Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Τέλος» στα πιστοποιητικά από την Πρωτομαγιά έβαλε ο Πλεύρης

«Τέλος» στα πιστοποιητικά από την Πρωτομαγιά έβαλε ο Πλεύρης

Για ακόμα μία φορά από την κυβέρνηση ανακοινώνουν άρση των περιορισμών, πριν την συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, την ώρα που σταθερά αρνητική είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας που εξακολουθεί να μετράει υψηλό αριθμό ανθρώπινων απωλειών
Πιστός στον σχεδιασμό για χαλάρωση των όποιων μέτρων έχουν απομείνει, μετά την περίοδο του Πάσχα, ο υπουργός Υγείας, παρά την επιδείνωση των «σκληρών» δεικτών της πανδημίας και τον ημερήσιο αριθμό των νεκρών, που παραμένει στα ύψη και χθες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, έφτασε τους 76.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Θάνος Πλεύρης ισχυρίστηκε πως «οι συνθήκες μάς επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά. Δηλαδή αναστέλλεται -προσοχή, δεν καταργείται- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους».
«Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο» είπε χαρακτηριστικά με το βλέμμα ξεκάθαρα στραμμένο στον τουρισμό, πριν την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων όπου αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της άρσης των περιορισμών.
Advertisement
«Στην Επιτροπή θα συζητηθεί συνολικά το σκέλος του Πάσχα αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα απέχει από αυτό που έχουμε σήμερα, που υπάρχει πλήρη ελευθερία κινητικότητας, τουλάχιστον στον εμβολιασμένο πληθυσμό» είπε ο ίδιος. 
Για την εορταστική περίοδο διευκρίνισε επίσης ότι οι περιορισμοί είναι ακόμα πιο ήπιοι από πέρυσι επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα στις εκκλησίες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εξετάζεται παράλληλα η κατάργηση της επιβολής προστίμου σε πολίτες άνω των 60 που επιλέξουν να εμβολιαστούν 
Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 στα 10 κρούσματα είναι πλέον επαναλοίμωξη, ενώ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αυτή ήταν σπάνια σε άτομα που είχαν ήδη διαγνωστεί με κορονοϊό.


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021