Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Μάχη με το χρόνο για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά

Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες

Η πρώτη μεγάλη φωτιά του φετινού καλοκαιριού. Καμμένα σπίτια και οχήματα στην Άνω Βούλα. Μήνυμα του 112 για εκκένωση.

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα και σταδιακά επεκτάθηκε προς το Πανόραμα Βούλας. Οι πύρινες φλόγες έκαψαν σπίτια και οχήματα και προκάλεσαν ανεπανόρθωτες καταστροφές. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στη Βάρη το κύριο μέτωπο. Και νέες εκκενώσεις οικισμών.  

Κοντά στη Σχολή Ευελπίδων το πύρινο μέτωπο

Οι πύρινες φλόγες επιμένουν και οι ώρες αγωνίας αυξάνονται. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να μάχονται για να ελέγξουν την πυρκαγιά που κινείται στην περιοχή της Βάρης, κοντά στη Σχολή Ευελπίδων.

Νέες διακοπές κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Βούλας η Τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξής οδούς:

-Στην οδό Λάμπτρων από το ύψος της λεωφόρου Ευελπίδων

-Στην οδό Νυμφών από το ύψος της συμβολής της με την οδό Λάμπτρων έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Α. Παπανδρέου

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Νέο Κουβαρά

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Τροχαίας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Νέου Κουβαρά που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω πυρκαγιάς.

Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης στην Άνω Βούλα

 

Ισχυροί άνεμοι την Κυριακή

 

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Άνω Βούλα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Π.Σ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, η πυρκαγιά στην 'Ανω Βούλα παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, με διάσπαρτες εστίες.

Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα, που ενισχύθηκαν με δυνάμεις από την Πελοπόννησο, την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν πολλοί εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Για τα αίτια των πυρκαγιών γίνονται έρευνες από τα κατά τόπους ανακριτικά τμήματα και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Κουβαρά

Καλά νέα από το μέτωπο του Κουβαρά σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού. 

Νέες εκκενώσεις περιοχών

Αυτή την ώρα εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους οι περιοχές Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Χέρωμα και Δίλοφο στη Βάρη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. 

Εκκένωση εφόσον χρειαστεί και σε γηροκομείου της περιοχής. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ για το ξέσπασμα της φωτιάς

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην ‘Ανω Γλυφάδα που έφτασε ως το Πανόραμα της Βούλας ξεκίνησε από υποσταθμό του. Ωστόσο, δεν αποκλείει ότι αφού ξέσπασε η φωτιά ίσως να έγινε έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια ενώ επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Πηγές του ΔΕΔΗΕΕ που μίλησαν στη δημόσια τηλεόραση αναφέρουν ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης η οποία ενδεχομένως και να κοπεί προληπτικά.

Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και οχήματα

Σπίτι στην Άνω Βούλα τυλίχθηκε στις φλόγες.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο μέχρι τώρα απολογισμός αναφέρει περίπου 20 σπίτια με ζημιές σε πέργκολες, τέντες και εξώπορτες. Τρία σπίτια με σοβαρότερες ζημιές και τέσσερα καμμένα οχήματα.

Κοντά στο νεκροταφείο της Βάρης το σημαντικότερο μέτωπο

Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Άνω Βούλα όμως η φωτιά πρόλαβε και επεκτάθηκε και τώρα το μεγαλύτερο μέτωπο που έχει κληθεί να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκεται στη Βάρη, κοντά στο κοιμητήριο της πόλης.

Για την πυρκαγιά στην περιοχή του Κουβαρά

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής η φωτιά έχει πάρει έκταση αλλά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την αντιμετώπιση της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Ζημιές σε αρκετά σπίτια

Η πυρκαγιά στην κατοικημένη περιοχή έχει προξενήσει σύμφωνα με την πρώτη εικόνα ζημιές σε αρκετά σπίτια, αλλά λόγω του ότι φαίνεται να εξασθενούν οι άνεμοι παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και γίνεται αγώνας για την αντιμετώπιση συνεχών αναζωπυρώσεων, κυρίως από τις επίγειες δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές.

