Σάββατο 13  Αυγούστου  2022 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και πάλι: Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για συνένωση Νοσοκομείων και οι εμμονές των Φυλάρχων της γειτνιάζουσας Πόλεως με το Μαμάτσειο

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και πάλι: Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για συνένωση Νοσοκομείων και οι εμμονές των Φυλάρχων της γειτνιάζουσας Πόλεως με το Μαμάτσειο

Σε δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκη Πρόσφατα ετέθη το ζήτημα συνένωσης των Νοσοκομείων, οργανωμένων -Κεντρικών σε κάθε Περιφέρεια της Χώρας!! Μέγα Θέμα και βέβαια εάν μπούμε σε αυτή την λογική πρέπει να δούμε ποια Νοσοκομεία πληρούν  αυτές τις προδιαγραφές. Ξεσηκώθηκε και πάλι ο Ατέρμων αλυτρωτισμός της διπλανής Πόλεως, δεν είναι μόνο ο κύριος Σημαντράκος αυτό είναι ο πολιτικός λαγός, υπάρχει μηχανισμός νοσηρός από πίσω.

Ας ξυπνήσουν οι υπόλοιποι τρεις Νομοί, αυτή η επιθετικότης της Πόλεως αυτής διαχέεται σε όλη την Περιφέρεια πλέον, όχι μόνο στην Εορδαία.

Το Μαμάτσειο χωρά μέσα στους αποθηκευτικούς χώρους του Μποδοσάκειου και περισσεύει και χώρος.

Το ζήτημα είναι αυτό; Να γίνουμε σαρξ εκ σαρκός, νοσηροί και μίζεροι όπως αυτοί οι κύκλοι (είναι μια μειοψηφία, που όμως ηγεμονεύει εκεί και χαϊδεύει τα αυτιά του εκλογικού σώματος διαρκώς, ο πολιτικός Πατρώνος είναι ο κύριος Κουκουλόπουλος)

Συντεταγμένο Υγειονομικό Καταστατικό Χάρτη χρειαζόμαστε-Δημόσια Νοσοκομεία (ευτυχώς αυτή η πολιτική παρέα που κυβερνά την χώρα, δεν πρόλαβε να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία) και αποκεντρωμένες Υπηρεσίες Υγείας.

 

Παραθέτω το άρθρο του κυρίου Σημαντράκου ως έχει!!!   Τα μάτια ανοιχτά.

«Η Κοζάνη αναδεικνύεται σε κόμβο υγείας στο νέο υγειονομικό χάρτη της περιοχής»

Άρθρο του Ευάγγελου Σημανδράκου: «Η Κοζάνη αναδεικνύεται σε κόμβο υγείας στο νέο υγειονομικό χάρτη της περιοχής»
Η πανδημία του Covid-19 ανέδειξε τις αδυναμίες των νοσοκομειακών υποδομών της περιοχής μας να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ένα κτήριο περίπου 70 ετών, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με προδιαγραφές άλλων εποχών, παρότι δέχθηκε εκατοντάδες περιστατικά ασθενών με Covid-19 από τον Φεβρουάριο του 2019 έως και τον Μάιο του 2021, δεν ήταν λίγες οι φορές που δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των κλινικών. Δυστυχώς κατά τις περιόδους αυτές συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να αναζητήσουν υπηρεσίες υγείας σε νοσοκομεία άλλων Περιφερειών (κυρίως στη Θεσσαλονίκη).
Κατά την περίοδο της πανδημίας, τόσο η Διοίκηση όσο και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για τη διαχείριση των περιστατικών, αξίζοντας τους επαίνους και τα συγχαρητήρια όλων μας. Καθημερινά οι άνθρωποι αυτοί εκτίθενται στον κίνδυνο του ιού, ενώ πολλές φορές, κατά τη διάρκεια περιστατικών διασποράς, αναγκάστηκαν να νοσηλευθούν, με επακόλουθο τον κίνδυνο της ζωής τους.
Όταν λοιπόν οι υποδομές δεν επαρκούν, ο ανθρώπινος αγώνας σε περίοδο κρίσεων μοιάζει ακόμη πιο άνισος, υποδεικνύοντας την ανάγκη να παρθούν άμεσα αποφάσεις για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού σε συνέδριο με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στην Covid- 19 και στη μετά- Covid-10 εποχή», κατέστη εμφανές ότι το Νοσοκομείο της Κοζάνης αναδεικνύεται ως ο νέος κόμβος υγείας στο νέο υγειονομικό χάρτη της περιοχής που σχεδιάζεται.
Στο σχεδιασμό που προωθείται για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο νέος ορθολογικός χάρτης θα χαρακτηρίζεται από το μοντέλο «Hub and Spoke» σύμφωνα με το οποίο όταν υπάρχουν πολλές τοποθεσίες γύρω από ένα κεντρικό σημείο «διανομής» υπηρεσιών (εν προκειμένω υγείας), που τροφοδοτούν μικρότερα, περιφερειακά κέντρα- προορισμούς, εφαρμόζεται η αρχή της εξοικονόμησης και της μείωσης του λειτουργικού κόστους εξυπηρέτησης αυτού του δικτύου.
Στη βάση αυτής της αρχής η Κοζάνη, τόσο λόγω πληθυσμού, όσο και λόγω τοποθεσίας, αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων το κεντρικό εκείνο σημείο στο οποίο είναι ανάγκη να ανεγερθεί ένα νέο, σύγχρονων προδιαγραφών Νοσοκομειακό κτήριο που θα εξυπηρετεί και θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και ιδίως της Π.Ε. Κοζάνης (Δήμοι Κοζάνης, Βοίου, Σερβίων, Βελεβεντού και Εορδαίας).
Το μοντέλο αυτό που προωθεί η κυβέρνηση διασφαλίζει το χαμηλότερο κόστος για τους λήπτες υπηρεσιών υγείας, αφού επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας (μείωση μετακινήσεων, όπως λιγότερα δρομολόγια για να εξυπηρετούν το δίκτυο κ.α.).
Έφτασε η στιγμή, όλοι ενωμένοι να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα, ξεπερνώντας τους τοπικισμούς και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις και να αγκαλιάσουμε την πρόταση του Δήμου Κοζάνης για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Νοσοκομείου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και θα λειτουργήσει σαν κόμβος υγείας για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.
Η παρούσα χρονική συγκυρία είναι ευνοϊκή ως προς τις χρηματοδοτήσεις και οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι η περιοχή, λόγω και των οδικών δικτύων, αναδεικνύεται ως ο φυσικός χώρος εγκατάστασης ενός νέου Νοσοκομείου στη βάση του εξορθολογισμού του υγειονομικού χάρτη και του μοντέλου «Hub and Spoke» που θα χαρακτηρίζει τον νέο χάρτη υγείας της περιοχής.
Του Ευάγγελου Σημανδράκου
Επικεφαλής της παράταξης «Κοζάνη Μπροστά»
 
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Πτολεμαΐς Ακυβέρνητη Πολιτεία
Αράπη Φρόσω -  Λογοθεραπεύτρια
Πρόταση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πτολεμαΐδας- Εορδαίας για την Ανάπτυξη
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Θεσσαλονίκη - Βέροια - Πτολεμαΐς - Καστοριά

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις στο ημερολόγιο
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021