Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες η συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες η συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σε αρκετά εκλογικά κέντρα, λόγω της αυξημένης συμμετοχής, δημιουργούνται επιπλέον χώροι για να ψηφίζουν οι πολίτες. Δεν αποκλείεται να δοθεί μικρή παράταση στην ψηφοφορία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εσωκομματική εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε στις επτά το πρωί στα περίπου 600 εκλογικά κέντρα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σ΄ όλη τη χώρα, με τα μέλη του να καλούνται να επιλέξουν την ονομασία του ανάμεσα στο ισχύον «Κίνημα Αλλαγής» ή το «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής», με τα αντίστοιχα σύμβολα, το τριαντάφυλλο και τον πράσινο ήλιο. Παράλληλα, η βάση της παράταξης θα εκλέξει τους 4.600 αντιπροσώπους για το 3ο συνέδριο στις 20-22 Μαΐου και τις δημοτικές- νομαρχιακές επιτροπές.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, η συνολική συμμετοχή ως περίπου τις 5 το απόγευμα, εκτιμάται πάνω από 100.000, δεδομένου ότι στα 123 εκλογικά κέντρα από τα 600 έχουν ψηφίσει 45.000. Επίσης, σε αρκετά εκλογικά κέντρα, λόγω της αυξημένης συμμετοχής, δημιουργούνται επιπλέον χώροι για να ψηφίζουν οι πολίτες, όπως πχ στην Αγία Παρασκευή.
Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα αλλά δεν αποκλείεται να δοθεί μικρή παράταση εφόσον υπάρχουν μέλη του κόμματος που δεν έχουν προλάβει να ψηφίσουν μέχρι εκείνη την ώρα.
Σημειώνεται ότι βασική επιδίωξη είναι να προσέλθουν μαζικά τα μέλη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., γεγονός που θα επιβεβαιώσει –όπως επισημαίνεται– ότι η δυναμική που καταγράφει τον τελευταίο καιρό, είναι σταθερή και έντονη, ώστε στις κάλπες των εθνικών εκλογών να καταστεί ισχυρός παράγοντας των μετεκλογικών πολιτικών συσχετισμών.
Δήλωση Ανδρουλάκη
Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε νωρίτερα στη Νέα Σμύρνη. Συνομίλησε με τα μέλη του Κινήματος και στη δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, έκανε λόγο για «γιορτή της αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης». 
Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη
Καλώ κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στη δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης. 
Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτούς που έδωσαν τον αγώνα σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας. 
Σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνετε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα θεσμικό, προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.  
Ποιοι ψηφίζουν
Σημειώνεται ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπολογίζονται στα 270.000, οι οποίοι με αντίτιμο 1 ευρώ, έχουν δικαίωμα ψήφου. Τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν απευθείας, ενώ οι φίλοι να γραφτούν σήμερα και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 
Ειδικότερα, οι φίλοι του κόμματος που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη μπορούν σήμερα να προσέλθουν στις κάλπες, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής μέλους και να ψηφίσουν στη συνέχεια για το όνομα του κόμματος και την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021