Παρασκευή 19  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: Ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης

Τα Τμήματα Ένταξης, ως σημαντικός θεσμός της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που αφορά σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία, επιτελούν σημαντικό εκπαιδευτικό έργο και ως τέτοια είναι αναγκαία, για την ουσιαστική υποστήριξη των μαθητών ώστε να μπορούν με εξατομικευμένο διδακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζοντας στην δυσκολία αυτή καθεαυτή, να σημειώνουν γενικότερη μαθησιακή πρόοδο, διευκολύνοντάς την αποτελεσματικότερη ένταξή τους στη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία.

Εντοπισμένα, αν και επιτελούν ένα τόσο σημαντικό έργο, ο αριθμός τους είναι αναντίστοιχος με τις πραγματικές ανάγκες, ενώ το έλλειμμα αυτό εκτινάσσεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα, μαθητές με ήπιες αναπηρίες να οδηγούνται στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ταυτόχρονα, από τις 26/7/2021 έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλεπόταν με την εγκύκλιο του υπ Παιδείας (Αρ. Πρωτ.: 48132 / Δ3) για ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) και οι προτάσεις με   όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς να έχουνε ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που αφορούν στη δημοσίευση της απόφασης ώστε να δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν οι νεοδιορισμένοι εκπαιδευτικοί στις αντίστοιχες οργανικές θέσεις.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  • Πως προτίθεται να ενεργήσει ώστε να υπάρξει άμεση δημοσίευση των ιδρυμένων Τμημάτων Ένταξης προκειμένου να τοποθετηθούν οι νεοδιορισμένοι εκπαιδευτικοί ως μόνιμο προσωπικό σε αυτές μέσα από τη διαδικασία των μεταθέσεων.
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν Τμήματα Ένταξης που να αντιστοιχίζονται στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών με αναπηρία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και να καλυφθούν οι ανάγκες από μόνιμο προσωπικό.

Οι βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Δελής Γιάννης

Κομνηνάκα Μαρία

Συντυχάκης Μανώλης



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021