Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Έκδοση κοινού χρέους για την Ουκρανία εξετάζει η Κομισιόν

Έκδοση κοινού χρέους για την Ουκρανία εξετάζει η Κομισιόν

Σημαντικό μέρος των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας για τους επόμενους τρεις μήνες –που υπολογίζονται σε 15 δισ. ευρώ– επιδιώκει να καλύψει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την έκδοση κοινού χρέους υπέρ της χώρας. 
Την είδηση αυτή αποκαλύπτει το Politico, επικαλούμενο τρεις διπλωμάτες που έχουν γνώση του θέματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο θα γίνει γνωστό στις 18 Μαΐου. Μέχρι στιγμής παραμένουν ασαφείς οι επιμέρους λεπτομέρειες. 
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ουκρανία χρειάζεται 5 δισ. ευρώ τον μήνα για να διατηρήσει ζωντανή την οικονομία της: από την πληρωμή μισθών και συντάξεων μέχρι τη φροντίδα των εκτοπισμένων πληθυσμών και την κάλυψη άλλων εξόδων που σχετίζονται με τον πόλεμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να παράσχουν το ένα τρίτο αυτού του ποσού. Τα υπόλοιπα 10 δισ. ευρώ, λοιπόν, επιχειρεί να καλύψει η Ε.Ε.  
Το εν λόγω σχέδιο θα μπορούσε να σημαίνει την έκδοση χρέους από την Κομισιόν, με βάση τις εγγυήσεις που παρέχονται από τις χώρες της Ε.Ε. Αυτό είναι παρόμοιο με το λεγόμενο πρόγραμμα SURE που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τη συγκέντρωση κεφαλαίων σχετικά με τους βραχυχρόνια ανέργους. 
Σύμφωνα πάντα με το Politico, ορισμένες χώρες –συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελλάδας– ζήτησαν από την Επιτροπή να παράσχει εναλλακτικές επιλογές χρηματοδότησης πριν από την παρουσίαση του σχεδίου της στις 18 Μαΐου.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021