Σάββατο 20  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πολιτίδης Χρήστος: Επί της συνεντεύξεως Μαλούτα στον κ. Τσαρτσιανίδη "kozan.tv"

Πολιτίδης Χρήστος: Επί της συνεντεύξεως Μαλούτα στον κ. Τσαρτσιανίδη "kozan.tv"

Η συνέντευξις ήταν σωστή στο μέρος των ερωτήσεων, δεν χάιδεψε, οι δυο Δημοσιογράφοι εμφανίστηκαν συντεταγμένοι και αιχμηροί!!

Να παρατηρήσω όμως, ο τόνος που απευθύνονταν οι ερωτήσεις, ήταν αρκετά έως πολύ χλιαρός.

Προσωπικά μου άφησε μια θετική γεύση και μια γόνιμη επίγευση.

Ο κύριος Μαλούτας ήτο ειλικρινής, συνεπής και διαυγέστατος. Δεν έκρυψε κάτι, υποδύθηκε τον εαυτό του (εκπρόσωπος των ακραίων, τοπικιστικών, αλυτρωτικών δυνάμεων που συνιστούν μπλοκ και καθηγεμονεύονται από τον κ. Κουκουλόπουλο).

Είναι περίεργη η σιωπή της 3 ΥΠΕ, από εκεί αντλήθηκαν τα στοιχεία διά την μελέτη, "φαντάζομαι πήραν εντολές"!!!

Τσαρτσιανίδης: Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες αυτής της μελέτης που εκπόνησε ο Δήμος Κοζάνης;

Μαλούτας: Δεν θα μιλήσω για άξονες, εμείς αναθέσαμε για την δημιουργία μελέτης, έτσι ώστε να τεκμηριωθεί η ανάγκη για δημιουργία Νέου Νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας (εννοεί στην Πόλη του την Κοζάνη).

Η μελέτη βασίζεται σε στοιχεία που προέρχονται από την Τρίτη Υγειονομική Περιφέρεια τεκμηριώνεται δε η αναγκαιότητα νέας Υγειονομικής μονάδος.

Ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας αναγκάζεται να προσφεύγει για υπηρεσίες σε άλλες περιοχές εκτός Δυτικής Μακεδονίας.

Μασμανίδης: Μπορούν να υποβαθμιστούν τα άλλα Νοσοκομεία της περιοχής για ένα νέο, αυτό διαβάσαμε στη μελέτη, είδαμε να μένει της Καστοριάς με 39 κλίνες, το Μποδοσάκειο ένα πολύ μεγάλο Νοσοκομείο και μάλιστα σημείο αναφοράς στην κρίση να μένει με 95....

Μαλούτας: Να δούμε  την πληρότητα που έχει κάθε Νοσοκομείο στις υπάρχουσες κλίνες, αυτό μας δείχνει και το δρόμο (εδώ ο κύριος Μαλούτας γίνεται Στρατάρχης, Υπουργός Υγείας και ομιλεί και σαν Πρωθυπουργός, συνεχίζει δικαιολογούμενος για την πράξεις του με τις οποίες με στυγνό εκβιαστικό τρόπο προσπαθεί να επιβάλλει καταστάσεις).

Μάλιστα αυτοθαυμαζόμενος, "δίνει και την δυνατότητα στο Υπουργείο να επιλέξει" απίστευτη κατάστασις.

Τσαρτσιανίδης: ας πούμε ότι παρουσιάζεται μια μελέτη από τον κύριο Πλακεντά και μια από τον κύριο Δασταμάνη τι γίνεται μετά;

Μασμανίδης: Είναι θεμιτό να συντάσεται μια μελέτη ενός Νοσοκομείου την στιγμή που υπάρχει το Μποδοσάκειο, ένα παρά πολύ μεγάλο Νοσοκομείο που μπορεί να εξελίχθη σε Περιφερειακό;

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα, αναβαθμίζεται η υγεία με το να μετατρέπουμε σε κέντρα ημερησίας υγείας και φροντίδαςτα νοσοκομεία της Περιφέρειας;

Τσαρτσιανίδης: προχθές είδαμε το βουλευτή της Φλώρινας να τοποθετείται ότι η λύση για περιφερειακό Νοσοκομείο είναι το Μποδοσάκειο.

