Σάββατο 20  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Νέες αποκαλύψεις ενόψει της τέταρτης κατάθεσης της Γεωργίας στην ανακρίτρια

Νέες αποκαλύψεις ενόψει της τέταρτης κατάθεσης της Γεωργίας στην ανακρίτρια

Για κύκλωμα που δρα πολλά χρόνια και εμπλέκεται σε εμπορία ανθρώπων, τζόγο, ναρκωτικά, όπλα ακόμη και πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους, έκανε λόγο ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος έκανε γνωστή την καταγγελία βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη και λίγο καιρό πριν την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο. 
 
Ο ακτιβιστής που έχει την εμπιστοσύνη θυμάτων σεξουαλικής βίας, μέσω του προφίλ του στα social media, προβαίνει σε αποκαλύψεις και φέρνει στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις που ήταν άγνωστες.
 
«Είμαι ένας ερασιτέχνης και κάνω μια έρευνα. Δεν έχω κάποιο στοιχείο και ούτε έχω τις άκρες για να μπορέσω να διεξάγω μια έρευνα που θα βοηθήσει τόσο τις Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
 
Ο κ. Γκιώνης επανέλαβε ότι λόγω αυτής του της δράσης δέχεται απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο τηλέφωνό του, με εκφράσεις όπως «τι νούμερο τσιμέντο φοράς στα πόδια» και απειλές ότι «αρχίζω να μοιάζω με τον δολοφονημένο Γιώργο Καραϊβάζ».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για την έκταση που έχει πάρει η καταγγελία του για κύκλωμα μαστροπείας που φτάνει μέχρι την Κύπρο, δήλωσε πως είναι επιφυλακτικός ως προς τη συνεργασία του με τις αρμόδιες Αρχές. «Υπάρχουν άτομα στην αστυνομία της Κύπρου που έχουν πλοκάμια παντού και δεν μπορώ να εμπιστευτώ. Δεν ξέρω τι άλλο έχουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες».
 
 
Σύμφωνα με τον ακτιβιστή, κανένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν τον κάλεσε για να του παράσχει βοήθεια ή προστασία. Αναφορικά με το αίτημα των κυπριακών Αρχών να συνδράμει στις έρευνες για την υπόθεση μαστρωπίας δήλωσε: «Έχει σταλεί ένα email από τις αρχές της Κύπρου, το οποίο δεν είχα δει. Οι αστυνομικές Αρχές στην Ελλάδα γνωρίζουν ποιος είμαι και που βρίσκομαι. Έχω καθυστερήσει να στείλω το υλικό που έχω από τις πηγές, γιατί έχω αποδείξεις ότι σε κάθε πόλη που εμπλέκεται το κύκλωμα, υπάρχουν και κάποιοι αστυνομικοί που εμπλέκονται», κατήγγειλε, ενώ προειδοποίησε ότι «αν αύριο – μεθαύριο εγώ βρεθώ δολοφονημένος, τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν». Και όπως δήλωσε, όταν χρειαστεί θα καταθέσει τα στοιχεία που έχει.
 
«Αυτό το κύκλωμα υπάρχει πολλά χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο και σε άλλες χώρες και εμπλέκεται σε υποθέσεις από τζόγο, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά, διακίνηση όπλων, μέχρι και διακίνηση υλικού σε πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους. Αυτές τις καταγγελίες τις έχω από τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. Τις εξακριβώνω με στοιχεία και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε τις επόμενες ημέρες».
 
Παρέμβαση έκανε και ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής λέγοντας ότι «είναι σοβαρές υποθέσεις. Κανείς δεν έχει λόγο να φοβάται. Όποιος έχει στοιχεία θα πρέπει να απευθυνθεί στην αστυνομία. Οι γυναίκες πρέπει να καταγγέλλουν αντίστοιχες συμπεριφορές. Υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. εξειδικευμένο προσωπικό γι' αυτό υπάρχουν και αποτελέσματα», με τη δήλωσή του να προκαλεί την αντίδραση του κ. Γκιώνη ο οποίος, για ακόμη μια φορά, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον ρόλο των Αρχών στην διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων καταγγέλλοντας ότι «οι Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου κωλυσιεργούν».
 
