η ανησυχία είναι ότι η Μόσχα μετά τη συντήρηση δε θα ανοίξει πάλι τον αγωγό.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, τα νοικοκυριά, καθώς και τα νοσοκομεία και οι οίκοι ευγηρίας θα προστατευτούν από ένα τέτοιο σενάριο και όσον αφορά στις βιομηχανίες, η κυβέρνηση «προσανατολίζεται να αντιμετωπίσει τη ζημιά, τις κοινωνικές συνέπειες και τις τεχνικές απαιτήσεις για την περαιτέρω λειτουργία του δικτύου». Ηδη, οπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συστήνει στις επιχειρήσεις την αγορά γεννητριών, ως προληπτικό μέτρο στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης της κρίσης. Η σύσταση αφορά κυρίως τομείς κρίσιμων υποδομών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αλυσιδωτές παύσεις λειτουργίας στις βιομηχανίες.

Από την πλευρά των εργοδοτών, πολλοί σκέφτονται την... επιστροφή των εργαζομένων στο σπίτι. Ήδη η πολυεθνική Henkel, με περισσότερους από 52.000 εργαζόμενους σε διάφορες χώρες του κόσμου, εξετάζει, προσωρινά, να υιοθετήσει, όπου είναι δυνατόν, την εργασία από το σπίτι για την εξοικονόμηση ενέργειας. «Μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τη θέρμανση στα γραφεία μας, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο σπίτι», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Κάρτσεν Κνόμπελ στη «Rheinische Post». Κι εκτός αυτού η πολυεθνική - που παρασκευάζει χημικά και καταναλωτικά προϊόντα, μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερο άνθρακα και πετρέλαιο στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της στο Düsseldorf, που προς το παρόν λειτουργούν με φυσικό αέριο. Η εταιρεία περιμένει την έγκριση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. 

Το λιμάνι του Αμβούργου στη βόρεια Γερμανία, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, με περίπου 1,8 εκατ. κατοίκους συζητά στην περίπτωση κρίσης, τον περιορισμό της χρήσης ζεστού νερού στα νοικοκυριά. «Στο ενδεχόμενων σοβαρών ελλείψεων», είπαν οι αρχές στη εφημερίδα Welt, «το ζεστό νερό μπορεί να είναι διαθέσιμο συγκεκριμένες ώρες της ημέρας», ενώ εξετάζεται και η ανάλογη ρύθμιση για τους θερμοστάτες. Η πιθανή εγκατάσταση τερματικής LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) στο λιμάνι του Αμβούργου, λένε, δεν θα είναι λειτουργική το νωρίτερο πριν από τον επόμενο Μάιο.

Pixual Logo


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021