Μαλούτας: Δεν σας προβληματίζουν δυο πράγματα, η μελέτη του Καποδιστριακού πανεπιστήμιου 2011 και η δήλωση της κυρίας Γκάγκα πρόσφατα, συγκλίνουν για δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου.

Μασμανίδης: Με προβληματίζει ιδιαίτερα το ζήτημα του ότι, την στιγμή που υπάρχει το δεδομένο νέας δομής πηγαίνουν 17 εκατομμύρια στο Μαμάτσειο αυτό είναι αντιφατικό. Γιατί να μην δοθούν στο καινούργιο Νοσοκομείο;

Τσαρτσιανίδης: Είναι πολιτική η μελέτης και μιλάει για ΣΔΙΤ, αυτό αφορά τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Κυβέρνησης.

Μαλούτας: Απαντά αναφερόμενος στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων ΔΙΑΔΥΜΑ, πόσο πετυχυμένο είναι.

Τσαρτσιανίδης: Εγείρεται το ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα ανέγερσης ενός τέτοιου Νοσοκομείου;

Μαλούτας: Από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα, το ταμείο ανάκαμψης και το επιχειρησιακό Δίκαιης Μετάβασης 7 δις (αγαπητοί φίλοι τα δισεκατομμύρια πάνε και έρχονται, αλλά κανείς δεν τα βλέπει).

Εφόσον επιλεγεί μοντέλο ΣΔΙΤ, επιμερίζεται το κόστος κατασκευής τα επόμενα 25 χρόνια.

Τσαρτιανίδης: Υπήρξαν επικρίσεις για το κόστος της Μελέτης, 25.000 ευρώ η οποία έγινε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, πολλά χρήματα!!!

 Γιατί δεν απαιτήσαμε να αναλάβει το κόστος και την πρωτοβουλία το Κράτος και να αφορά ολόκληρη την Περιφέρεια, αν ο καθένας βάλει αστερίσκους θα βρεθούμε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Μαλούτας: Αυτή είνα ιη εργασία μου, "Ως Δήμαρχος" όπου υπάρχει πρόβλημα το αναδεικνύω και  διεκδικώ την λύση του! Πήρα την πρωτοβουλία την στιγμή που δεν κινούνταν κανείς (έχει απόλυτο δίκιο, οι άλλες Δημοτικές Αρχές, είναι αμέριμνες, αφελείς, οκνηρές και θύματα, το έλλειμμα πληρώνουμε).

Μασμανίδης: Δεν θα ήταν καλυτέρα να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο?

Τσαρτσιανίδης: Μια τελευταία ερώτηση για την Δομή της Μελέτης, παίρνει γιατρούς από τα άλλα νοσοκομεία χωρεις να φέρνει καινούργιους (θέτει το ερώτημα της ηθικής διάστασης ο δημοσιογράφος που ασφαλώς δεν μπορεί να απαντηθεί δεδομένου ότι δεν είναι τεχνικό θέμα).

Επιμύθιον

Υπάρχει ένα Σύνθετο Πλέγμα Σχέσεων Εξουσίας! Υποτακτικής συμπεριφοράς των πολιτικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το φαινόμενο ονομάζεται πολιτική δορυφοροποίηση αυτών των δυνάμεων στον πλανήτη κοζάνη. Όλοι αναζητούν την εύνοια και Δεξιοί και Αριστεροί (μένουμε από έξω οι κουζουλοί).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κομματάρχες Κασαπίδης-Τζιούμαρης, επιβεβαίωσις του ισχυρισμού τα 17 εκατομμύρια που ανοίξαν την όρεξη στους απέναντι.

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021