Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Απρίλη στις 10:30πμ στο παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας

Διατρανώνουμε μαζί με όλους του εργαζόμενους που απεργούν εκείνη τη μέρα θέτοντας τα δικά μας αιτήματα.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και θλιβόμαστε για τα χιλιάδες θύματα, τους νέους που πέφτουν στα πεδία των μαχών. Τους νιώθουμε σαν δικά μας παιδιά, σαν δικά μας εγγόνια και λυπόμαστε γιατί πολεμάνε για τα συμφέροντα των μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων, των τραπεζών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων όπλων.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ανταγωνισμών ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία, τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς και των αγορών.

Γι’ αυτό ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστεί με τον ένα ή τον άλλο ληστή.

Συμφέρον του λαού είναι μην εμπλακεί η χώρα μας σε αυτούς τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς.

Μαζί με τους εργαζόμενους δίνουμε τη απεργιακή μάχη ενάντια στην ακρίβεια για την υπογραφή ΣΣΕ, για αυξήσεις στις συντάξεις, για ρεύμα και θέρμανση φτηνή για όλο το λαό, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ.

Με αφορμή την έλευση του πρωθυπουργού στην περιοχή μας για την εγκαινίαση του φωτοβολταϊκού πάρκου 300kw στα Λιβερά, διαμαρτυρόμαστε για το έγκλημα της απολιγνιτοποίησης που έχει σαν αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Καταδικάζουμε την εργοδοτική και κυβερνητική στάση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ, του ΕΚΠ που για μια φορά ακόμα σαμποτάρουν την απεργία και γίνονται νεκροθάφτες των συμφερόντων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν εδώ και τώρα αυξήσεις στις συντάξεις, επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο κύμα ακρίβειας. Έχουμε πάνω από 12 χρόνια να δούμε αυξήσεις και αποτελεί κοροϊδία να ονομάζονται κάποια ελάχιστα αναδρομικά αύξηση.

Το επίδομα των 200€ σε χαμηλοσυνταξιούχους έχει εξανεμιστεί πριν ακόμη δοθεί από την μεγάλη ακρίβεια σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους στο παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας την Τετάρτη 6 Απρίλη και ώρα 10:30 δίνουμε απάντηση στην ακρίβεια-την ενεργειακή φτώχεια-τον πόλεμο!



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021