Σάββατο 20  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η υποστελέχωσις (ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδος) είναι συνώνυμη της κεντρικής κακοδιοίκησης

Η υποστελέχωσις (ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδος) είναι συνώνυμη της κεντρικής κακοδιοίκησης

Ptolemais-post: Θεωρούμε ότι δεν δόθηκε η προσήκουσα σοβαρότης στην παρέμβαση του Συλλόγου Φοροτεχνικών και του Συλλόγου Εμπόρων της Εορδαίας.

Άγγιξαν την καρδιά του προβλήματος, που δεν είναι άλλο από την κακοδιοίκηση που βέβαια προκύπτει από την ενσυνείδητη απαξίωση του Δημόσιου τομέα.

Οι Δύο Σύλογοι, ομιλούν εξ ονόματος κατά κύριο λόγο των Εμπόρων και των Καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, είναι οι μεγάλες κατηγορίες οι οποίες συζούσαν με τη ΔΕΗ.

Δεν παρήγαγαν πλούτο, αλλά ζούσαν από τον πλούτο που έδιδε η ΔΕΗ με τους μισθούς τις συντάξεις και τα υλικά πάσης φύσεως που αγοράζονταν από την περιοχή μας.

Η ΔΕΗ έφυγε από την Μέση και οι επιχειρήσεις αυτές καρκινοβατούν περιμένοντας το τέλος τους.

Ενέσιμες δόσεις αισιοδοξίας θα μπορούσε να είναι οι μικρό-επιχορηγήσεις χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων που δεν υπάρχουν και επίσης η βοήθεια από το κράτος με την επιδοτούμενη εργασία, που επίσης και αυτή επί της ουσίας δεν υφίσταται.

Η παρέμβασις, σκοπό είχε να καταδείξει το πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την υποστελέχωση του ΟΑΕΔ, με συνέπεια τα χρήματα που καταβάλει ο εργοδότης στον επιδοτούμενο εργαζόμενο, ενώ θα έπρεπε να τα πάρει εν δυνάμει άμεσα (το μέρος που επιδοτεί το κράτος), κάνει 5, 6  μήνες και βάλε, λόγο έλλειψης προσωπικού στον ΟΑΕΔ, ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο γραφειοκρατικό κομμάτι.

Ελλάς η Χώρα της Φαιδράς πορτοκαλέας. Του Νεοφιλελευθερισμού, της ελεύθερης αγοράς και της απαξίωσης του Δημόσιου τομέα.

Επίσης τα προγράμματα αυτά αντί να δημιουργούν έλξη, δημιουργούν απώθηση,

Ένας επιχειρηματίας που χρειάζεται εργαζόμενο και δεν τον παίρνει λόγο στενότητας ή ένας επιχειρηματίας που  θέλει να πειραματιστεί σε ποικιλόμορφες επεκτάσεις στην επιχείρηση του, γυρνά την πλάτη ξέροντας ότι με το που θα μπει, μπαίνει σε ένα σπιράλ οικονομικού τρόμου.

Η ευδαιμονία γίνεται Πολιτειακή κακοδαιμονία, που απαξιώνει το επιχειρείν, το καινοτόμο πνεύμα και στερεί ένα σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος από τις επιχειρήσεις αυτές.

Υπάρχει λύσις; Ασφαλώς και υπάρχει, την έχουν αναδείξει οι δυο Σύλλογοι με τις πρωτοποριακές τους παρεμβάσεις, που είναι εντελώς ξένες με το προηγούμενο παρελθόν των δημοσίων πεπραγμένων.

Θα δοθεί Λύσις;

Διαβάζουμε την Επιστολή-Παρέμβαση

Προς
Υφυπουργό Μεταφορών – Παπαδόπουλο Μιχαήλ
Βουλευτή – Κωνσταντινίδη Ευστάθιο
Βουλευτή – Βρυζίδου Παρασκευή
Βουλευτή – Αμανατίδη Γεώργιο
Βουλευτή – Βέττα Καλλιόπη
Κοιν.
Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας – Κασαπίδη Γεώργιο
Δήμαρχο Εορδαίας – Πλακεντά Παναγιώτη

Θέμα: Κοινή επιστολή της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας και του Προέδρου Φοροτεχνικών Εορδαίας σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών των προγραμμάτων απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ.

Αξιότιμοι Κύριοι/Κυρίες,

Με πρωτοβουλία των Διοικήσεων του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας με εκπροσώπηση του Προέδρου κυρίου Βυθούλκα Θεόδωρου και του Προέδρου των Φοροτεχνικών Εορδαίας κυρίου Παρλάνη Δημήτριου, πραγματοποιηθήκε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 , συνάντηση με τον προϊστάμενο του γραφείου του ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας κύριο Τελίδη Αναστάσιο, με σκόπο να αποσαφηνιστεί ο λόγος που υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις τόσο στις πληρωμές αλλά και στις διεκπεραιώσεις των προγραμμάτων απασχόλησης προσωπικού από το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στην Πτολεμαΐδα, προς τους επιχειρηματίες της περιοχής μας.

Ενημερωθήκαμε πως το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας είναι υποστελεχωμένο και στην ουσία μόνο δύο υπάλληλοι του οργανισμού ασχολούνται, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και πέραν του ωραρίου εργασίας τους, με τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και ταυτόχρονα με τις αιτήσεις υλοποίησης του προγράμματος στήριξης της απασχόλησης στην περίοδο της απολιγνιτοποίησης .

Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών των επιχειρήσεων που έχουν προσλάβει προσωπικό μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Κάτι τέτοιο δημιουργεί τεράστιο οικονομικό βάρος στις ήδη βεβαρημένες οικονομικά επιχειρήσεις της περιοχής μας, που αναγκάζονται να καταβάλλουν ολόκληρη την μισθοδοσία και τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ, για όλο αυτό το μεγάλο διάστημα, για τον/την υπάλληλο που προσέλαβε μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021