Δευτέρα 21  Οκτωβρίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΟΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΟΠ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΝΟΠ

www.eskdei.gr                           e-mail: agonistiki.synergasia.dei@gmail.com

 

 

Ο αγώνας των εργαζόμενων ενάντια

στο κλείσιμο ορυχείων και σταθμών

ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων τους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν είναι ώρα για διαβουλεύσεις και παζάρια. Είναι ώρα αγώνα που θα στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα μας. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από σωτήρες. Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη με αποφασιστικότητα, με συλλογικές διαδικασίες, με την αλληλεγγύη της κοινωνίας, να βάλουμε φρένο σε αυτή την κατρακύλα.

Ο σχεδιασμός της «πράσινης μετάβασης» - απολιγνιτοποίησης βρίσκεται στο τελικό του στάδιο, σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται με αιχμή και τα ενεργειακά, η κλιμάκωση του πολέμου σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία είναι στην ημερήσια διάταξη και είναι ορατός ο κίνδυνος γενίκευσής του, κυβέρνηση και Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. προχωράνε στο κλείσιμο σταθμών και ορυχείων, βάζοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας, απαξιώνοντας ένα φθηνό εγχώριο καύσιμο, βυθίζοντας το λαό στην ενεργειακή φτώχεια, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης αφού θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ερήμωση τις περιοχές.

Οι εργαζόμενοι σε ορυχεία και σταθμούς δικαιολογημένα ανησυχούν για το μέλλον τους. Τα διάφορα σενάρια για προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης ή μετακινήσεων θα γίνουν με βάση τις ανάγκες κερδοφορίας της ΔΕΗ Α.Ε. και όχι τις ανάγκες των εργαζόμενων. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το έκτακτο προσωπικό το οποίο θα οδηγηθεί άμεσα στην ανεργία. Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ όχι μόνο δεν οργανώνει τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο ορυχείων και σταθμών, αλλά έχοντας αποδεχτεί το σχεδιασμό της ΔΕΗ Α.Ε. ως δεδομένο, έχει αναλάβει να βγάλει την εργοδοσία από τη δύσκολη θέση της διαχείρισης του προσωπικού, προετοιμάζοντας το έδαφος και κάνοντας συμμέτοχους ακόμα και τους εργαζόμενους αφού τους καλεί να κάνουν προτάσεις σε μια κάλπικη διαβούλευση που στόχο έχει να απαλλάξει την εργοδοσία από εργαζόμενους με δικαιώματα.

Δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αυτοί που το δημιούργησαν

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία στη ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ – ΕΑΜΕ – ΔΑΚΕ – ΣΑΔ) αλλά και στα πρωτοβάθμια σωματεία, αναλαμβάνει ρόλο μεσάζοντα ανάμεσα στους εργαζόμενους και στην εργοδοσία, προετοιμάζοντας το έδαφος για να γίνει αποδεκτός ο σχεδιασμός της εργοδοσίας χωρίς αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.

Σε όλη την πορεία της απελευθέρωσης ηλεκτρικής ενέργειας από την δεκαετία του ’90 ήταν στην υπηρεσία της εργοδοσίας, έβαλαν πλάτη για να περάσουν όλες οι ανατροπές (μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση, διάλυση του ασφαλιστικού, τριχοτόμηση της ΔΕΗ, διάλυση των εργασιακών σχέσεων κλπ).

Οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους

Να οργανώσουν την πάλη τους

Να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν την πάλη τους. Με Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς να πάρουν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Μαζί με το λαό της περιοχής να διεκδικήσουν να μην κλείσουν ορυχεία και σταθμοί, να μην επιτρέψουν την παραπέρα ερημοποίησή τους.

Είναι ώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής να δοκιμάσουμε τη δύναμη τους. Να μη δεχτούμε ως φυσικό φαινόμενο τη μετανάστευση των παιδιών μας. Με τον αγώνα μας μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

 

Διεκδικούμε:

  • Να μην κλείσουν οι σταθμοί και τα ορυχεία, να συνεχίσει η λειτουργία τους με περιβαλλοντική αναβάθμισή τους.
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας μόνιμου και έκτακτου προσωπικού στην ΔΕΗ Α.Ε. Μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλο το προσωπικό.
  • Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για όλο το λαό. Καμία σκέψη για νέους φόρους στο λαό. Κατάργηση του χρηματιστηρίου ρεύματος και ρύπων.


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021