Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πτολεμαΐδα: Να παραταθεί ο χρόνος λειτουργίας των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων

Επιμήκυνση του χρόνου απολιγνιτοποίησης και παράταση της λειτουργίας των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων, είναι τα δύο αιτήματα που διατύπωσαν, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην Πτολεμαΐδα, αυτοδιοικητικοί της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, εξουσιοδοτώντας το Προεδρείο ώστε να τεθούν στη συνάντηση της προσεχούς Τρίτης με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, όπου και θα συζητηθούν τα νέα ενεργειακά δεδομένα.

Οι Δήμαρχοι εξέφρασαν τους φόβους τους για τη βιωσιμότητα των ΟΤΑ και ειδικότερα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης, αφού λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια κινδυνεύουν με λουκέτο, λέγοντας ενδεικτικά, πως είναι δύσκολο να ανταποκριθούν στις δαπάνες για τη λειτουργία των αντλιοστασίων αλλά και στο κόστος των καυσίμων για την κίνηση των απορριμματοφόρων.

Ζήτησαν, να σκύψει η Πολιτεία στα προβλήματα τους και να εγκρίνει χρηματοδοτήσεις, όπως και να αναληφθούν δράσεις για την ενεργειακή αυτοτέλεια με την αξιοποίηση όλων των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας. Ως προς τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης για την περιοχή, οι αυτοδιοικητικοί, τόσο από την Πτολεμαΐδα όσο και από τη Δυτική Μακεδονία, ευρύτερα, έκαναν λόγο για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τη συρρίκνωση του πληθυσμού, το συνεχιζόμενο κύμα εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μίλησε για μείωση του πληθυσμού, με τα ποσοστά, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, να κυμαίνονται από 7-12% στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, απώλεια 4.500 θέσεων εργασίας στα ορυχεία, και χαρακτήρισε «εθνικό» το θέμα της απολιγνιτοποίησης, μετά και την άνοδο στην τιμή της Ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Υπουργός Παιδείας

Χαιρετισμό στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ απηύθυνε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη στροφής προς νέες βιώσιμες μορφές ενέργειας με έντονο το περιβαλλοντικό πρόσημο. Η Υπουργός επισκέφθηκε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας όπου υλοποιούνται πρωτότυπες περιβαλλοντικές δράσεις και προανήγγειλε τη δημιουργία στη Δ. Μακεδονία ενός Δημόσιου ΙΕΚ, πρότυπο και θεματικό, σχετικά με την προώθηση των ΑΠΕ.

Τέλος ο Υφυπουργός Μεταφορών- Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, υποστηρίζοντας ότι δραστηριοποιείται το 1/3 των Δήμων της χώρας

https://www.ertnews.gr/perifereia/ptolema-da-na-paratathei-o-chronos-leitoyrgias-ton-yfistamenon-lignitikon-monadon/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021