Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Πρεσβευτή της Ελλάδας στην Άγκυρα 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Πρεσβευτή της Ελλάδας στην Άγκυρα 

 
 

Διπλωματικές πηγές απορρίπτουν κατηγορηματικά ως αβάσιμες και αναληθείς τις κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χώρα μας εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος κάλεσε τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Άγκυρα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί σχετικά με «παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C» 

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι πρεσβευτής Χριστόδουλος Λάζαρης εκλήθη κυρίως επειδή οι αρχές της Ελλάδας επέτρεψαν να διεξαχθεί κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα διαδήλωση του PKK, οργάνωσης την οποία οι τουρκικές αρχές και η Ε.Ε. χαρακτηρίζουν τρομοκρατική.

Το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ. ισχυρίστηκε προκλητικά πως «οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και η ταυτότητα της Ελλάδας ως "ασφαλούς καταφυγίου" έχει αυξηθεί σε κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Η νέα πρόκληση της Άγκυρας έρχεται πριν την επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών στην τουρκική πρωτεύουσα και ύστερα στην Αθήνα, την ερχόμενη Πέμπτη, με την ατζέντα να περιλαμβάνει όλα τα ανοιχτά θέματα στις διμερείς σχέσεις. Στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει στη Θεσσαλονίκη η Διάσκεψη για τη νοτιανατολική Ευρώπη, με την Τουρκία να συμμετέχει στη διαδικασία αλλά ακόμη να μην έχει δηλώσει εάν θα εκπροσωπηθεί και σε τι επίπεδο.

https://www.efsyn.gr/politiki/exoteriki-politiki/346775_abasimes-kai-analitheis-oi-katigories-tis-toyrkias-gia



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021