Τρίτη 2  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Νίκος Βουνοτρυπίδης: Τελείωσε και η αυτοψία στο Βέρμιο, σήμερα το πρωί, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος , πολλοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι ανηφορίσαμε, στο Βέρμιο

Νίκος Βουνοτρυπίδης: Τελείωσε και η αυτοψία στο Βέρμιο, σήμερα το πρωί, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος , πολλοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι ανηφορίσαμε, στο Βέρμιο

Τελείωσε και η αυτοψία στο Βέρμιο, σήμερα το πρωί, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος , πολλοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι ανηφορίσαμε, στο Βέρμιο, στον χώρο κατασκευής του ΚΥΤ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης). Εκεί μας υποδέχτηκαν στελέχη της Αιολικής Βερμίου, ευγενέστατοι και με μεγάλη προθυμία, να απαντήσουν στα ερωτήματα του Περιφερειάρχη, του Δήμαρχου των Συμβούλων.

Φυσικά και απάντησαν , εφόσον οι ερωτήσεις ήταν προφανείς, καλυμμένοι από την αδειοδότηση, ευθαρσώς μας είπαν ότι όλα είναι απολύτως νόμιμα. Όταν ο νόμος είναι προσαρμοσμένος απολύτως στα μέτρα σου, όταν οι τροπολογίες σε φωτογραφίζουν , ε ,δεν χρειάζεται και πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθείς στο ΄΄θεάρεστο΄΄ έργο σου.
Απαντήσεις που πραγματικά ήταν να βάλεις τα γέλια ή τα κλάματα. Τα κλάματα μάλλον ταιριάζουν καλύτερα στη κωμωδία ή στο δράμα που ζήσαμε.
Μας μίλησαν για την αγαστή συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής....
Ποιά αγαστή συνεργασία;
Την διανομή σανού σε κτηνοτρόφους, από ένα κτηνοτροφικό σύλλογο που δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό, την αποκαλούμε αγαστή συνεργασία;
Την δημιουργία καναλιών σε κάποιες κοινότητες και μάλιστα εν αγνοία του Δήμου, την αποκαλούμε αγαστή συνεργασία;
Και αυτά είναι τα λιγότερα. Η Αιολική Βερμίου χορήγησε στο Δασαρχείο Ημαθίας ενα 4χ4 Daster , δηλαδή η εταιρεία χορήγησε στον ελεγκτή της αυτοκίνητο για να την ελέγξει !
Αυτή ήταν η απάντηση όταν τους το αναφέραμε.
Η εταιρεία αιτήθηκε (!!!) τον έλεγχο των εργασιών της στο Υπουργείο και το Υπουργείο απάντησε ότι δεν είναι εφικτό γιατί δεν έχουν μέσον να πάνε τα αρμόδια κλιμάκια (!!!).
Η μεγαλόκαρδη λοιπόν εταιρεία , χάρισε στο Δασαρχείο ένα αξιοπρεπές 4χ4, για να μπορεί να την ελέγχει και μάλιστα αναγράφοντας κάτω από το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, χορηγία ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΒΕΡΜΙΟΥ.
Μάλιστα , αυτό ακριβώς μας απάντησαν...
Οφείλω να πω το εξής και ας γίνω δέκτης παραπόνων, δεν με πειράζει καθόλου.
Ο Δήμαρχος Εορδαίας, δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του, είπε αυτά που πιστεύει, τις πάγιες θέσεις του. Είπε ευθαρσώς ότι οι άδειες είναι φωτογραφικές, ότι οι δρόμοι ξεπερνούν κατά πολύ τα 5 μέτρα και πολλά ακόμα.
Έγιναν πολλές παρεμβάσεις, από τον Νίκο Γιαννάκη για τον λαγόγυρο που εξαφανίζεται. Συγκεκριμένα ανέλαβε να μεταφέρει μια έρευνα της Dr Δήμητρας Λήδας Ράμου για τον λαγόγυρο, του αρνήθηκαν να την διαβάσει, λόγω έλειψης χρόνου.
Ο λαγόγυρος, ένα είδος σκίουρου που ζει σε λαγούμια κινδυνεύει άμεσα να χαθεί, ελάχιστοι έχουν απομείνει και πρέπει να προστατευτεί.
Έγινε πρόταση από τον Νίκο να σταματήσουν για όσο χρειάζεται οι εργασίες και να ελεγχθεί το επείγον και η σοβαρότητα της κατάστασης
Ο Χρήστος Κολοβός με την εμπειρία του στάθηκε στο κατά πόσο η Εταιρεία ακολουθεί τον Νόμο στις εργασίες... και αυτόν δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει, γιατί πιέζει ο χρόνος....
Για εμάς, όλο αυτό το ΄΄θέατρο΄΄ δεν έχει καμία σημασία, ενδόμυχα το ξέραμε, φαινόταν που θα οδηγήσει.
Περιμένουμε όμως το πόρισμα της Περιφέρειας, περιμένουμε τι θα αποφανθεί... Το Σημαίνον ή το Σημαινόμενο, την εικόνα ή την ουσία...
Και εκεί θα μιλήσουμε , εκεί θα εκφέρουμε και μεις το δικό μας πόρισμα για τους Άρχοντές μας, δεν χαριζόμαστε και δεν φοβόμαστε κανέναν...
Εδώ πρέπει να πούμε ότι όλες αυτές τις ώρες που ήμασταν εκεί, δεν είδαμε κανέναν υπάλληλο της Περιφέρειας να βγάζει έστω μία κορδέλα και να κάνει ότι μετράει τους δρόμους , το ΚΥΤ ή οτιδήποτε άλλο από τις εργασίες τους.
Οφείλω να ομολογήσω όμως για μια ακόμη φορά, την ευγένεια και την καλοπροαίρετη διάθεση των ανθρώπων της εταιρείας.
Μετά το τέλος της συνάντησης, μας πλησίασαν, ζήτησαν την αγαστή συνεργασία μαζί μας (!), επίσης μας πρότειναν να μας ΄΄τρατάρουν΄΄ κάτι τις (!!!).
Ευγενικά και μεις, τους απαντήσαμε ότι οι δρόμοι μας δεν πρόκειται να συναντηθούν, σε κανένα τσιπουράδικο, σε καμία ταβέρνα.
Διαφορετικά τα μονοπάτια που πήραμε, εμείς δεν το αλλάζουμε αυτό το δύσκολο μεν αλλά αξιοπρεπές ΄΄μονοπάτι΄΄...
Στην πρώτη φωτογραφία, έχουμε ένα ΄΄εύρημα΄΄, μια κάψουλα για φουρνέλο, είναι ένα από τα πολλά που δέχεται καθημερινά το βουνό μας...


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021