Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ράντισμα χωραφιών με drones στις Σέρρες

Ράντισμα χωραφιών με drones στις Σέρρες

 
Ένα από τα τεχνολογικά εργαλεία, που βρίσκονται κάτω από την «οµπρέλα» της γεωργίας ακριβείας είναι τα drones ή µηΕΑ (µη Eπανδρωµένα Aεροσκάφη). Τα drones αποτελούν το νέο «παιχνίδι» στον αγροτικό κόσµο, µε την επιστηµονική κοινότητα να εξετάζει και να τελειοποιεί όλο και περισσότερο τις παραµέτρους λειτουργίας και πτήσης τους. Φέροντας εξειδικευµένες κάµερες (π.χ. πολυφασµατικές) και αισθητήρες, τα drones χρησιµοποιούνται ήδη για «σκανάρισµα» της καλλιέργειας που επιτρέπει στον παραγωγό να εντοπίσει µε ακρίβεια τα σηµεία του χωραφιού του που αντιµετωπίζουν πρόβληµα ή θέλουν έξτρα φροντίδα.

Πέρα όµως από τη διάγνωση, τα µικρά αυτά µη επανδρωµένα αεροσκάφη φαίνεται να είναι και ένας νέος, πολλά υποσχόµενος, τρόπος εφαρµογής επεµβάσεων θρέψης και φυτοπροστασίας, χαµηλού κόστους, υψηλής ακρίβειας και ασφάλειας για τους χρήστες, την καλλιέργεια και το περιβάλλον. H επιτυχία και η διάδοση των επεµβάσεων µε µηΕΑ βασίζεται σε δύο κύρια πλεονεκτήµατα που προσφέρουν, την ακρίβεια εφαρµογής και την προσβασιµότητα σε δυσπρόσιτα σηµεία.

Η μέθοδος εφαρμόζεται στη Νιγρίτα Σερρών όπως έδειξε στην κάμερα της ΕΡΤ3 ο Δημήτρης Μασλαρινός, χειριστής drone. Με τη χρήση τους αποφεύγεται η επαφή του αγρότη με τα φυτοφάρμακα, γίνεται εξοικονόμηση στα φάρμακα αλλά και δεν καταστρέφετε το χωράφι αππό την είσοδο μηχανημάτων, εξηγεί ο κ. Μασλαρινός.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021