Για την εικόνα της πυρκαγιάς αναμένεται ότι θα γίνει ενημέρωση αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Οι άνεμοι θα αρχίσουν να υποχωρούν

 

 

Πύρινο μέτωπο και στον Κουβαρά Αττικής

Πληροφορίες για νέο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε πριν από λίγο στον Κουβαρά Αττικής. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σπεύδουν στο σημείο. 

φωτογραφία αρχείου

Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στο νοσοκομείο δύο ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με το OPEN, πριν από λίγο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο ηλικιωμένοι για προληπτικούς λόγους.

 

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης σπεύδει στην Άνω Βούλα. 

Βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στην Άνω Βούλα

Πυκνός καπνός από τη φωτιά στο Πανόραμα Βούλας, όπως φαίνεται από την Άνω Γλυφάδα. 

 

Άνοιξε σχολείο στη Βούλα για τη φιλοξενία των κατοίκων του Πανοράματος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Την εντολή ν' ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας έδωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Η φωτιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από την 'Ανω Γλυφάδα, έχει μπει στο Πανόραμα της 'Ανω Βούλας, όπου είχε δοθεί έγκαιρα εντολή εκκένωσης, ενώ στάλθηκε και μήνυμα με την υπηρεσία του 112.

Διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων

  • Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων: 1) επί της οδού Κυδωνίων από το ύψος της συμβολής της με τη Βουλιαγμένης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό. 2) επί της συμβολής των οδών Παρνασσού και Κατσαντώνη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό
  • Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων: 1) επί της οδού Υμηττού στην συμβολή με τις οδούς Λεωνίδου και Θεσπιέων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό  2) επί της οδού Προόδου από το ύψος της συμβολής της με τη Βουλιαγμένης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό 3) επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της συμβολής της με τη Βουλιαγμένης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό 4) επί της οδού Δερβενακίων από το ύψος της με την οδό Δημ. Γούναρη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό 5) επί της οδού Ζακύνθου από το ύψος της συμβολής της με την Δημητσάνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Πραγματοποιούνται εκτροπές στη συμβολή των οδών: 1) Τροίας και Πριάμου, 2) Έκτορος και Πατρόκλου, 3) Θεσσαλίας και Αρματωλών
  • Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Υμηττού από το ύψος της οδού Απόλλωνος, ρεύμα προς θέση Κρεμασμένος Λαγός.

Πυροσβέστης στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με το OPEN ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα. 

Οι πρώτες εικόνες καταστροφής

Καμμένο αυτοκίνητο και καμμένο δίτροχο στην Άνω Βούλα. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ενισχύσεις από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα φθάνουν στην Αττική

Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ενισχύονται οι εναέριες δυνάμεις

Έξι καναντέρ, δύο Σινούκ και ελικόπτερα πυρόσβεσης στη μάχη με τις φλόγες.

Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττού που ξεκίνησε από την θέση Πουρνάρι στην Άνω Γλυφάδα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISS

«Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και συνεχίζει: «Η φωτιά έχει μπει στο Πανόραμα και έχει κάψει άλση και παρκάκια, ακόμη και κάποιες τέντες, αλλά δεν έχουν καεί σπίτια. Ήρθε από δύσβατη περιοχή, στην οποία δεν μπορούσαν οι δυνάμεις να επέμβουν καθοριστικά. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 οχήματα και 180 άνθρωποι, εθελοντές και πυροσβέστες, συν τα εναέρια μέσα. Ο αέρας είναι ισχυρός. Έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης κι έχουν σταλεί μηνύματα με το 112. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καεί σπίτια και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ελέγξουμε».

 

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με τη φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα και εξαπλώθηκε στο Πανόραμα Βούλας.

 

Φωτιά σε σπίτι

Σύμφωνα με το Newsbomb.gr οι φλόγες έφτασαν ήδη στο πρώτο σπίτι.

 

 

Εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα δόθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι ενώ λίγο νωρίτερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου της περιοχής με τον αρμόδιο υπουργό.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδας πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, ενώ κινητοποιήθηκε και ένα ακόμα ελικόπτερο του στρατού.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

Για την διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης; Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οπού άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021