Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚ

Την κατάργηση της διάταξης που υποχρεώνει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς σε τουλάχιστον διετή παραμονή στον τόπο διορισμού τους και τη μετατροπή της σε μονοετή, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, πρέπει να δοθεί από τη φετινή σχολική χρονιά η δυνατότητα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να κάνουν αίτηση για μετάθεση ή απόσπαση, αφού τον Ιούνιο θα έχουν υπηρετήσει την οργανική τους για ένα έτος.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Δελής, η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που τοποθετήθηκαν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, την ώρα που το κόστος διαβίωσης είναι πολύ υψηλό, η ακρίβεια έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, τα κόστη της μετακίνησης επίσης. Πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να διατηρούν και να συντηρούν δύο σπίτια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Απαντώντας η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, είπε προκλητικά ότι οι εκπαιδευτικοί που έκαναν αίτηση για διορισμό «γνώριζαν εκ των προτέρων» τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της θέσης, ενώ επίσης προκλητικά δήλωσε ότι μπορούσαν να σταθμίσουν τις παραμέτρους, ανάμεσα στην εργασία και την οικογένεια… Ως δικαιολογία η υφυπουργός επικαλέστηκε το ότι αν μετακινούνταν μετά από μία σχολική χρονιά θα δημιουργούνταν εκπαιδευτικά κενά, ενώ ως αντιπαράδειγμα έφερε ελάχιστες εξαιρέσεις εκπαιδευτικών που εξαιρέθηκαν από τη διάταξη με κριτήρια για αναπηρία μέλους της οικογένειάς τους από ένα συγκεκριμένο ποσοστό και άνω.

Στη δευτερολογία του ο Γιάννης Δελής απάντησε ότι το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί γνώριζαν τους όρους της διάταξης δεν σημαίνει ότι είναι και δίκαιη. Ακόμα υπενθύμισε ότι πρόκειται για όλους αυτούς που ως αναπληρωτές περίμεναν και αγωνίστηκαν πάνω από 10 χρόνια για να έχουν σταθερή δουλειά, που όργωσαν όλη τη χώρα για να καλύψουν εκπαιδευτικά κενά.

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία, καθώς η άδικη διάταξη αφορά και τους ανάπηρους εκπαιδευτικούς με ποσοστό αναπηρίας κάτω του 70%.

Επανέλαβε το κάλεσμα προς την κυβέρνηση να καταργήσει την διάταξη, σκεπτόμενη τις οικογένειες εκείνων των εργαζόμενων και να υλοποιήσει το ρεαλιστικό και δίκαιο αίτημα για δυνατότητα απόσπασης ή μετάθεσης μετά από μία σχολική χρονιά.

Δευτερολογώντας η υφυπουργός παραδέχθηκε ότι «κάποιοι εκπαιδευτικοί ταλαιπωρούνται», μάλιστα είπε ότι «το πρόβλημα το έχουν και εκπαιδευτικοί της δικής μας παράταξης»! Σχετικά με το αίτημα για την αλλαγή της διάταξης είπε ότι «δεν προαναγγέλλω και δεν αποκλείω», αλλά αρκέστηκε να πει ότι «επεξεργαζόμαστε πιο δίκαιο σύστημα διορισμών».

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021