Νωρίτερα το πρωί, η 24χρονη μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου προκειμένου να καταθέσει για το τι συνέβη με τον δικηγόρο του 27χρονου, τον οποίο κατήγγειλε για φραστική επίθεση, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει ότι συνέβη.
 
«Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας. Ελπίζω να βρω το δίκιο μου», ήταν τα λόγια της Γεωργίας Μπήκα, προσερχόμενη στο Α.Τ.
 
 
Το μεσημέρι, η κοπέλα θα καταθέσει για τέταρτη φορά ενώπιον της ανακρίτριας, με την παρουσία ψυχολόγου όμως, καθώς έχει κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για όσα είχε αναφέρει στις προηγούμενες τρεις καταθέσεις της (δύο στην αστυνομία και μία στην ανακρίτρια), προκειμένου να «φωτιστούν» πτυχές της υπόθεσης.
 
Πριν από μία εβδομάδα, η 24χρονη κατήγγειλε άλλα δύο άτομα, πλην του 27χρονου – που κατέστη ήδη κατηγορούμενος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους-  αναγνωρίζοντας τον έναν εξ αυτών.
 
Εκτός από τη νεαρή γυναίκα, την πόρτα της ανακρίτριας είναι προγραμματισμένο να περάσουν ακόμα τρία άτομα από το περιβάλλον της: τη 17χρονη φίλη της, με την οποία πήγαν μαζί στο ρεβεγιόν αλλά εκείνη έφυγε μαζί με μία άλλη γυναίκα, τον εργοδότη της κι έναν φίλο του. Οι δύο τελευταίοι ήταν αυτοί που τη συνάντησαν πρώτοι το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό της.
 
Δια του συνηγόρου του, ο 27χρονος (διώκεται αυτή τη στιγμή για γενετήσιες πράξεις χωρίς της συναίνεση της παθούσας) επανέλαβε σε δήλωσή του που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, ότι ουδέποτε διέπραξε «βιασμό» σε βάρος της μηνύτριας. «Η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δήλωση.
 
Στο μεταξύ, εν αναμονή των τοξικολογικών αποτελεσμάτων βρίσκεται η ανακρίτρια για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση. Το δείγμα που έχει ληφθεί από την 24χρονη, απεστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας για τυχόν ανίχνευση νέων ναρκωτικών ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- η δυνατότητα να προσδιοριστούν από τα αντίστοιχα ελληνικά εργαστήρια. Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα κι εφόσον ανιχνευθούν ουσίες που οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η καταγγέλλουσα κατέστη αναίσθητη κατά την τέλεση της εις βάρος της πράξης, αναμένεται ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.
 
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κλινική εξέταση της Γεωργίας. «Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, αυτή η καθυστέρηση στην ιατροδικαστική διαδικασία ίσως αποβεί καθοριστικό, επηρεάζοντας σε ένα βαθμό τα ευρήματα της τοξικολογικής έρευνας και της απόδοσης κατηγοριών.
 
 
«Η πράξη φέρεται ότι τελέστηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ενώ η αναφορά στο αστυνομικό τμήμα έγινε την ίδια μέρα. Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε την επόμενη ημέρα. Τα δείγματα πάρθηκαν την επόμενη ημέρα, δίχως να ληφθεί αίμα. Κάποια πράγματα δικαιολογούνται, κάποια δεν δικαιολογούνται. Οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες έχουν το μειονέκτημα ότι δεν λειτουργούν Σαββατοκύριακα και απογεύματα. Σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού πρέπει να κληθούν επειγόντως για να εξετάσουν κάποιο περιστατικό», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.
 
Αναφορικά με την αποστολή των τοξικολογικών εξετάσεων του φερόμενου θύματος, στο εξωτερικό επισήμανε ότι «θέλει να πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει τέτοια δυνατότητα. Ίσως ήταν τεχνικά πιο εύκολο να σταλθούν στην Ελβετία και όχι στην Κρήτη», επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι απαιτείται σημαντικός χρόνος για την ασφαλή και εξειδικευμένη ανάλυσή τους.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021