Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Χυδαία επίθεση από ιερέα σε τρανς γυναίκα που είχε πάει σε συσσίτιο

Χυδαία επίθεση από ιερέα σε τρανς γυναίκα που είχε πάει σε συσσίτιο

 Σε μία χυδαία ρατσιστική και τρανσφοβική επίθεση προχώρησε ένας ιερέας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, σε βάρος μίας άνεργης τρανς γυναίκας που είχε πάει στο συσσίτιο, όπως κατήγγειλε στο thepressproject.gr η δικηγόρος του Red Umbrella Athens που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του θύματος.
H δικηγόρος του Red Umbrella Athens, Αγγελική Σουγλέ, κατήγγειλε στο TPP ότι όταν ο ιερέας της εκκλησίας ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της Ι.Κ. προσπάθησε να τη διώξει και της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς τρανσφοβικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά». «Υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται. Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πουτάνα για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα», ανέφερε η δικηγόρος.
Η «Red Umbrella Αthens» την Κυριακή και εντός του αυτοφώρου κατέθεσε μήνυση στην ΓΑΔΑ, στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος. «Θα κάνουμε και αγωγή με σκοπό τη διεκδίκηση αποζημίωσης για ηθική βλάβη λόγω προσβολής προσωπικότητας με ξεκάθαρο ρατσιστικό κίνητρο η οποία μάλιστα έλαβε χώρα ενώπιον τρίτων προσώπων, λόγω ηθικής βλάβης, καθώς οι κακοποιητικές προσβολές έλαβαν χώρα παρουσία τρίτων ατόμων» αναφέρει η δικηγόρος.


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021